Animáció - Legyél te is filmrendező!
Animáció - Legyél te is filmrendező!
Tábor típusa
Napközis
Cím
HUMagyarország 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 18.
Weboldal linkje
Email
Telefonszám
+36703810706
Napközis ár
45 000 Ft
Fizetési mód
Banki átutalás
Testvér kedvezmény
testvérkedvezmény: 42.700 ft/testvér
Ajánlott életkor
9-12
Turnusok
2021. júl 12, hétfő - 2021. júl 16, péntek (5 nap)
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
Táborvezetők: “Prohászka Szandra vagyok, szociológus, fényképész, élménypedagógiai tréner. 2004-ben végeztem a Budapesti Szolgáltató és Kézművesipari Szakiskola fényképész szakán, 12 éve táboroztatok rendszeresen gyerekeket, 10 éve tartok foglalkozásokat szintén gyerekeknek fényképezés, újságszerkesztés, élménypedagógia témakörben, 3 éve animációs filmkészítés témakörben. Fényképészként fontosnak tartom a vizuális nevelést, a vizuális kultúra átadását, míg élménypedagógiai trénerként elsődleges számomra, hogy mindezt tapasztalati úton, élményként tegyem meg.” “Teleki Kitti vagyok, 2019-ben diplomáztam a MOME-n animáció szakon. Jelenleg szabadúszó animációs filmkészítőként dolgozom, emellett évek óta rendszeresen tartok gyerekeknek rajz- és animáció workshopot. Gyerekkorom óta találok ki történeteket, rajzolom meg őket és képzelem beléjük magam, most is ugyanezt csinálom, csak már felnőttként. Szeretek az alkotás örömében osztozni, együtt kísérletezni a gyerekekkel, és segíteni őket abban, hogy a belső világuk az animáció lehetőségein keresztül is kibontakozhasson.”
Leírás
Mi a tábor célja?
A táborban a gyerekek betekintést nyernek az animációs filmkészítés technikáiba, melyen keresztül aktívan fejlesztjük vizuális készségeiket és kreativitásukat. A program vegyíti a kézműves tevékenységet a digitális fényképezéssel és az animáció megismerésével. E közben több szociális kompetenciát is fejleszt, mint például az együttműködés, kudarctűrés, érdekérvényesítés, empátia. A folyamat során közösen alkotunk, reflektálunk egymás ötleteire, és segítjük egymást. Elsődleges célunk, hogy a résztvevő gyerekek merjék szabadjára engedni a fantáziájukat, és megvalósítsák azt, ami őket foglalkoztatja.

Mi történik a táborban?
A tábor során megtanuljuk, hogyan készítsük elő az ötleteinket úgy, hogy alkalmassá váljanak arra, hogy mozgóképet készíthessünk belőlük. Megismerkedünk egy számítógépes programmal, mellyel befotózzuk a rajzainkat, és rögtön vissza is tudjuk nézni azokat mozgásban. Kipróbáljuk a hagyományos rajz animációt, mellyel mindent képkockáról képkockára rajzolunk meg. Rövid animációs etűdöket készítünk kevert grafikai technikákat alkalmazva (festék, papírkivágás, gyurma, kréta stb.) Közösen szinkronizáljuk le az elkészült munkákat, felveszünk zörejeket, hangokat alá. Ha jó idő lesz aszfaltkréta segítségével is készítünk animációt.

Honnan hova jutnak el a gyerekek? Milyen készségük fejlődik?
A kezdő animációs tábor a nulláról ismerteti meg az animációs filmkészítés alapjaival a gyerekeket, akik a tábor utolsó napjára képesek lesznek otthon, egyedül is (ha rendelkezésre állnak az eszközök) animációs filmet készíteni.

Mi a napi program?
A tábori napokat bemelegítő, nyitó körrel, valamint rajzolós játékokkal kezdjük. Ez után az aznapi feladatokkal: ötletek, forgatókönyv, kivitelezés, tényleges “animálás” - foglalkozunk. Ebéd utánra, a csoport kedvének megfelelően rövid filmezést, lazulós tevékenységet vagy kinti mozgásos játékot tervezünk, majd folytatjuk a délelőtt megkezdett feladatot. A nap végén összegezzük, hogy hova jutottunk, és megtervezzük a következő tábori napot.

Miért pont ezt a tábort válasszam?
Az animáció végtelenül összetett műfaj, függetlenül attól, hogy álmodozó vagy a technika iránt érdeklődő típus vagy, biztosan megtalálod azt ami a legjobban segít téged az önkifejezésben. Az animációs filmkészítésben egyszerre lehetsz Te a rendező, operatőr, színész és látványtervező. Ha szeretnél egy héten keresztül vidáman, játékosan alkotni, engedni, hogy a fantáziád szabadon szárnyaljon, megismernél új embereket, és nem riadsz vissza a csapatmunkától sem, akkor itt a helyed!

Milyen módszereket fogunk használni?
- Kézműves technikák
- Történetmesélés
- Digitális technikák
Élménypedagógia: a filmkészítés mellett sokat játszunk is, így nemcsak az egyéni kompetenciák fejlődnek, hanem a csoportdinamikára is nagy hangsúlyt fektetünk, mivel nem csak egyénileg, hanem párban és kiscsoportban is dolgoznak a gyerekek a héten.
Videók
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés