Honvédelmi tábor Kajászó

Tábor típusa
Bentlakásos, Napközis
Cím
HUMagyarország 2472 Kajászó, Rákóczi út 20
Kategóriák
Címkék
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36202592594
Bentlakásos ár
35 000 Ft
Napközis ár
25 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, Banki átutalás
Testvér kedvezmény
Testvér/barát kedvezmény: 5000 Ft, Honvédelmi Klub szakköri tag: 5000 Ft
Ajánlott életkor
6-99
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
http://www.kicsisziv.hu/cikkek/katonas-rend-szabad-akarat-honvedelmi-klub A Honvédelmi klub azzal a céllal jött létre, hogy a mai kor apróságait megismertesse – néhány, sajnos feledésbe merült – erénnyel. A kitartás, lelkierő, mértékletesség, önuralom, bajtársiasság mind jellemző erény, mindezeket megkoronázza a női nem feltétlen tisztelete. Már az ókori görögök is felismerték, hogy a katonáknak nem csak a testét kell képezni, hanem erkölcsi tartást is neveltek beléjük. Ezek a katonák – emberek – tisztában voltak vele, hogy mit jelent a fegyelem, hazaszeretet, bátorság, engedelmesség vagy az idősek tisztelete. Itt nincs „kötelező” tananyag, viszont van érdekfeszítő (a számítógépes játékokkal versengő), valódi „harci képzés”. A tantermi „tananyag” mellett nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati ismeretek begyakorlására, fizikai állóképességük fejlesztésére. Megtanulnak csapatban „dolgozni”, lőni, térképen tájékozódni, életet menteni, megismerik saját korlátaikat,(szabad döntéseik következményét) erősítjük önbizalmukat, fegyelemre, tiszteletre oktatjuk őket. Így nem csak fizikai, hanem lélektani fejlődésen is átesnek, amely az élet későbbi területein nagyon jól jöhet. Hogyan teszik a dolgukat a szervezők? Azokban az általános iskolákban oktatunk, ahol az iskola vezetése és a szülők látnak a programban lehetőséget. Heti rendszerességgel felkeressük az adott intézményt, és másfél órás időtartamban képezzük a gyerekeket, a fent leírtak szellemében. Eseményeink Évek óta nagy sikerrel veszünk részt Gyereknapi rendezvényeken. Alkalmanként kb. 300 résztvevő fordul meg nálunk, a legkisebbtől a legidősebbig. Rendeztünk apa-fiú és anya-lánya versenyeket is, ahol a résztvevők „igazi vérre menő” küzdelmet folytattak, bizonyítva, hogy igenis komolyan gondolják a versenyt. Azonban nem feledkeztünk meg a „bátortalanabb” érdeklődőkről sem, volt „fegyversimogató”, sőt katonai hagyományőrzőinkkel „katonasimogató” is.
Leírás
A tábor célja, hogy a mai kor gyermekeit megismertesse néhány – sajnos feledésbe merült – erénnyel. A kitartás, lelkierő, mértékletesség, önuralom, bajtársiasság mind jellemző erény, mindezeket megkoronázza a női nem feltétlen tisztelete. Már az ókori görögök is felismerték, hogy a katonáknak nem csak a testét kell képezni, hanem erkölcsi tartást is neveltek beléjük. Ezek a katonák - emberek - tisztában voltak vele, hogy mit jelent a fegyelem, hazaszeretet, bátorság, engedelmesség vagy az idősek tisztelete.
Mindez komolyan hangzik, mi a táborban játékosan tanítjuk meg ezeket a gyerekeknek, elméleti és gyakorlati „képzést” kapnak. Lesz érdekfeszítő (a számítógépes játékokkal versengő) valódi, „harci képzés”, megtanulnak csapatban „dolgozni”, fegyverrel lőni, rádiózni, térképen tájékozódni, életet menteni.

Étkezés: napi háromszori
Tábor helyszínek: Martonvásár, Kajászó, Parádsasvár
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés