Mesés színjátszó tábor
Mesés színjátszó tábor
Tábor típusa
Napközis
Cím
HUMagyarország 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 18.
Weboldal linkje
Email
Telefonszám
+36703810706
Napközis ár
48 000 Ft
Fizetési mód
Banki átutalás
Testvér kedvezmény
testvérkedvezmény: 45.600 ft/testvér
Ajánlott életkor
7-9
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
Táborvezetők: Fodor Évi, színház- és drámapedagógus, a Létra Klub munkatársa és a Kb35 Színházi Nevelési Társulat tagja. “Tanulmányaimat az ELTÉ-n, majd a Pannon Egyetem színház- és drámapedagógia képzésén végeztem. Tapasztalataimat különböző korosztályú színjátszó csoportok vezetésében, középiskolai drámaórákon, táborvezetőként és színházi nevelési előadások során gazdagítottam. A színházi alkotófolyamatban fontosnak tartom a kölcsönös elfogadáson alapuló, bizalomteli légkör megteremtését, melyben minden résztvevő biztonságban átadhatja magát a játék örömének. Elfogadó és kíváncsi figyelemmel vagyok jelen a gyerekek között, melyben tér nyílik egyéni sajátosságaik és erőforrásaik megtapasztalására.” Fazekas Anna Dorka, a Kb35 Színházi Nevelési Társulat színész-drámatanára, pszichológus, 6 éve színjátszó foglalkozásvezető. “A színjátszást a közösségi szabad alkotás egyik legteljesebb és legszórakoztatóbb eszközének tartom, és munkám során is azt keresem, hogy mik azok az egyéni utak, amelyek révén kibontakozik egy gyerekben az önkifejezésre való vágy, hogy látják a világot, és mi történik akkor, ha hagyjuk őket alkotni egymás közt.“
Leírás
Mi a tábor célja?
A tábori alkotómunka kiindulópontja a népmesék világa. A bennük való fokozatos elmélyülésen és a gyerekek fantáziáján és kreativitásán alapuló közös játékon keresztül arra készülünk, hogy a tábor utolsó napján bemutatót tartsunk a szülőknek, vendégeknek a hét folyamán készült jeleneteinkből. A mesék gondos válogatása lehetővé teszi, hogy a gyerekek életkoruknak megfelelő élethelyzetekről játsszanak a mesék világában, és azok rejtett bölcsességéből merítsenek. Csoportvezetőként velük együtt játszva, belülről támogatjuk az alkotófolyamatot, és segítjük a történetek színházi életre keltését.

Mi történik a táborban?
A táborban sok mesét mesélünk majd, és még több játékon keresztül eljutunk egy-egy részlet vagy az egész történet színházi megjelenítéséig.

Honnan hova jutnak el a gyerekek? Milyen készségük fejlődik?
A tábor során a gyerekek megtapasztalják az együttműködésen alapuló közös alkotás örömét. Megtanulják, hogyan válhat mások számára befogadható élménnyé az ő fantáziájukból születő játék és mese.

Mi a napi program?
A reggeli megérkező kört követően bemelegítő, közösségépítő, egymásra hangolódó játékokat játszunk, majd élőszóval mesét mondunk a gyerekeknek. A meséből kiindulva drámajátékokat játszunk közös és kiscsoportos formában. Ebéd után ismét mesélünk, amit rövid csendes elfoglaltság követ: rajzolás, relaxáció, zenehallgatás. A délutáni blokkot játékkal indítjuk, majd folytatjuk a mesékkel való elmélyült foglalkozást. Kis csoportban dolgozunk, és a végén megtekintjük egymás jeleneteit. Zárókörrel búcsúztatjuk a napot.

Miért pont ezt a tábort válasszam?
A tábor lehetőséget biztosít a gyerekeknek, hogy elmerüljenek egy-egy mese világában úgy, ahogy az számukra biztonságos és örömteli. Mindenféle kényszer nélkül kipróbálhatják azokat a szerepeket és helyzeteket, amik megszólítják őket, Az elkészülő előadás színházi igénye nem elsődleges cél. Legfontosabb számunkra az alkotófolyamat és a játék örömének megtapasztalása, amit indirekt módon, belülről segítünk majd látható formába önteni egy bemutató keretében.

Milyen módszereket fogunk használni?
Élőszavas mesemondással és drámapedagógiai módszerekkel dolgozunk. Szabályjátékok segítik a közösséggé szerveződést, fantáziajátékok és helyzetgyakorlatok a mesék feldolgozását. A tábor végi bemutató során a közös dramatizálás módszereit használjuk majd.
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés