Tündék völgye - kalandjáték tábor
Tündék völgye - kalandjáték tábor
Tábor típusa
Bentlakásos
Cím
HUMagyarország 8066 Pusztavám, Vértes Tájvédelmi Körzet
Weboldal linkje
Email
Telefonszám
+36302363021
Bentlakásos ár
49 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, Banki átutalás
Testvér kedvezmény
10% testvérkedvezmény
Ajánlott életkor
9-12
Első tábor éve
2017
Jelentkezési lap
Turnusok
2018. júl 29, vasárnap - 2018. aug 4, szombat (7 nap)
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A Tündék völgye kalandjáték-tábort Rákos Péter vezeti, aki 1981-ben, gyermekírói és -pedagógusi munkássága idején indította az akkor két évtizeden átívelő gyerektábor-projektjét. Ebben az óvodás korosztály számára a Tealand-mesetáborok, a kisiskolás és középiskolás korosztály számára a Gyűrűk ura táborok játékpedagógiai koncepcióját dolgozta ki. Ez utóbbi azóta mozgalommá nőtt, és 19 utódtábor őrzi és adja tovább az eredeti kalandjáték hagyományait. Rákos Péter 2017 nyarán új koncepciójú – a korábbi minta szerint a visszatérő gyerekek által évről évre épülő, gazdagodó – játékot indított, amelyről egy cikkében ezt írja: „Sokat gondolkodtam azon, ha már van működő módszerünk egy kicsiny, alternatív világ megalkotására, akkor alkossunk olyat, ahol helyet kap minden, ami tapasztalatom szerint a lélek számára kedves: irodalmi és népzenei kincseink, a természet mint élő és intelligens rendszer szemlélete, a nem hatalmi elven működő döntéshozatal és közösségi szerveződés, s az erőszakmentes kommunikáció. Vagyis egy olyan mikrokozmosz, életforma (világkép, kultúra, szokásrendszer, társadalmi működés), amelyik lehetőséget ad azoknak, akik hiányolják a csodát és varázslatot a világban, hogy egy nyári együttlét során megtapasztalják azt.” A tábor vezetői között van pszichológus, óvodapedagógus, növénydoktor és gyógypedagógus.
Leírás
E nyári kalandjáték a tündék világának felfedezéséről szól, vagyis a természet láthatatlan és mesés erőivel való kapcsolatteremtésről. Azoknak a különleges élményeknek – csodáknak – megtapasztalásáról, amelyektől a városi életforma, a hétköznapi gondolkodás és érzékelés elszigetel bennünket.
2017 nyarán, a tábor első fordulójában, megelevenedett a tündék völgye; a résztvevők csodás kalandokat éltek át, s részesei lettek egy – reményeink szerint – hosszú-hosszú éveket átívelő kalandjátéknak. Most, e játékot kibővítve, új turnust szervezünk azok számára, akik belépnének a tündék varázsos világába.
Helyszín a Vértes Tábor nevet viselő turistaház egy erdő közepén – zuhanyzós szobákkal, nagy közösségi térrel, röplabda-, tollaslabda és focipályával, pingpong-asztallal és hatalmas bicikliparkkal felszerelve.
Videók
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés