A NASH pontyhorgász táborok szervezői ismerősek lehetnek azok számára, akik figyelemmel kísérik az IHR kalandok horgász sorozatot. A táborban a sátorveréstől a bojlis és Zig-es módszer fogásaiig mindent megtanulhatnak az érdeklődők. A táborok népszerűségét jellemzi, hogy 2015 márciusában már csak 2016-os turnusokra volt szabad hely.
A szervezők 2-3 fős csoportokban tanítják a gyerekeket. A cél, hogy a gyerekek önállóan is tudjanak horgászni. A szemlélet lenyűgöző, a színvonal páratlan. Szoták Zoltánnal beszélgettünk.

Mi ez?

Az "Interjú a táborszervezőkkel" cikk sorozatban, a táborok szervezőivel készült beszélgetéseket mutatjuk be. Az elkészült interjúk bővebb képet festenek a táborokról és a táborszervezőkről egyaránt.


Gyerektábor-kereső: Tipikusan hogy néz ki egy napotok?

NASH horgásztábor: A Nash Junior táborokban tematikus horgászoktatás folyik a gyerekek részére, mely szigorú és megtervezett napirendi pontok alapján zajlik. A reggeli 6 órás ébresztőt követően kötelező tisztálkodás, majd közös reggeli követi. A nap beindítása után pedig interaktív elméleti és gyakorlati oktatásban részesülnek a táborlakók. Az ebédet egy kis délutáni csendes pihenő követi, majd ismét a horgászati oktatásoké a főszerep. Esténként kötetlen szabadpprogram és lehetőség szerint tábortűz vagy horgászfilmnézés szinesíti meg az estét. Viszont este 10 kor minden táborlakónak kötelező az alvás, hogy bírják a következő nap programjait. A horgászat viszont Non-Stop :)

NASH horgásztábor


Gyerektábor-kereső: Milyen korhatárok közt fogadtok gyerekeket? Szétosztjátok-e őket tudásszint szerint?

NASH horgásztábor: A korhatárok tekintetében eddigi tapasztalataink alapján korlátokat kellett húznunk. A Nash Junior táborokban a 12-18 éves korosztályba tartozó fiatalokat tudjuk fogadni. A jelentkező fiatalokat próbáljuk eddigi tudásuknak megfelelő csoportba irányítani, hogy minden résztvevő számára érdekes legyen a tábor. Természetesen rugalmasan kezeljük ezt a dolgot, mivel ez egy elég sokszínű sportág és nincs két olyan fiatal, akinek hasonló a tudása.


Gyerektábor-kereső: Milyen tudásszintű táborozókat vártok?

NASH horgásztábor: A táborokban futó oktatási csomag kifejezetten a bojlis horgászmódszerre épül, ami nem az abszolút kezdő fiatal horgászoknak szól. Aki életében elöször fogna horgászbotot, annak nem ezt a tábort ajánlanám. Csapatunk törekszik a fokozatosság elvére, és próbálunk folyamatos sikereket biztosítani és motivációt adni a fiataloknak. Táborunkba szeretettel várjuk azon fiatalok jelentkezését, akik érdeklődnek a bojlis módszer iránt és erről a módszerről szeretnének mindent megtanulni.

NASH horgásztábor


Gyerektábor-kereső: A tábor jelentkezési feltételeinél pontosan leírjátok, milyen horgászfelszerelést kell hozni. A kezdőknek tudnátok konkrét márkát, típust javasolni mindenből? Horgásztáborba készülő szülő mire számítson, mennyiből jön ki egy felszerelés, amit a táborba kell hozni?

NASH horgásztábor: A részvétel alapja, hogy a jelentkezőknek legyen megfelelő felszerelése. Azt, hogy mit hoznak magukkal a fiatalok, nem határozzuk meg, nem kötjük márkákhoz. Táborunk nem termékbemutató orientált, hanem elméleti és gyakorlati praktikákat és alapelveket próbálunk átadni a táborlakóknak. Nem szoktunk illetve nem akarunk termékeket ajánlani a szülőknek, számos horgászboltban szívesen segítenek az ilyen fajta horgászathoz szükséges felszerelések kiválasztásában.
Természetesen aki ilyen kéréssel keres meg minket, annak szívesen adunk tanácsot.

NASH horgásztábor ponty fogás


Gyerektábor-kereső: Van közös halászlé főzés az általatok fogott halakból? :-) Vagy teljesen C&R sporthorgászat van?

NASH horgásztábor: Táborunk egyik alapja, hogy a kifogott halakat visszaengedjük. Minden esetben! Táborunk sporthorgászatra neveli a résztvevőket.

NASH horgásztábor


Gyerektábor-kereső:  Rossz idő esetén mi a terv? Mit tudtok olyankor csinálni?

NASH horgásztábor: Rossz idő? Olyan nincs. A horgász minden időjárási körülményre fel van készülve :)


Gyerektábor-kereső: Mi volt számodra eddig az elmúlt táborok legkedvesebb pillanata, amire a legszívesebben emlékeztek vissza?

NASH horgásztábor: Legkedvesebb pillanat… talán az, amikor a fiatalok minden szavunkra figyelnek és próbálják ellesni minden mozdulatunkat. Az egész maga egy varázslatos dolog számunkra.

 

Az IHR kalandok videóit nézve az a benyomásunk alakult ki, hogy a tábor szervezői halk szavú, megfontolt emberek, akikre érdemes figyelni amikor megszólalnak. Az interjú készítése során ez a benyomásunk csak tovább erősödött. A NASH csapata olyan horgásztábort hozott össze, ahova mi magunk is örömmel elküldenénk a gyerekeket.

Zárszóként szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az ihr.hu NASH táborokról készült videóját.
Kapcsolódó táborok:

Gyékényesi NASH horgásztábor
Merenyei NASH horgásztábor
Lökösházi NASH horgásztábor
Lökösházi NASH FELNŐTT horgásztábor