Kreatív fotós élménytábor
Kreatív fotós élménytábor
Tábor típusa
Napközis
Cím
HUMagyarország 1142 Budapest , Kassai u. 180.
Címkék
Weboldal linkje
Email
Telefonszám
+36304230390
Napközis ár
58 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, Banki átutalás
Ajánlott életkor
12-99
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
Leírás
Kreatív fotós élménytábor

Aktív, tartalmas, művészeti tematikájú szünidei tábor 12-19 évesek számára. Az elméletet meghagyjuk a fizikaórára: ez egy gyakorlatközpontú, szórakoztató, ugyanakkor szemléletformáló és hasznos időtöltés.
A tábor angol nyelvű programmal kombinálva is elérhető, a részletekről érdeklődj e-mailben: info@photosherpa.org


+++ Táborunk az aktuális járványügyi előírásoknak megfelelően szerveződik. Minden helyszínen biztosítunk kézfertőtlenítőt, és fokozottan figyelünk a biztonsági intézkedések betartására. Programjaink döntően szabad téren zajlanak. Egy-egy turnusban 8-12 résztvevőt tudunk fogadni. +++

Mi ez?

A tábor elsősorban a képalkotásról és a képek felhasználásáról szól, és a legfontosabb célunk, hogy mindenki számára nagyon jó élmény legyen. Bármilyen, fotózásra alkalmas eszközzel érdemes jönni, de teljes élményt manuális beállításokkal rendelkező fényképezőgéppel szerezhetsz. A mobilos fotózás önálló fejezet, beszédtéma és gyakorlat, ugyanúgy, mint az interneten fellelhető fotós témájú portálok, közösségi oldalak (Instagram, Tumblr, ingyenes tárhelyek és képmegosztó oldalak) használata, etikája, veszélyei és trükkjei. A hét során külön fejezetet szánunk arra, hogyan győződhetsz meg az interneten megjelenő tartalmak hitelességéről, hogyan ismerheted fel az álhíreket, és hogyan viszonyulj a közösségi oldalakhoz általában.

Kinek való?

Aki érdeklődik a fotózás és általában a képalkotás vagy vizuális művészetek iránt, és jó hangulatban, jó társaságban akar eltölteni egy hetet változatos helyszíneken, jó fej tanárokkal. Kezdőtől a nagyon haladóig bárkinek. A program képes alkalmazkodni az aktuális tudásodhoz.

Mi fog történni?

A reggeli gyülekező, ráhangolódás és napi program-megbeszélés, valamint természetesen pogácsa-, Túró Rudi- és gyümölcsevés után elindulunk az univerzum felfedezésére. A délelőtt egyéni, páros és kiscsoportos feladatokkal telik változatos helyszíneken, nagyrészt szabad téren (főleg parkos, zöld környezetben, ismert városi helyszíneken, eső esetén fedett területen). Éttermi ebéd után fotostúdióban, kiállításon, különleges technikákat őrző műteremben, művészi nyomatokat készítő műhelyben, a fényképezés teljes arzenálját felvonultató helyszíneken ismerkedünk a fotózás titkaival.

Miben más, mint minden más?

Pont ebben, amit az előző bekezdésben leírtunk: életszerű, a valóságban zajló eseményekbe, folyamatokba kapcsolódunk be. Frontális oktatás, az akadémikus tudás ismertetése és az észosztás helyett saját élményben lesz részed. Persze, nyilván technikai ismeretekről is szó esik, de a lényeg a látásmód fejlesztése, a kreatív energiák felszabadítása.

Mit fogsz megtudni?

Mi az, hogy fotó. Mitől jó. Mitől nem jó. Hogyan készül. Mit nézz rajta. Hogyan készítsd. Hogyan ne készítsd. Milyen területei, alfajai, műfajai, változatai vannak. Történetmesélés, dokumentum, pillanatkép, látvány, kompozíció, színek, harmónia, egyensúly, ember, portré, mozgás, esemény, tárgy, reklám, divat, közelkép, táj, természet, állat, növény, város, étel, sport, színház, absztrakt, jaj és még mennyi minden. Milyen technikákkal készül. Milyen felületeken mutathatod meg. Hogyan őrizd meg a szerzőségedet. Mit kell tenned a fotózás után. Mit nem szabad tenned a fotózás után. Milyen programokat használj. Hogyan használd ezeket a programokat. Kérdezz. Ha tudunk, válaszolunk. (Többnyire tudunk.)

Kik oktatnak?

Hát… oktatni senki nem fog a szó hagyományos értelmében. Vezetni, mentorálni, konzultálni, beszélgetni, értékelni, visszajelezni, bátorítani, segíteni viszont többen is. Mindannyian barátságos, közvetlen, laza emberek, akik ugyanakkor nagyon komolyan veszik a szakmájukat. A program vezetője és megalkotója a több mint 100 éves múltú New York Institute of Photography diplomájával, szemléletével és módszerével felfegyverzett hivatásos és elhivatott, többszörös díjnyertes fotográfus. A változatosság és az extra élmény kedvéért pedig minden nap egy-egy izgalmas egyéniség, művésztanár, gyakorló fotós, pályakezdő alkotó, fotómuzeológus, antikvárius, iparművész, fotókellék-szakértő vagy más szakterület specialistája fog találkozni velünk – ideje és elérhetősége függvényében –, hogy a saját nézőpontjából mutassa be a fotós szakmát. Igazán ritka lehetőség egy nyári tábor során, érdemes kihasználni!

Extrák:

Az elkészült fotókat mindennap együtt értékeljük.
A nyers fotók elkészülte utáni teendőket és feladatokat megbeszéljük.
Utolsó nap kiállítás a hét alkotásaiból, amelyen szülők, rokonok, barátok is részt vehetnek.
A jelentkezések függvényében lehetőség szerint két korcsoportban szervezzük a programot, szándékunk szerint a 12-15 évesek, valamint a 14-19 évesek kerülnek egy csapatba.
Ez a tábor és tanfolyam angol nyelvű programmal kombinálva is elérhető, a részletekről érdeklődj: info@photosherpa.org

Mit mondanak róla?

Vélemények az elmúlt két év workshopjainak résztvevőitől:

Tanár vagyok egy budapesti középiskola két tannyelvű programjában. Diákjaimnak akartam egy fotós workshopot szervezni, és elképesztően segítőkészek voltak az elejétől a végéig! Kollégáim és én átadtuk nekik a javaslatunkat, amire remek ötletekkel reagáltak. Nagyszerű előadást tartottak a gyerekeknek, türelmesek és segítőkészek voltak, hasznos tippeket és tanácsokat adtak. Diákjaim nagyon elégedettek voltak az elkészült képekkel! Mindent összevetve, 100%-ban ajánlom ezt a programot! Ha újabb hasonló esemény lesz az iskolámban, benneteket hívlak!
(Cristina)

Köszönöm a csodálatos élményt. Nagyszerűek lettek a képek, ezt egyedül nem tudtam volna megcsinálni.
(Agnes)

Csodálatos élmény volt. Nagyon ajánlom. Kezdőként nagyon hasznos tippeket kaptam a fényképezéshez, sokat tanultam, és a hangulat is barátságos volt.
(Laura)

Új technikákat és szemléletet tanultam, teljes szívemből ajánlom!
(Anna)

Kezdőként számos tippet és ötletet kaptam ahhoz, hogyan készítsek jobb képeket. Nagyon élveztem a programot.
(Karesz)

Ez volt a legjobb tanfolyam, amiben eddig részt vettem! A tanár nagyon jól képzett, tapasztalt, rendkívül informatív és segítőkész volt. Sokat tanultam a kompozíció, a kreativitás, a portrék alapelveiről és technikáiról.
(Marcell)

Hú, nagyon jó volt. A tanárok türelmesek és nagy tudásúak. Hagyják, hogy felfedezd a saját stílusodat, és segítenek abban, hogy ez rögzüljön. Kezdő vagyok, ezért nagyon hasznosak voltak a könnyen megjegyezhető tippek és ötletek. Most már csak gyakorolnom kell, amit megtanultam:)
(Madléna)

Fantasztikus élmény volt! Olyan helyeken jártunk, amelyeket soha nem találtam volna meg egyedül. Kezdőknek és tapasztalt fotósoknak egyformán nagyon ajánlom.
(Domi)

Óriási élmény volt !! A tanár végtelenül türelmes volt velem és a nővéremmel, mivel a fotózásban kezdők vagyunk. Sokat tanított nekünk a fényképezésről, nagyon élveztem az egész program hangulatát.
(Letícia)

Életem egyik legnagyobb élménye volt! Szó szerint megtanultam, hogyan lehet valóban nagyon szép fotókat készíteni a fényképezőgépemmel! Ezek után sokkal jobb fotókat fogok tudni készíteni. Nagyon ajánlom mindenkinek ezt a kurzust!
(Kevin)

Kiváló tanárok. Türelmesen és érthetően magyaráznak. Együtt értelmeztük a fényképezőgép beállításait, most mindent sokkal jobban értek.
(Misel)

Gyerekeim fantasztikusan érezték magukat, és azóta is nyaggatnak, hogy hadd mehessenek megint a táborba!
(Viktor)

+++ Programjaink az aktuális járványügyi előírásoknak megfelelően zajlanak. Minden helyszínen biztosítunk kézfertőtlenítőt, és fokozottan figyelünk a biztonsági intézkedések betartására. Programjaink döntően szabad téren zajlanak. +++

Programterv:
Gyülekező 8:45 - 9:00
Bemelegítő beszélgetés, ráhangolódás, napi program megbeszélése: 9:00 - 9:20
Szedelődzködés, tízórai, indulás: 9:20 - 9:30
Első helyszín elfoglalása: 9:30 - 10:00
Egyéni, páros, kiscsoportos feladatok: 10:00 - 12:00
Ebéd, ejtőzés, nyugizás: 12:00 - 13:00
Délutáni program változatos helyszíneken (stúdió, képtár, műterem): 13:00 - 14:50
Visszaérkezés a gyülekezőhelyre: 14:50 - 15:20
Értékelés, a nap lezárása, uzsonna, hülyéskedés: 15:20 - 16:00
Szomorú búcsú, szülők örömteli üdvözlése: 16:00 - 16:10
Külön kérés esetén felügyelet 17:00-ig

+++ Programjainkat az aktuális járványügyi előírásokkal összhangban alakítjuk. Minden helyszínen biztosítunk kézfertőtlenítőt, és fokozottan figyelünk a biztonsági intézkedések betartására. Programjaink döntően szabad téren zajlanak. +++

Turnusok:
2020. június 29. - július 3. (12-15 évesek)
2020. július 6. - július 10. (14-19 évesek)
2020. július 13. - július 17. (12-15 évesek)
2020. július 20. - július 24. (14-19 évesek)
2020. július 27. - július 31. (12-15 évesek)
2020. augusztus 3. - augusztus 7. (14-19 évesek)
2020. augusztus 10. - augusztus 14. (12-15 évesek)
2020. augusztus 24. - augusztus 28. (14-19 évesek)

Részvételi díj
június 15-éig jelentkezőknek
57 500,- Ft helyett
49 500,- Ft

Testvérkedvezmény: 3 000,- Ft
Ha az angol nyelvű program érdekel, írj e-mailt: info@photosherpa.org
A csoportok minimum 8 résztvevővel indulnak. Maximális létszám 12. Egy csoportot két nagykorú kísérő vezet.
A reggeli gyülekezés és a program befejező állomása mindig ugyanaz. Cím: 1142 Budapest, Kassai u. 180.
GPS: 47.533114, 19.108859

Kreatív fotós élménytábor

Életre szóló élményt adunk
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés