Élményterápiás mászótábor
Élményterápiás mászótábor
Tábor típusa
Napközis
Cím
HUMagyarország 1047 Budapest, Károlyi István utca 10.
Címkék
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36202551666
+36308606546
Napközis ár
39 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, Banki átutalás
Testvér kedvezmény
6000 testvérkedvezmény gyermekenként
Ajánlott életkor
7-11
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
Szabó Zsuzsanna 27 éves pszichológus vagyok, több mint 9 éves fal- és sziklamászói, valamint versenyzői múlttal a hátam mögött. Jelenleg sportpszichológusi képzésen veszek részt, mivel célom, hogy kezdő, haladó, illetve profi sportolókat segítsek céljaik elérésében. Az évek során megszerzett sportolói tapasztalataim alapján szeretném a mászás sokoldalú pozitív hatását személyiségfejlesztés céljából alkalmazni. Boda Lídia 26 éves pszichológus vagyok, Fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia szakirányon végeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Az elmúlt években lehetőséget kaptam különféle gyerekcsoportok tartására és tapasztalatot szerezhettem tanulási zavarral küzdő, illetve sajátos nevelési igényű gyerekekkel. Szabadidőmben rendszeresen mászok falat illetve futok, és saját bőrömön érzem a sport felszabadító és önismereti hatását. Az élménymászás során célom egy elfogadó, megtartó és biztonságot nyújtó légkör megteremtése, ahol a gyerekeknek lehetősége nyílik a mászás során feljövő érzések és megélt tapasztalatok szabad kifejezésére, feldolgozására és egymás tiszteletére.
Leírás
Június közepétől szünetelnek rendszeres falmászó foglalkozásaink, azonban június utolsó és július utolsó hetében intenzív terápiás napközis mászótábort szervezünk.

Alapvetően az élménymászó foglalkozások során élményterápiás szemléletben dolgozunk és ez a mászótáborokat illetően sem lesz másképp. Igyekszünk minden élményt és kihívást a gyerekek felkészültségéhez, személyiségéhez, adottságaihoz szabni és a megélt tapasztalatokat átdolgozni, maradandóvá tenni. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek amellett, hogy jól és felszabadultan érzik magukat, merjenek kilépni a komfortzónájukból és új élményekkel gazdagodni.

Helyszín: a tábort minden reggel a Big Wall mászóteremben (1047 Károlyi István utca 10.) indítjuk és ide is várjuk a nap végén a szülőket.

Program: A napközis tábor középpontjában a mászás, mint terápiás eszköz áll. A csoportban gyakorolt falmászás két kedvező hatását igyekszünk kihasználni:

- a falmászás számos módon stimulálja az idegrendszert, segít összeredezni a különböző forrásból eredő ingerületeket, elősegíti a jobb és bal egyfélteke összehangolását, elősegítve ezzel a figyelem összpontosítását és a koncentrációs készség erősödését. Továbbá fejleszti az egyensúlyt és a mozgáskoordinációt.
- a csoportos foglalkozások során számos módon (rajz, dráma, játék, stb.) dolgozzuk fel a megélt élményeket, így a mászás önismereti tapasztalássá is válik, erősítve ezzel a kitartást, önbecsülést és a felelősségvállalást és odafigyelést egymás iránt.

A mászótábor ideje alatt a gyerekek megismerkednek a mászás alapvető típusaival és elsajátítják a biztonságtechnika alapjait, a mászásban már járatos gyerekek számára pedig újabb izgalmas kihívásokkal készülünk. Az alapvető mozgásformák és ismeretek elsajátítása után, a gyerekeknek lehetőségük lesz kipróbálni a mászóterem területén álló 30 méteres kémény megmászását, valamint a tábor résztvevői számára egy barátságos légkörű megmérettetéssel készülünk. A programok között szerepel a Kis-Sváb-hegyi kőfejtő meglátogatása, ahol a gyerekek biztonságos körülmények között megtapasztalhatják az igazi sziklamászás élményét. A sziklamászáson túl, egy kincskereséssel, számháborúzással és sok-sok izgalmas játékkal fűszerezett természetjáráson veszünk részt. A kemény hét után, az újpesti Aquaworld-ben áztatjuk ki a fáradt izomzatot.

Étkezés:
A gyermekek napi háromszori étkezést kapnak (tízórai, ebéd, uzsonna). Az ebédet  - a strand-nap kivételével - egy közeli étteremben fogjuk elfogyaztani. Amennyiben speciális étrend szerint étkezik a gyermek, előzetes egyeztetés alapján lehetőség van egyedi menü összeállítására.

A foglalkozásokat tartja:
Szabó Zsuzsa pszichológus, 9 éve fal- és sziklamászó, jelenleg a Testnevelési Egyetem sportpszichológusi továbbképzésének végzős hallgatója
Boda Lídia pszichológus, családterapeuta jelölt

A napközis tábor során további felügyelők/játszótársak segítik munkánkat.
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés