VGYE Balatonalmádii vitorlázó tábor
VGYE Balatonalmádii vitorlázó tábor
Tábor típusa
Napközis
Cím
HUMagyarország 8220 Balatonalmádi, Véghely Dezső utca 20
Címkék
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+ 36302508406
Napközis ár
20 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, Banki átutalás
Ajánlott életkor
7-14
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A tábor szervezője még nem töltött fel bemutatkozást. Nyomd meg a gombot, ha szeretnéd megismerni kik fognak vigyázni a gyerekekre a táborban! Bemutatkozás kérése
Leírás
Az utazó flottánk 6-12 hajóból, edzőmotorosból, edzőböl és 1-2 segédedzőből áll. A táborok szervezésével kapcsolatban keresse Majoross Beát, aki készséggel ad felvilágosítást tevékenységünkről.

A fő hangsúly a vitorlázás önálló elsajátításán, a biztonságos hajókezelésen, a vízi környezet, természet megismerésén van. A táborokban a hajózáson kívül rengeteg játék és kaland is vár a gyerekekre. Meggyőződésünk, hogy azok a gyerekek, akik egyszer részt vesznek táborainkban, örökre megfertőződnek a vitorlázás, a vízi élet szépségei, és a “vízi életmód betegségével”.

A tábor kezdeti időszakában a gyerekek megismerkednek a vitorlázás alapvető biztonsági szabályaival, tanúbizonyságot tesznek úszótudásokról.

Ezt követően megtudják, mi az a vitorlázás, mik a hajókezelés alapvető ismeretei. Megtanulják a hajókezelés szabályait, a csomókötés és a vízimentés alapvető technikáit.

Az elméleti képzés, a vitorlázás alapismereteinek bővítése végigkíséri gyermekeinket a hajóba szállást követően is. A táborok ideje alatt folyamatos a szabályismereti és a vitorlás technikai elméleti képzés. Rossz idő esetén, szakadó esőben, orkán erejű szélben, kiegészítő kulturális programok, vitorlás filmek segítenek ismereteik bővítésében. A VGYE táborok estéinek mindegyikén programok várják a gyerekeket.

A hét közepén egy-egy egész napos kirándulás vár ránk: kisbusszal teszünk látogatást a balaton egyik legidősebb hajójának fedélzetén (többszörös kékszalag győztes) Tramontánán. Nem csak megnézzük, hanem ki is próbáljuk a Balaton e régi csodáját, (restaurálva 2005-07).

A hét végére összekovácsolódott kis vitorlázó-csapatok (kétszemélyes Pico oktatóhajók legénysége) már képesek lesznek a hajók önálló irányítására edzőink felügyelete mellett.

A tábor utolsó rendezvénye egy házi verseny, ahol a vitorlázók összemérhetik tudásukat és számot adhatnak a héten tanultakról.

A legtehetségesebb gyerekeket tematikus oktatási programjainkban tovább tanítjuk, a Balatonon szervezett további táborainkban vagy budapesti bázisunkon.
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés