Történetalkotó színjátszó tábor
Történetalkotó színjátszó tábor
Tábor típusa
Napközis
Cím
HUMagyarország 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 18.
Weboldal linkje
Email
Telefonszám
+36703810706
Napközis ár
48 000 Ft
Fizetési mód
Banki átutalás
Testvér kedvezmény
testvérkedvezmény: 45.600 ft/testvér
Ajánlott életkor
8-13
Turnusok
2021. júl 26, hétfő - 2021. júl 30, péntek (5 nap)
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
Táborvezetők: Fodor Évi, színház- és drámapedagógus, a Létra Klub munkatársa és a Kb35 Színházi Nevelési Társulat tagja. “Tanulmányaimat az ELTÉ-n, majd a Pannon Egyetem színház- és drámapedagógia képzésén végeztem. Tapasztalataimat különböző korosztályú színjátszó csoportok vezetésében, középiskolai drámaórákon, táborvezetőként és színházi nevelési előadások során gazdagítottam. A színházi alkotófolyamatban fontosnak tartom a kölcsönös elfogadáson alapuló, bizalomteli légkör megteremtését, melyben minden résztvevő biztonságban átadhatja magát a játék örömének. Elfogadó és kíváncsi figyelemmel vagyok jelen a gyerekek között, melyben tér nyílik egyéni sajátosságaik és erőforrásaik megtapasztalására.” Fazekas Anna Dorka, a Kb35 Színházi Nevelési Társulat színész-drámatanára, pszichológus, 6 éve színjátszó foglalkozásvezető. “A színjátszást a közösségi szabad alkotás egyik legteljesebb és legszórakoztatóbb eszközének tartom, és munkám során is azt keresem, hogy mik azok az egyéni utak, amelyek révén kibontakozik egy gyerekben az önkifejezésre való vágy, hogy látják a világot, és mi történik akkor, ha hagyjuk őket alkotni egymás közt.“
Leírás
Mi a tábor célja?
A tábor tematikáját a gyerekek fantáziáján és kreativitásán alapuló közös történetalkotás szabja meg. A hét során arra készülünk, hogy a tábor utolsó napján bemutatót tartsunk a szülőknek, vendégeknek a hét folyamán készült jeleneteinkből.

A tábort elsősorban azoknak a gyerekeknek ajánljuk, akik már vettek részt színjátszó foglalkozáson vagy táborban.

Mi történik a táborban?
A színházi alkotómunka forrása a felszabadult játék, melynek során a gyerekek megtapasztalják a színjátszás örömét, miközben felelős döntéseket hozó, valódi alkotókká válhatnak. Csoportvezetőként velük együtt játszva, belülről támogatjuk az alkotófolyamatot, miközben színházszakmai szempontokkal segítjük a történetek jelenetté formálását.

Honnan hova jutnak el a gyerekek?
A tábor fókusza az együttműködésen alapuló közös alkotás. A gyerekek megtanulják, hogyan válhat mások számára befogadható élménnyé az ő fantáziájukból születő játék és mese.

Mi a napi program?
A reggeli megérkező kört követően drámajátékokkal hangolódunk egymásra és a ránk váró alkotó folyamatra. Ezután kiscsoportos szerepjátékokat játszunk, mellyel elkezdjük az anyaggyűjtést a készülő előadásunkhoz. Az így születő történeteket jelenetekké formáljuk, majd bemutatót tartunk egymásnak. A tábor végére a résztvevő gyerekek már rutint szereznek az előadói helyzetekben, és értő nézőivé is válnak egymás alkotásainak.
A közös ebéd után elmélyültebb egyéni munkákat folytatunk, kelléket vagy zenei aláfestést készítünk, netán vízibomba csatázunk, vagy felfedezzük a Létra Klub és a környék csodás tereit, és még az is lehet, hogy a történeteinkbe is beleszőjük őket. A nap végén záró körrel tekintünk vissza az alkotófolyamatra és aznapi élményeinkre. Pénteken pedig nagy izgalommal várjuk a közönségünket a bemutatónkra.

Miért pont ezt a tábort válasszam?
A tábor során a színházi szakmában és a gyerekekkel való munkában is járatos szakemberek foglalkoznak a résztvevőkkel, ám mégsem a színészképzés van fókuszban, hanem az önfeledt játék és a szabad alkotás.
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés