Hőscincér természetismereti (állatos) tábor
Hőscincér természetismereti (állatos) tábor
Tábor típusa
Napközis
Cím
HUMagyarország 2151 Fót, Vörösmarty tér 2
Kategóriák
Címkék
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36203826646
Napközis ár
38 500 Ft
Fizetési mód
Banki átutalás
Ajánlott életkor
4-13
Jelentkezési lap
Turnusok
A tábor idén nem indít turnust
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A tábor szervezője még nem töltött fel bemutatkozást. Nyomd meg a gombot, ha szeretnéd megismerni kik fognak vigyázni a gyerekekre a táborban! Bemutatkozás kérése
Leírás
A Hőscincér gyerektáborban az ismeretterjesztő oktató-nevelő munka alapját az előre meghatározott célok, gondosan összeválogatott állat és növényfajok adják. A legerősebb zoopedagógiai "eszközt" vetjük, be magát az élő állatot, miközben a gyerekek szinte minden érzékszervüket bekapcsolják. Élményekkel egybekötött ismeretszerzési lehetőséget kínálunk fel számukra.

Minden egyes táborozónk testközelbe kerülhet olyan egzotikus hobbiállattal, amellyel egyébként nemigen találkozna, még az állatkertben sem, mert túlságosan körülményes a tartása.

A programokat minden évben más tematika szerint építjük fel. Idén az általános ismereteken felül hangsúlyt kap a "Faj és élőhely védelem" és az "Állatkertek szerepe" téma.

Egy kis ízelítő a kalandos programokból:

Délelőttönként állatos előadások, élőállatos bemutatók, állatsimogató, solymászat, kétéltűek, hüllők, madarak, emlősök látogatnak el hozzánk a hét folyamán. Szerdán egész nap állatkertben leszünk. "Házi berkenye, Citromlepke, Nyári tőzike, Barna ásóbéka, Menyhal és Gyurgyalag" mi bennük a közös? Miért? Ez is kiderül! Időjárás függvényében tervezünk kirándulást a környéken, vagy helyben a gyönyörű ősfás parkban, vagy a közelben található Fóti Somlyóra ami a gazdag természetvédelmi kincseiről híres. Nagyobb gyerekekkel bejárni szintén remek program lehetőség. Nagy melegben a helyi kispatakos sarazást vizsgálódást szokták inkább választani a gyerekek.

Délutánonként visszatérünk a projekt munkánkhoz, ami kapcsán "Álmaink állatkertjét tervezzük és alkotjuk meg közösen!" Kézműveskedünk is, agyagozhatunk,(idén több nagyobb méretű tárgyat készítünk) szőhetünk csodás szőnyeget hullahopp karikára, batikolhatunk sálat, vagy ajándékot, alkotunk kicsikkel és nagyokkal. Lesz kincskeresés térképpel. Pénteken "Ki mit tud?" vetélkedő, oklevelek és kis meglepetések kiosztása, palacsintás búcsúzoo.

Bulizunk, feltöltődünk, vakációzunk!
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés