Viharsarok szörf- és vízi tábor
Viharsarok szörf- és vízi tábor
Tábor típusa
Bentlakásos, Napközis
Cím
HUMagyarország 8623 Balatonföldvár, Keleti strand Somogyi Béla u
Kategóriák
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36702654156
Bentlakásos ár
62 000 Ft
Napközis ár
35 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, SZÉP-kártya, Banki átutalás
Testvér kedvezmény
10% testvérkedvezmény
Ajánlott életkor
7-99
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A balatonföldvári Viharsarok Vitorlás Központ oktatói Csapata 2010 óta foglalkozik szörf-és vitorlásoktatással és szervez táborokat gyerekeknek és felnőtteknek. Oktatóink több éves tapasztalattal rendelkeznek a szörftábor vezetés és a Magyarországon még kevésbé ismert élménypedagógia foglalkozások terén. Szörfiskolánk vezetője, Szakács Péter otthonosan mozog a nagy -és kishajók vezetésében, katamarán és windsurf oktatásban, a Magyar Vitorlás Szövetségnél végzett vitorlás edző, Outward Bound outdoor tréner. Táborvezetőnk, Szabolcs a Bátor Táborban cimborájaként sok éven át támogatta a gyerekek bátorkodását, emellett dokumentumfilm-fesztivál szervező és imád a fiatalokkal foglalkozni. Ifjú oktatóink Kristóf, aki imádja a robotikát és a programozást, szörfversenyzői karrierje után döntött úgy, hogy szeretné továbbadni tudását Nektek és Máté, aki a windsurf-ön kívül imád katamaránozást és vitorlázást is oktatni minden korosztálynak. Hölgy oktatóink közül Kinga, 2010 óta foglalkozik windsurf oktatással, rekreáció szervező diplomáját a TF-en szerezte, Outward Bound outdoor tréner, síoktatóként is nagy tapasztalattal rendelkezik a gyerekek oktatásában és Betti, aki táncversenyzőként és a gyerekek nagy barátjaként erősíti csapatunkat.
Leírás
A nyári szünet hasznos, élménydús eltöltése és ennek megszervezése sokaknak jelent fejtörést. Nem könnyű olyan programot találni, ami a vízparton, jó levegőn, mozgással, tanulással és szórakozással teli felfrissülést ígér... A  balatonföldvári Viharsarok Vitorlás Központ szörftáboraiba érkezve azonban hamar kiderül, hogy ezek elérhetőek, ráadásul szuper társaságban, természetes, egészséges és biztonságos környezetben. A táborokban mi azon dolgozunk, hogy mindenki már az első naptól kezdve a csapat részének érezze magát, miközben napról napra ügyesebben mozog a szörfön és sikerélményhez juthat.
Tisztában vagyunk vele, hogy egyrészt nagy kihívást jelent a digitális eszközök, okostelefonok mellől elcsábítani a fiatalokat még a nyári szünidőben is. Másrészt, hogy számos, az életben fontos kompetenciát nem tudnak az iskolában megtanulni gyerekek a formális keretek között. Ennek érdekében táborainkban a szörfözés technikai képességeinek átadásán kívül az élménypedagógia módszerét alkalmazzuk, ami a közvetlen élményt, tapasztalatot használja fel alapként a tanuláshoz. Ennek keretében strukturált szárazföldi és vízi gyakorlatok által nyílik lehetőség bizonyos szociális kompetenciáik fejlesztésére.
Tudnak-e vajon olyan kézikönyvet átnyújtani gyereküknek, ami megtanítja nekik, hogy mi a bizalom, a problémamegoldás, az együttműködés, az eredményes vezetés? Nem? Ez nem az Önök hibája. Ezek az életben való boldoguláshoz szükséges kompetenciák azonban a szabadtéri sportokkkal és az élménypedagógia játékaival kiválóan fejleszthetők. „A szörfözés megváltoztatta az életem.” – mondta Ádám, 6 évesen élete ötödik szörftáborában. Egyik visszatérő táborosunk valóban sokat változott az évek során. Eleinte, még csak a deszkán üldögélve mentette a Balatonba katapultált katicabogarak életét. Egy évvel később viszont már komoly erőfeszítéseket tett, hogy újra és újra felhúzza a vitorlát és a strandolókat menekülésre késztetve végigsuhanjon a part melletti hullámokon.
A szörfözés egy életre szól…, mert megunhatatlan, mert minden nap más és más helyzet elé állít, amihez alkalmazkodni kell. Nincs két egyforma szituáció… hol hűvös és borzongató szélvihar, hol langyosan simogató szellő érkezik. Ez a sport úgy tanít meg a változó körülményekhez való folyamatos alkalmazkodásra,  hogy a tevékenység közben maga a szörfös felfrissül és újjászületik. Nyáron nem is lehet kellemesebb időtöltést elképzelni a Balaton ringató hullámain szörfözésnél. A szörfözés egyik különlegessége, hogy teljesen leköti a figyelmet és észrevétlenül kiragad a mindennapi problémákból. A tábor a szörfözést egy kihívásokkal teli játékká teszi. Ez egyben felszabadító és biztonságos közeget teremt a gyerekeknek. Ez az az érzés, amit minden gyerekeknek át szeretnénk adni ebben a vízi vidámparkban.
A szörfös foglalkozások során kizárólag mentőmellényben szállunk vízre. Vízisport központunk egy hatalmas, zárt területen, árnyas parkban található, sportpályákkal, fövenyes stranddal. A sekély, lassan mélyülő vízszint biztonságos feltételeket teremt a kisebb gyerekeknek is.  
A szörfoktatás korosztályi csoportok szerint bontva folyik, így az életkori sajátosságokat figyelembe tudjuk venni. A tábor teljesen kezdő szintről indul, újrakezdők és visszatérők esetén külön oktatót és tematikát biztosítunk minden tudásszinthez. A szörf tanfolyamhoz viszonyítva itt sokkal több idő jut a gyakorlásra, így nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is biztos tudást lehet szerezni. A jelentkezők a tábor elvégzése után képesek lesznek az önálló szörfözésre.
A tábor szinte összes tevékenységére jellemző a ciklikusság és a visszacsatolás rendszere. A tábor első pillanatától kezdve odafigyelünk arra, hogy a gyerekek megismerjék és elfogadják egymást. Velük együtt, közösen alakítjuk ki a tábor alatt elérendő személyes célokat, a betartandó szabályokat (szörftáboros “szerződést” írunk),  amihez utána mindenki tartja magát.  A tábor során gyűjtött élményeket a búcsúzás során szó szerint „bepalackozzuk” és palackpostába sűrítve postára adjuk… a Balatonon. Ezek azok a pillanatok, amikor eldől, hogy ennek a történetnek lesz még folytatása.

Részvételi feltételek
Táborainkba 7 éves kortól várjuk a jelentkezőket.
A részvétel feltétele a vízbiztonság és legalább egy úszásnemben való stabil úszástudás.

Napirend
1. nap - vasárnap
14:30 - 15:00 Gyülekező, érkezés
15:00 - 17:00 Ismerkedés, játékok, helyszínbejárás, úszástudás felmérés
2. - 5. nap: hétfő - péntek
9:30 - 10:00 Bemelegítés
10:00 - 12:00 szörftáboros program*
13:00 - 14:00 ebéd
15:00 - 17:00 szörftáboros program*
*Szélsőséges időjárási körülmények esetén (viharos szél, teljes szélcsend) a szörfös foglalkozások helyett szárazföldi vagy más vízi programok kerülnek megtartásra.
Tábor alatti programok*:
szörf szimulátoron gyakorlás (szárazföldön)
egyensúlyozás a deszkán vízben
elméleti oktatás: szélkör
szörf - navigáció (fordulás, irányítás: ejtés, élesedés)
versenyszituáció kijelölt pálya teljesítése (bójakerülés több futamban) 12 éves kortól
szörf túrázás kijelölt útvonalon (12 éves kortól!)
SUP (Stand Up Paddle) deszkán állva evezés, kajakozás
Vízben készített fotók, videók kielemzése
Csomózás, kötéltechnikák gyakorlása
Kiegészítő programok:
sportprogramok (strandfoci, strandröplabda, kosárlabda erre kiépített pályán)
élménypedagógiai foglalkozások: óriás ugrókötél, bizalom építő, együttműködő feladatok
Kézműves foglalkozások: karkötő, szörf makett, nádhajó készítés
egyensúlyozós feladatok (Slackline, Stability Board)
sárkányeregetés, kincskeresés
palackposta készítés

Árak
Az árak magukban foglalják a tábor összes költségét (felügyelet, oktatás, felszerelések biztosítása).
Bejárós, napközis tábor - ebéd nélkül:
május 1. előtti jelentkezés és befizetés esetén 30.000 Ft,
május 1. utáni jelentkezés és befizetés esetén 35.000 Ft
Bejárós, napközis tábor - ebéddel:
május 1. előtti jelentkezés és befizetés esetén  35.000 Ft,
május 1. utáni jelentkezés és befizetés esetén  40.000 Ft
Ottalvós tábor (szállással, teljes ellátással, egész napos felügyelettel):
május 1. előtti jelentkezés és befizetés esetén  57.500 Ft
május 1. utáni jelentkezés és befizetés esetén  62.500 Ft
Jelentkezés
A jelentkezés az előleg (50%) befizetésével válik érvényessé.
Családi kedvezmény: 2 fő esetén 5%, 3 fő esetén 8%, 4 főtől 10%.
A turnusok min. 8 és max. 20 fő jelentkezése esetén indulnak!
Igény szerint tudunk ajánlani kedvezményes szálláslehetőséget egy közeli apartmanban, időponttól függően 2500-3000 Ft-os áron.

Kedvezmény!
A tábor utáni hétvégén a résztvevőknek kedvezményes  (- 30 %) szörf bérlési lehetőséget biztosítunk!
Videók
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés