Őszi tábor a Balatoni Múzeumban
Őszi tábor a Balatoni Múzeumban
Tábor típusa
Napközis, Egynapos
Cím
HUMagyarország 8360 Keszthely, Múzeum utca 2.
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+3683312351
Napközis ár
7 200 Ft
Napi tábor ár
1 800 Ft
Fizetési mód
Készpénz, Banki átutalás
Ajánlott életkor
8-14
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A tábor szervezője még nem töltött fel bemutatkozást. Nyomd meg a gombot, ha szeretnéd megismerni kik fognak vigyázni a gyerekekre a táborban! Bemutatkozás kérése
Leírás
Táborunkkal hasznos és érdekes elfoglaltságot nyújtunk az általános iskolás gyerekek számára a tanítási szünetben. A programok összeállításánál arra törekedtünk, hogy az eltérő érdeklődési körű gyerekek is megtalálják nálunk a számukra izgalmas programot.

Program:

1. nap

a. Ismerkedés a helyszínnel, egymással, programismertetés

b. A régészek világa kitárul: a régészek munkájának megismerése, ásatás bemutató a múzeumban a gyerekek részvételével, régész vezetésével.

c. 12-13 óráig ebéd

d. 13-15 óráig kedvező idő esetén hajózás a Balatonon; rossz idő esetén a játékos múzeum bemutatkozik (kincskeresés, interaktív játékok, társasjátékok, stb.).


2. nap

a. Kedvező idő esetén: Felfedező túra a Keszthelyi–hegységbe, ahol a gyerekek a természeti és történeti értékekkel és emlékekkel ismerkednek meg a részt vevő környezetmérnök és régész

vezetésével.

b. Eső esetén: Balatoni halak megismerése és halboncolás múzeumpedagógus vezetésével

c. 12-13 óráig ebéd

d. 13-15 óráig Ismerkedjünk a Balaton környéki várakkal. Vár makettek, digitális makettek és régész segít bepillantani a várak és a középkori várvédők világába.


3. nap

a. A restaurátorműhely titkai. Ki a restaurátor, hogyan végzi a feladatát? Hogyan válik egy leletből műtárgy? Ezen kérdésekre kap választ, aki rész vesz a foglalkozáson, amelyen maga is készíthet agyag tárgyakat. A foglalkozást restaurátor vezeti.

b. 12-13 óráig ebéd

c. 13-15 óráig Természeti és épített értékek Keszthelyen – séta


4. nap

a. A Balaton néprajzi kincsei című foglalkozáson valóban kincsekkel találkozhatsz. Olyan értékes és szép tárgyak kerülnek elő a néprajzi raktár mélyéről, amelyekkel nagyon kevesen találkozhatnak, de még kevesebben foghatják kézbe azokat. Néprajzos mesél arról, mire használták e tárgyakat, miért, és hogyan készültek.

b. 12-13 óráig ebéd

c. 13-15 óráig Hagyományok és szokások október végén. A résztvevők töklámpást készíthetnek, megismerkednek e szokás eredetével is, de a magyar szokásokkal is. Vezeti: múzeumpedagógus.
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés