META Népmese tábor
META Népmese tábor
Tábor típusa
Napközis
Cím
HUMagyarország 1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca 97/c
Címkék
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36304092718
Napközis ár
29 500 Ft
Fizetési mód
Készpénz, Banki átutalás
Testvér kedvezmény
1500 Ft testvérkedvezmény, 1500 Ft minden további turnusra
Ajánlott életkor
6-15
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A Cilinder Színház és Iskola Alapítvány 1984 Az alapítvány elődje, a minden művészeti ágat felölelő Mirákulum Alkotóműhely volt, amit kortárs művészek hoztak létre. Céljuk egyrészt a közös munka melyben több művészeti ág együttesével készülhettek alkotások és bemutatók, másrészt (fiatal szülőkként) egy innovatív művészeti nevelési program kifejlesztése volt. 1991 Az alkotóműhely munkatársai hozták létre a Cilinder Színház és Iskola Alapítványt, ami máig szervezeti keretet ad, a sokszínű tevékenységnek. Tagjaink többsége, azóta is együtt dolgozik, gyermekeik és tanítványaik közül többen, mára már diplomás művészek és művészetpedagógusok. A kidolgozott program tehát működik, folyamatos fejlesztés alatt áll és az elmúlt évtizedek alatt minden korosztállyal kipróbálásra került. Alapítványunk fenntartója lett, a Cilinder Alapfokú Művészeti Iskola és Művészeti Szakgimnáziumnak (alapítás éve 2002) mely szín- és bábjáték, képző-és ipar, tánc, valamint zeneművészeti ágon folytat képzést 6-22 éveseknek. Az iskola állami támogatással, a közoktatási rendszerbe illeszkedve működik, de önálló és saját fejlesztésű pedagógiai programjai alapoz. A 2016/17-es tanévben 756 növendékünk van. A 2017-2018-as tanévtől META Művészeti Iskola néven fog tovább működni. Az alapítvány minden művészeti ágban (és legnagyobb örömmel, egyszerre több művészeti ág bevonásával), működtet alkalmi programokat, rendezvényeket és kurzusokat 0-100 éves korosztályú érdeklődők számára csoportos és egyéni képzés keretei között. META Alapítványunk a XIII. kerület Hegedűs Gyula utca 97/C-ben bérel egy helységet, amit Mesterek és Tanítványok Művészeti Központ- nak, röviden META-nak neveztünk el. Itt működik az alapítvány által fenntartott művészeti iskola egyik telephelye. Alkalmas a hely az alapítvány rendezvényeinek lebonyolítására, bábszínházi és színházi előadások megrendezésére, kiállítások létrehozására és foglalkozások, nyári táborok tartására.
Leírás
Népmese tábor
​​A hétfő az ismerkedéssel kezdődik, majd egy népmesével folytatódik, ehhez kell kiválasztani a szereplők jelmezeit, kellékeit. Amit nem találunk, azt kézműves foglalkozás keretében elkészítjük. Egymáshoz illesztgetjük, alakítgatjuk a színpadi ötleteket és tárgyakat. Sok nevetés és próbálkozás után péntek délután a táborlakók megmutatják egymásnak, a szülőknek, és a meghívottaknak mit tudtak létrehozni öt nap alatt.
A Népmese és népi életmód tábor programját a Néprajzi Múzeumban dolgoztuk ki a múzeum munkatársainak részvételével.

Drámaíró és színjátszó tábor
Augusztus utolsó két hetében drámaíró és színjátszó turnust indítunk a 11. kerületben, melyet elsősorban 10-15 éveseknek ajánljuk. 8-10 fős csoportokban a délelőtti órákban íródik a darab, amit pénteken utcaszínházi előadás keretében mutatnak be, a Tranzit teraszán. Zöldövezetben sok szabad foglalkozással a jó levegőn, a szomszédos park az órák és a játékok egyik színhelye.
Videók
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés