XVI. Nyári ifjúsági kézműves tábor
XVI. Nyári ifjúsági kézműves tábor
Tábor típusa
Bentlakásos, Egynapos
Cím
SKSzlovákia 94361 Ipolyszalka, 338
Kategóriák
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36421907404576
Bentlakásos ár
33 000 Ft
Napi tábor ár
4 800 Ft
Fizetési mód
Készpénz, Banki átutalás
Ajánlott életkor
7-16
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
Leírás
A tábor mindhárom turnusa az Ipolyszalkai Tájházban lesz megrendezve, ahol a fönti két szobában lesz az elszállásolás is matracokon. Az udvarunk nagy, ha valaki sátorozni szeretne, azt is hozhat. :)
A vasárnapot a gyerekek érkezése tölti ki, és este lesz a játékos ismerkedés. Hétfőtől kezdve szombat estig a gyermekek reggelivel kezdenek, utána kézműveskednek az ebédig, ami után lesz egy-két óra pihenésük, majd 5-6 óráig ismét a foglalkozásoké lesz a fő szerep. Jó idő esetén a pár száz méternyire levő Ipoly folyóhoz visszük őket fürdeni, vagy pedig a falu két játszóterének egyikére. Esténként tábortűz lesz, itt-ott sütögetéssel párosítva. Egy napon túrázni visszük a gyerekeket. Vasárnap reggeltől a gyermekek összepakolnak és 11 órától van a kiértékelés, amire a szülőket is szeretettel várjuk. Ezzel zárjuk le a tábort.
Esős idő esetén a Tájház nagytermében vannak a gyermekek, jó idő esetén inkább az udvaron a fák árnyékában vagy a nádtetős pihenőhely alatt.
A gyermekek mindenképpen hozzanak magukkal sapkát, egy vagy több fehér pólót (vagy egyéb ruhaanyagot) a batikoláshoz és hálózsákot az alváshoz.
Az étkezés naponta: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora. Minden a Tájház konyhájában van előkészítve és főzve.
A kézművességek: szőnyegszövés vagy/és tarisznyaszövés, kosárfonás, korongozás, fafaragás, agyagozás, batikolás, nemezelés, üvegfestés, gravírozás, népi motívumok festése falapokra, szalvétatechnika, bőrművesség, kötélverés, csuhézás, gyöngyfűzés, és még több más.
Amiket külön kiemelnénk: savanyúságok, lekvárok eltevése, ahogy dédanyáink tették; ismerkedés az őstönköly búzával - kenyérsütés, csíráztatás; kenderfeldolgozás.
A program igen sokszínű a gyerekeknek, felügyelőnek visszajárnak azok a tinédzserek, akik sokat jártak hozzánk. Felnőttek tartják a foglalkozásokat, így a felügyelet állandó.
A táborozók az egy hét alatt a mindennapi életvitelhez sok tapasztalatot szereznek: egymásra figyelés, táplálkozás, gyógynövények ismerete, eltevési technikák.
Szeretettel várjuk a gyerekeket egy felejthetetlen hétre az Ipoly folyó mellett a Börzsöny szomszédságába.
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés