Élményterápiás mászótábor
Élményterápiás mászótábor
Tábor típusa
Napközis
Cím
HUMagyarország 1047 Budapest, Károly István utca 10.
Címkék
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36202551666
Napközis ár
70 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, Banki átutalás
Testvér kedvezmény
10% testvérkedvezmény
Ajánlott életkor
8-16
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
Leírás
Idén három turnust hirdetünk:
június 26 - 30. (8-11 évesek) HELYSZÍN: BIGWALL (1047 Károlyi István u. 10.)
július 3-7. (12 év felett haladók) HELYSZÍN: BIGWALL (1047 Károlyi István u. 10.)
július 10-14. (9-13 évesek) HELYSZÍN: MAG47 (1106 Maglódi út 47.)

Alapvetően az élménymászó foglalkozások során élményterápiás szemléletben dolgozunk és ez a mászótáborokat illetően sem lesz másképp. Igyekszünk minden élményt és kihívást a gyerekek felkészültségéhez, személyiségéhez, adottságaihoz szabni és a megélt tapasztalatokat átdolgozni, maradandóvá tenni. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek amellett, hogy jól és felszabadultan érzik magukat, merjenek kilépni a komfortzónájukból és új élményekkel gazdagodni.


Program: A napközis tábor középpontjában a mászás, mint terápiás eszköz áll. A csoportban gyakorolt falmászás két kedvező hatását igyekszünk kihasználni:

- a falmászás számos módon stimulálja az idegrendszert, segít összeredezni a különböző forrásból eredő ingerületeket, elősegíti a jobb és bal egyfélteke összehangolását, elősegítve ezzel a figyelem összpontosítását és a koncentrációs készség erősödését. Továbbá fejleszti az egyensúlyt és a mozgáskoordinációt.
- a csoportos foglalkozások során számos módon (rajz, dráma, játék, stb.) dolgozzuk fel a megélt élményeket, így a mászás önismereti tapasztalássá is válik, erősítve ezzel a kitartást, önbecsülést és a felelősségvállalást és odafigyelést egymás iránt.

A mászótábor ideje alatt a gyerekek megismerkednek a mászás alapvető típusaival és elsajátítják a biztonságtechnika alapjait, a mászásban már járatos gyerekek számára pedig újabb izgalmas kihívásokkal készülünk. Az alapvető mozgásformák és ismeretek elsajátítása után, a BigWall-ban táborozó gyerekeknek lehetőségük lesz kipróbálni a mászóterem területén álló 30 méteres kémény megmászását, valamint a tábor résztvevői számára egy barátságos légkörű megmérettetéssel készülünk. A programok között szerepel egy közeli sziklamászó hely meglátogatása, ahol a gyerekek biztonságos körülmények között megtapasztalhatják az igazi sziklamászás élményét. A sziklamászáson túl, egy kincskereséssel, számháborúzással és sok-sok izgalmas játékkal fűszerezett természetjáráson veszünk részt.

Étkezés:
A gyermekek napi háromszori étkezést kapnak (tízórai, ebéd, uzsonna). Az ebédet  - a sziklás nap kivételével - egy közeli étteremben fogjuk elfogyaztani. Amennyiben speciális étrend szerint étkezik a gyermek, előzetes egyeztetés alapján lehetőség van egyedi menü összeállítására.
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés