Nyári tábor az Aquincumban

Cím
HUMagyarország 1031 Budapest, Szentendrei út 135.
Kategóriák
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+3614301081
Fizetési mód
Készpénz
Ajánlott életkor
8-13
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A tábor szervezője még nem töltött fel bemutatkozást. Nyomd meg a gombot, ha szeretnéd megismerni kik fognak vigyázni a gyerekekre a táborban! Bemutatkozás kérése
Leírás
Ókori tábor
Az Aquincumi Múzeum nyári tábort hirdet a történelem, a régészet és az antik művészetek iránt érdeklődő gyerekeknek.
A táborba várunk minden 8-13 éves gyereket, aki kedvet érez hozzá, hogy  megismerkedjen az ókori polgárváros lakóinak mindennapjaival, kipróbálja hogyan dolgoztak, milyen tárgyakat készítettek az  ókori kézművesek, s a saját maga által készített római viseletben részese legyen egy római lakomának. A tábor résztvevői azt is megtudhatják hogyan kerülnek elő a tárgyak a földből, s maguk is kipróbálhatják a régészek munkáját.
Időpont: 2015. június 22-26., minden nap 10.00 – 16.00

Gladiátor tábor
Kíváncsi vagy, hogy miként harcoltak a gladiátorok, hogyan győzték le ellenfeleiket a római legiósok, milyen fegyvereket használtak a kelta harcosok? Ha a válasz IGEN, akkor JELENTKEZZ nyári táborunkba, ahol mindezekre a kérdésekre, és persze sok másikra is választ kaphatsz!A résztvevők az ókori hadviselés kutatóinak vezetésével megismerhetik és kipróbálhatják az ókor nagy harcosainak (római legiós, kelta harcos, gladiátor) harci technikáit. A tábor programjában szerepel többek között fakard és fapajzs készítése, egy ókori csata felelevenítése és római étel készítése korabeli eszközökkel. Időpont: 2015. június 29 - július 3. 10.00-16.00

„Guzsaly, hajtű, serpenyő”, avagy mi mindent kellett megtanulnia egy római lánynak, hogy jó feleség és anya váljék belőle.
Ha 13-16 év közötti lány vagy és érdekel, hogyan szőttek-fontak az Ókorban, milyen növényekkel festették meg a gyapjút, mivel illatosították magukat a római nők, akkor szeretettel várunk az Aquincumi Múzeumban 2015. július 6-10. között tartandó táborunkba, ahol a résztvevők többek közt elsajátíthatják a szövés, a növényi festés fortélyait, megismerkedhetnek a római lányok, fiatal nők hétköznapjaival.

Jelentkezés és információ: Ódor Bernadett, Bögi Enikő, Kővágó Dániel
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés