META művészeti táborok
META művészeti táborok
Tábor típusa
Napközis, Egynapos
Cím
HUMagyarország 1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca 97/C
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36304092718
Napközis ár
50 000 Ft
Napi tábor ár
10 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, Banki átutalás
Testvér kedvezmény
Testvéreknek, és további turnusokra 48.000Ft
Ajánlott életkor
6-16
Turnusok
2024. jún 24, hétfő - 2024. jún 28, péntek (5 nap) Kézműves és zene
2024. júl 8, hétfő - 2024. júl 12, péntek (5 nap) Színjátszó és zene
2024. júl 15, hétfő - 2024. júl 19, péntek (5 nap) Színjátszó és fotó-film
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A Cilinder Színház és Iskola Alapítványt 1991-ben hozták létre művészek és művészetpedagógusok, máig szervezeti keretet ad, a sokszínű tevékenységünknek. Az alapítók többsége, azóta is együtt dolgozik, gyermekeik és tanítványaik közül mára már sokan sikeres diplomás művészek és idejük egy részében gyerekeket, fiatalokat is tanítanak. 2002-ben megalapítottuk a Cilinder Alapfokú Művészeti Iskolát, mely színjáték-bábjáték, képző-és ipar, tánc, valamint zeneművészeti ágon folytat képzést 6-22 éves korosztálynak. Az iskola állami támogatással, a közoktatási rendszerbe illeszkedve működik, de saját fejlesztésű pedagógiai programjaira alapoz. Alapítványunk 2016 óta a XIII. kerület Hegedűs Gyula utca 97/C-ben bérel az Önkormányzattól egy 360 nm-es helységegyüttest, amit Mesterek és Tanítványok Művészeti Központ-nak, röviden META-nak neveztünk el. Ebben működik iskolánk székhelye, kávézónk, irodánk, jelmeztárunk, könyvtárunk, kézműves műhelyünk és több zeneterem is. Időközben iskolánk is, META Mesterek és Tanítványok AMI nevet vette fel. Kamaratermünkben bábszínházi, színházi előadásokat, koncerteket tartunk. A tanítási szünetekben művészeti központunk ad otthont a META Művészeti Táboroknak. Tanáraink vezetésével minden művészeti ágban szervezünk turnusokat. Játékos formában, családias hangulatban biztosítunk tanulást és kellemes kikapcsolódást a művészeteket kedvelő gyerekeknek.
Leírás
Részvételi díj: 5 napra (hétfőtől-péntekig) 50 000.- Ft/fő. Testvérek, illetve minden további turnusra történő jelentkezés esetén 48 000.- Ft/fő
Étkezés (nem speciális étrend esetén) egy meleg ételt, egy tízórait és egy uzsonnát tartalmaz. Az árat május végén tesszük közzé.
Napi program: Érkezés 7:00-tól 9:00-ig, reggeli: 9:00, foglalkozások 9:30-12:30 és 15:00-16:30, ebéd: 12:30, uzsonna: 16:30.
Bentlakásos ellátás, speciális étrend igényelhető

Kézműves tábor
A kézműves tábor során, "Utazás a világ körül, akár az Óperenciás tengerig is” a gyerekek minden nap más-más technikával készítenek egy-egy alkotást. Megismerkedünk a nemezeléssel, festünk, rajzolunk, szögezünk, faragunk, varrunk, papírmasé szobrokat és díszleteket, jelmezeket készítünk. Bármiből lehet bármi, az újrahasznosítás jegyében.

Zenei tábor a gyerekek többféle hangszert ismerhetnek meg, próbálhatnak ki.  A tanárok segítségével közösen hoznak létre egy kis előadást – amit a tábor utolsó napján koncert formájában elő is adna a táborozóknak és a meghívott vendégeknek. Kezdőknek a program segít a későbbi hangszerválasztásban is.

Fotós-filmes tábor során a gyerekek megtanulják, hogyan használják okosabban az okostelefont (akik nem tudnak hozni magukkal, azoknak biztosítunk készüléket)? Milyen módon készítsenek jó fotókat, képriportot - például egy madárról -, híradót a táborról, fotómontázst a környezetünkről. A türelmesebbek megtanulhatják a filmvágás alap technikáit is. Célunk, hogy két-két gyerek együttműködve, saját werkfilmet és kisfilmet készítsen az általuk megírt forgatókönyv alapján.Továbbá dokumentálhatják a csoportjukkal párhuzamosan zajló színjátszó tábor előadásának előkészületeit és próbáit.


Színjátszó tábor                              
Minden nap improvizációval, játékos színjátszó gyakorlatokkal tanuljuk a színészmesterség alapjait. Sok lazítás, ismerkedés, jókedvű szabadprogram segíti a csapatépítést, de beszélgetésekre, elegendő mozgásra is jut idő. A kész színdarabot pénteken elő is adjuk a META Kamara termében a táborozóknak és a meghívott vendégeknek.
Videók
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés