Történetalkotó Színjátszótábor
Történetalkotó Színjátszótábor
Tábor típusa
Napközis
Cím
HUMagyarország 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 18.
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36703810706
Napközis ár
42 000 Ft
Fizetési mód
Banki átutalás
Testvér kedvezmény
39.900 ft/testvér
Ajánlott életkor
8-11
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
Táborvezetők: Fazekas Anna Dorottya: “Dorka vagyok, a Kb35 társulat színész-drámatanára, pszichológus, a Világszép Alapítvány munkatársa. 6 éve dolgozom a Kb35 Társulat színész-drámatanáraként és vezetek színjátszó csoportokat 8-tól 80 éves korig, a legkülönbözőbb háttérből jövő embereknek. 4 éve megalapítottuk a színházi-neveléssel foglalkozó csoportunkat, mindeközben pedig megszereztem pszichológusi diplomámat az ELTE-n. A színjátszást a közösségi szabad alkotás egyik legteljesebb és legszórakoztatóbb eszközének tartom, és munkám során is azt keresem, hogy mik azok az egyéni utak, amelyek révén kibontakozik egy gyerekben az önkifejezésre való vágy, mi foglalkoztatja őket, hogy látják a világot, miről szeretnek játszani és mi történik akkor, ha hagyjuk őket alkotni egymás közt.“ Fodor Éva: “Évi vagyok, színház- és drámapedagógus, a Kb35 Társulat színész-drámatanára, magyar és francia szakos tanár. Tanulmányaimat a az ELTÉ-n, majd a Pannon Egyetem színház- és drámapedagógia képzésén végeztem. Tizenkét éve vezetek színjátszó csoportokat, általános iskolában és középiskolában minden korosztállyal dolgoztam már, és örömömet lelem a velük való közös alkotásban. Fiatal felnőttként barátaimmal megalapítottuk a Kb35 Inárcsi Színjátszó Közhasznú Egyesületet, majd később az egyesület keretében működő színházi nevelési társulatot, melyben színész drámatanárként is dolgozom. A színházi alkotófolyamat során fontosnak tartom a kölcsönös elfogadáson alapuló, bizalomteli légkör megteremtését, melyben minden résztvevő biztonságban átadhatja magát a játék örömének. Elfogadó és kíváncsi figyelemmel vagyok jelen a gyerekek körében, melyben tér nyílik az egyéni sajátosságaik és erőforrásaik megtapasztalására, hogy ezeket értékként tudatosítva beforgassuk a közös alkotás folyamatába.”
Leírás
MIÉRT A LÉTRA NAPKÖZIS TÁBORT VÁLASZD?
ÉLETRESZÓLÓ ÉLMÉNY - Tapasztalt, képzett és gyerekközpontú szakemberek várnak, akik már a Létra Klub foglalkozássorozatain is sok gyereknek adtak életre szóló élményt.
JÁTÉKOS TANULÁS - A táborok alatt a gyerekeknek lehetőségük nyílik a játékos tanulásra, kikapcsolódásra, fejlődésre és a fölös energiák levezetésére.
CSAK MAGADAT HOZD! - Minden a foglalkozásokhoz szükséges eszközt és az alapanyagot mi biztosítunk Számodra.
CSODÁS KÖRNYEZET - és újonnan kialakított épület vár a Budagyöngyétől pár percre.
KINT ÉS BENT... - A táborok változatos, bel- és kültéri programokat kínálnak.
NEM KELL KLÍMA! - Tereinkben kellemes, természetes hűs van a nyári hónapokban.

Érkezés, távozás: táboraink 8.30 illetve 9.00 órakor kezdődnek és 16.30 és 17 órakor fejeződnek be. A gyerekeket már 8 órától tudjuk fogadni.
A táborokban napi háromszori étkezést: meleg, kétfogásos ebédet és hideg tízórait, valamint uzsonnát biztosítunk a gyerekeknek.
A maximum létszám 16 fő, akikről két táborvezető és egy asszisztens gondoskodik.

Regisztrálni online jelentkezési lapunk kitöltésével lehet. A jelentkezési lap kitöltése után megerősítő emailt küldünk, amely tartalmazza majd a tábordíj átutalásával kapcsolatos tudnivalókat is. Jelentkezésed a tábor díjának befizetésével válik érvényessé. A jelentkezés a táborok feltöltéséig folyamatos, az ezt követően jelentkezők várólistára kerülnek. Mindegyik táborunkban elérhető testvérkedvezmény, melynek konkrét összegét az adott tábor leírásánál találod. Ez a kedvezményes összeg akkor is érvényes, amennyiben
- egy gyerek 2 táborban is részt vesz a nyár folyamán,
- ha a 2 testvér külön táborokba jelentkezik.
Táborozóink a Létra Klub szeptemberi foglalkozásaira való jelentkezésnél elsőbbséget élveznek!
Kitöltöm a jelentkezési lapot: https://www.letraklub.hu/jelentkezes

Leírás:
A tábor tematikáját a gyerekek fantáziáján és kreativitásán alapuló közös történetalkotás szabja meg, melynek során arra készülünk, hogy a tábor utolsó napján bemutatót tartsunk a szülőknek, vendégeknek a hét folyamán készült jeleneteinkből. A színházi alkotómunka forrása a felszabadult játék, melynek során a gyerekek megtapasztalják a színjátszás örömét, miközben felelős döntéseket hozó, valódi alkotókká válhatnak. Csoportvezetőként velük együtt játszva, belülről támogatjuk az alkotófolyamatot, miközben színházszakmai szempontokkal segítjük a történetek jelenetté formálását.

A tábori napokat bemelegítő, nyitó körrel valamint rajzolós játékokkal kezdjük. Ez után az aznapi feladattal: ötletek, forgatókönyv, kivitelezés, tényleges “animálás” - foglalkozunk. Ebéd utánra, a csoport állapotának megfelelően rövid filmezést, lazulós tevékenységet vagy kinti mozgásos játékot tervezünk, majd folytatjuk a délelőtt megkezdett feladatot. A nap végén összegezzük, hogy hova jutottunk (Ki hogy van? Mit tanult? Milyen érzésekkel megy haza?) és megtervezzük a következő tábori napot.

A reggeli megérkező kört követően drámajátékokkal hangolódunk egymásra és a ránk váró alkotófolyamatra. Ezután kiscsoportos szerepjátékokat játszunk, mellyel elkezdjük az anyaggyűjtést a készülő előadásunkhoz. Az így születő történeteket jelenetekké formáljuk, majd bemutatót tartunk egymásnak. A tábor végére a résztvevő gyerekek már rutint szereznek az előadói helyzetben, és értő nézőivé is válnak egymás alkotásainak.

A Csüccs étterem ínycsiklandó közös ebédje után elmélyültebb egyéni munkákat folytatunk, kelléket, vagy zenei aláfestést készítünk, netán vizibomba csatázunk, vagy felfedezzük a Létra Klub és a környék csodás tereit, és még az is lehet, hogy a történeteinkbe is beleszőjük őket. A nap végén záró körrel tekintünk vissza az alkotófolyamatra és aznapi élményeinkre. Pénteken pedig nagy izgalommal várjuk a közönségünket a bemutatónkra.

Táborvezetők: Fazekas Dorka, Fodor Évi
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés