Animáció haladóknak - A bábépítéstől a díszlettervezésig
Animáció haladóknak - A bábépítéstől a díszlettervezésig
Tábor típusa
Napközis
Cím
HUMagyarország 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 18.
Weboldal linkje
Email
Telefonszám
+36703810706
Napközis ár
45 000 Ft
Fizetési mód
Banki átutalás
Testvér kedvezmény
testvérkedvezmény: 42.700 ft/testvér
Ajánlott életkor
9-12
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
Táborvezetők: “Prohászka Szandra vagyok, szociológus, fényképész, élménypedagógiai tréner. 2004-ben végeztem a Budapesti Szolgáltató és Kézművesipari Szakiskola fényképész szakán, 12 éve táboroztatok rendszeresen gyerekeket, 10 éve tartok foglalkozásokat szintén gyerekeknek fényképezés, újságszerkesztés, élménypedagógia témakörben, 3 éve animációs filmkészítés témakörben. Fényképészként fontosnak tartom a vizuális nevelést, a vizuális kultúra átadását, míg élménypedagógiai trénerként elsődleges számomra, hogy mindezt tapasztalati úton, élményként tegyem meg.” “Teleki Kitti vagyok, 2019-ben diplomáztam a MOME-n animáció szakon. Jelenleg szabadúszó animációs filmkészítőként dolgozom, emellett évek óta rendszeresen tartok gyerekeknek rajz- és animáció workshopot. Gyerekkorom óta találok ki történeteket, rajzolom meg őket és képzelem beléjük magam, most is ugyanezt csinálom, csak már felnőttként. Szeretek az alkotás örömében osztozni, együtt kísérletezni a gyerekekkel, és segíteni őket abban, hogy a belső világuk az animáció lehetőségein keresztül is kibontakozhasson.”
Leírás
Mi a tábor célja?
A táborban a gyerekek betekintést nyernek az animációs filmkészítés technikáiba, melyen keresztül aktívan fejlesztjük vizuális készségeiket és kreativitásukat. A program vegyíti a kézműves tevékenységet a digitális fényképezéssel és az animáció megismerésével. E közben több szociális kompetenciát is fejleszt, mint például az együttműködés, kudarctűrés, érdekérvényesítés, empátia. A folyamat során közösen alkotunk, reflektálunk egymás ötleteire, és segítjük egymást. Elsődleges célunk, hogy a résztvevő gyerekek merjék szabadjára engedni a fantáziájukat, és megvalósítsák azt, ami őket foglalkoztatja.

A tábort elsősorban azoknak a gyerekeknek ajánljuk, akik már korábban valamilyen formában kipróbálták magukat az animációs filmkészítésben, esetleg részt vettek az Animáció 1. vagy korábbi Létra Animáció táborban vagy foglalkozáson, és szívesen mélyítenék tovább az ismereteiket.

Mi történik a táborban?
A tábor során megtanuljuk, hogyan készítsük elő az ötleteinket úgy, hogy alkalmassá váljanak arra, hogy stop-motion bábfilmet készíthessünk belőlük. Megismerkedünk a bábkészítéssel, megtervezzük a figuránkat, amit drótok, gyurma, papírmasé és újrahasznosított anyagok segítségével megépítünk. Olyan hajlítható, mozgatható bábokat készítünk, amelyek a térben könnyen mozgathatóvá válnak. Rövid mozgáspróbákat készítünk a figuráinkkal, interakcióba hozzuk őket. Mindeközben díszletet is tervezünk a bábokhoz, amit közösen építünk meg, így a már elkészült figurákat belehelyezzük a gyerekek által megálmodott és megépített világba.

Honnan hova jutnak el a gyerekek? Milyen készségük fejlődik?
A haladó animáció táborban a gyerekek megtanulják az előkészítő és tervező szakasz fontosságát, képesek lesznek aprólékosabban és koncentráltabban megtervezni és térben gondolkodva elkészíteni a filmjüket.

Mi a napi program?
A tábori napokat bemelegítő, nyitó körrel, valamint rajzolós játékokkal kezdjük. Ez után az aznapi feladatokkal: ötletek, forgatókönyv, kivitelezés, tényleges “animálás” - foglalkozunk. Ebéd utánra, a csoport kedvének megfelelően rövid filmezést, lazulós tevékenységet vagy kinti mozgásos játékot tervezünk, majd folytatjuk a délelőtt megkezdett feladatot. A nap végén összegezzük, hogy hova jutottunk, és megtervezzük a következő tábori napot.

Miért pont ezt a tábort válasszam?
Ha már kipróbáltad és tetszik az animáció filmkészítés világa, és elsajátítottad az alapokat, de még mindig szeretnél újat tanulni, akkor ez a tábor Neked való! A haladó animációs táborban már elrugaszkodunk a papír síkjától és térben kezdünk el dolgozni.

Milyen módszereket fogunk használni?
- Kézműves technikák
- Történetmesélés
- Digitális technikák
- Élménypedagógia: a filmkészítés mellett sokat játszunk is, így nemcsak az egyéni kompetenciák fejlődnek, hanem a csoportdinamikára is nagy hangsúlyt fektetünk, mivel nem csak egyénileg, hanem párban és kiscsoportban is dolgoznak a gyerekek a héten.
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés