EMI tábor
EMI tábor
Cím
RORománia Borzont, Str. Principala 135/A
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+40745782579
Fizetési mód
Készpénz
Ajánlott életkor
16-18
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A tábor szervezője még nem töltött fel bemutatkozást. Nyomd meg a gombot, ha szeretnéd megismerni kik fognak vigyázni a gyerekekre a táborban! Bemutatkozás kérése
Leírás
Az Erdélyi Magyar Ifjak idén nyáron is megszervezi nagyszabásúnak szánt rendezvényét. Az előző táboraink sikerén felbuzdulva bizakodással vágunk bele a 2013-as tábor előkészítő munkálataiba.

Céljaink:
- az együttlét: összefogni az egészséges nemzeti öntudattal rendelkező; történelmünk, kultúránk, a közéleti eseményeink iránt érdeklődő kárpát-medencei ifjúságot egy lazább nyári rendezvény keretében;
- nevelés: a tábor programja, műhelyei segítségével;
- szórakozás: koncertek, változatos szabadidős tevékenységek.

Az I. EMI-tábor 2005-ben hiánypótló rendezvényként jelent meg az erdélyi fesztiválok palettáján, ahol sorsunkat, jelenünket és jövőnket befolyásoló kérdéseket, témákat vitattunk meg. Mottóként gr. Teleki Páltól származó idézetet választottunk: „Merjünk magyarok lenni!”. Több, mint 1.000 fiatal jött el.

A 2010-es esztendőben már a VI. EMI-tábornak örvendezhettünk, melynek mottójául a „Legyen úgy, mint régen volt!” jelmondatot választottuk. Az évek során a gyergyói EMI-tábor a nemzeti értékrendet valló fiatalok Kárpát-medencei találkozóhelyévé vált, így hatodik táborunkban már több, mint 17.000 napi belépőt váltó látogatót számláltunk.

A rendezvény kiemelt témakörei között helyet kapott a magyar nemzetpolitika a Kárpát-medencében és a szórványmagyarság helyzete Erdélyben. Továbbá három fontos történelmi eseményt vitattunk meg előadások és kerekasztal-beszélgetések során: az 1920. június 4-én aláírt trianoni diktátum előzményeit és következményeit, a második bécsi döntés politikai és katonai konjunktúráját, valamint a magyar-román együttélés minőségét vizsgáltuk a marosvásárhelyi fekete március eseményeiből kiindulva.

A már megszokott tematikus sátrak mellett a 2010-es év újdonsága volt a Szórványért sátor, melynek programjai által a peremvidékeken élő magyarok, csángók helyzetét boncolgattuk, és kultúrájukkal ismerkedtünk.

Ismét lehetőség volt az alternatív programokon való részvételre: túrázás, foci, önvédelmi edzés, íjászat, táncház.

A Színpadon fellépőink voltak: Nemez, Beatrice, Hungarica, Stratégia, Kárpátia,Ismerős Arcok, Avatar, Edda, Dalriada, Piramis, Transylmania, Depresszió, No Sugar.

Helyszín
Borzont, Dorka Panzió.

Étkezés
Minden évben igyekeszünk megfelelni az egyre több látogató igényeinek, étkeztetés szintjén is, így több konyha sokszínű felhozatalából lehet majd válogatni - hogy mindenki megtalálja az ízlésének és a pénztárcájának megfelelő ételt.

További részletek a honlapon.
Videók
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés