Táncos színjátszó tábor
Táncos színjátszó tábor
Tábor típusa
Napközis
Cím
HUMagyarország 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 18.
Weboldal linkje
Email
Telefonszám
+36703810706
Napközis ár
48 000 Ft
Fizetési mód
Banki átutalás
Testvér kedvezmény
testvérkedvezmény: 45.600 ft/testvér
Ajánlott életkor
12-14
Turnusok
2021. júl 12, hétfő - 2021. júl 16, péntek (5 nap)
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
Táborvezetők: Fazekas Anna Dorka, a Kb35 Színházi Nevelési Társulat színész-drámatanára, pszichológus, 6 éve vezet színjátszó foglalkozásokat. “A színjátszást a közösségi szabad alkotás egyik legteljesebb és legszórakoztatóbb eszközének tartom, és munkám során is azt keresem, hogy mik azok az egyéni utak, amelyek révén kibontakozik egy gyerekben az önkifejezésre való vágy, hogy látják a világot, és mi történik akkor, ha hagyjuk őket alkotni egymás közt.“ Törőcsik Tamás, több éves színházi tapasztalattal rendelkező színész, logopédus. “Rendszeresen tartok színjátszó és dráma foglalkozásokat. Évekig táncoltam színházi darabokban Magyarországon és külföldön egyaránt. Továbbá régóta a Bátor Tábor önkéntese vagyok, ahol a dráma mellett tánc és mozgás órákat is tartok a gyerekeknek. Pedagógusként az önkifejezést, a testbeszéd tudatosítását és a magabiztos kommunikáció fejlesztését is fontosnak tartom. Azt gondolom, hogy az önfeledt játék, a humor és a pozitív hozzáállás minden egyes nap előrébb visz bennünket.”
Leírás
Mi a tábor célja?
A tábor során egy közös előadás létrehozásán dolgozunk, melyet szövegkönyv nélkül, a gyerekek saját ötleteiből, történeteiből készítünk el, és az utolsó napon a családtagokból, barátokból álló közönség előtt mutatunk be.

Mi történik a táborban?
Improvizációs és drámajátékokat játszunk, mozgunk, és táncos koreográfiákat tanulunk. A játékok mentén pedig elkészítjük saját színdarabunkat.

Honnan hova jutnak el a gyerekek? Milyen készségük fejlődik?
A táborban a résztvevők megtanulnak egymáshoz értő figyelemmel fordulni, megtapasztalják, hogy mások és a saját hibáinkból milyen remek dolgok születhetnek. A játékok során mélyebb önismeretre tesznek szert, mindeközben fejlődik a kommunikációjuk, magabiztosságuk, együttműködési készségük, kreativitásuk és a testtudatuk. A közös előadás élménye pedig valódi csapattá formálja őket és bevezeti őket a színjáték világába.

Mi a napi program?
A napokat táncos bemelegítéssel indítjuk, majd játékokkal építjük a közösségünket, és hangolódunk az alkotásra. Ezután a gyerekek kiscsoportban jeleneteket, történeteket készítenek, amiket közösen megnézünk, beszélgetünk róluk, és közben azt keressük, hogy mi az a téma, amit a pénteki előadásunkban leginkább meg szeretnénk mutatni. Ahogy haladunk a hét során, egyre fókuszáltabban foglalkozunk a készülő előadásunkkal, a csütörtököt, a kihagyhatatlan közös játék mellett, a főpróba határozza meg, péntek pedig már a bemutató lázában telik. A napokat közös visszatekintéssel zárjuk az aznapi eseményekre.

Miért pont ezt a tábort válasszam?
A tábor során a színházi szakmában és a gyerekekkel való munkában is járatos szakemberek foglalkoznak a résztvevőkkel, ám mégsem a színészképzés van fókuszban, hanem az önfeledt játék és a szabad alkotás. A táborban sokat foglalkozunk a mozgással és a tánccal is.
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés