Ez egy gyakran felvetődő kérdés, amire nem könnyű válaszolni.

A gyerektabor-kereso.hu-n jelenleg 1100 tábor található 56 kategóriában. Rengetegféle tábor van, ezek mindegyike eltérő ismeretet, élményt nyújt, eltérő árakon, eltérő helyszíneken.

A táborokban szerezhető élmények sokszor nehezen összehasonlíthatóak. Pár példa:

 • egy agyagozó napközis táborban a gyerekek megélhetik az alkotás örömét
 • főző táborokban elsajátíthatják az étel alkotásának örömét
 • az erdei sátortáborban hajnalban megélhetik az igazi természetet
 • sport táborokban fejleszthetik foci, kosár, tenisz, tollas, kézilabda tudásukat
 • az állatkerti táborokban a táborozók beleshetnek a kulisszák mögé, és akár zsiráfot vagy fókát is etethetnek
 • egy szörftáborban egy hét alatt megtanulhatnak önállóan, teljes magabiztossággal irányítani egy szörföt
 • falmászó és sziklamászó táborokban a gyerekek megtanulhatnak magabiztosan mozogni 10-15 méter magasan
 • a csillagászati és űrtáborokban a lurkók megpillanthatják a csillagokat olyan fényességükben, ahogy korábban soha nem látták
 • vannak horgásztáborok, ahol a jelentkezők megtanulhatnak 7-8 éves gyerekként sikeres horgásszá válni
 • lovas táborokban átélhetik a ló iránti igaz szeretetet és kedvenceik ápolásának minden csínját-bínját
 • kínálatunkban van repülős tábor, ahol a gyerekek helikoptert és kisrepülőt is vezethetnek az egy hét során, a Budaörsi reptéren
 • LEGO táborokban pedig a gyerekek szinte szó szerint fürödhetnek a LEGO-ban és kipróbálhatnak mindent, amit addig csak a kirakatokban láthattak

Napközis tábor a Kalandpark játszóházban
Napközis tábor a Kalandpark játszóházban


Minden tábor más élményt nyújt, szülőként az a feladat, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb tábort.Bár a gyerektabor-kereso.hu segít egymás mellé állítani a táborokat, leszűkíteni a keresését, a kínálat még így is hatalmas. Szülő legyen a talpán, aki nem érzi magát elveszve.

A pontos válasz a táborválasztásban rejlik, hiszen egy jól megválasztott, a gyereket lekötő és valóban érdeklő tábor egész életre jó emlék marad. A speciális tematikájú táborok jó irányba befolyásolhatják a pályaválasztást vagy a tanulmányi eredmények minőségét is. Van, amelyik tábor aktívan, a testet mozgatja meg, van tábor mely a kreativitást célozza és van olyan, amely a szellemi tudás gazdagítását célozza, legyen az matek, kreativitás, vagy művészet.

Hogy mit válassz? Te vagy a szülő, válassz ki egy tábort, ami a gyereked számára a legmegfelelőbb. Ne félj, hogy tévedsz, te ismered legjobban a gyerekedet. Ha pedig nem jön be a választás, ne feledd: Csak az nem téved, aki nem próbálkozik. Jövőre majd másikat választasz, ami közelebb áll hozzá. Nagyon mellélőni nem tudsz, mindenhol a gyerekek szórakoztatását tűzték ki célul.

Kaptunk már olyan visszajelzést szülőtől, hogy focitábort vagy alkotótábort kerestek, ám végül a csemete a gyerektabor-kereso.hu egyik adatlapja nyomán egy ornitológia táborban kötött ki és remekül érezte magát. A tábor során naponta kirándultak, madarakat gyűrűztek, növényekről tanultak és sátorban laktak. Nem éppen foci vagy agyagozás. A tanulság az, hogy érdemes a csemetét kimozdítani a komfortzónájából és új ismereteknek kitenni. A gyerek az új helyzetben alkalmazkodik a megváltozott körülményekhez és jól érzi magát, amint rájön, hogy mennyi új élményt rejt.

Süni sátortábor a Bakonyban
Ködös hajnal a Süni sátortáborban

Tehát: ne fél tábort választani! Ha szeretnél közvetlenebb véleményt kapni, beszélj személyesen is a táborvezetőkkel, esetleg kérj telefonszámot egykori táborlakókra, vagy azok szüleire.