Magyar rejtélyek nyomában - Hungarian camp
Magyar rejtélyek nyomában - Hungarian camp
Tábor típusa
Bentlakásos
Cím
HUMagyarország 2025 Visegrád, Mogyoró-hegy
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36304541406
Bentlakásos ár
90 000 Ft
Fizetési mód
Banki átutalás
Testvér kedvezmény
20% testvérkedvezmény
Ajánlott életkor
7-14
Első tábor éve
2017
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
SZŐKE ANNA Gyermekkorom óta civil szervezetek tagjaként, ill. vezetőjeként aktívan vettem részt programok, rendezvények szervezésében, amelyeknek a résztvevői elsősorban gyermekek, illetve fiatalok voltak. Ezek közt félnapos, egynapos rendezvények és táborok is ugyanúgy megtalálhatóak voltak. Az évek múlásával a kisebb-nagyobb rendezvények szervezése HR-esként a napi munkám része maradt. A gyermekekkel és fiatalokkal való közös tevékenységet pedig szabadidőmben, önkéntesként folytattam. KERTÉSZ NÓRA Néprajzot és kulturális antropológiát végeztem az egyetemen. Húsz évig táncegyüttesben táncoltam és néptáncot oktattam mindenféle korosztálynak. Két évig programszervezőként dolgoztam egy kortárs színház- és képzőművészeti műhelyben Budapesten. Három gyerekem van, velük együtt már a harmadik európai ország nyelvével, szokásaival ismerkedünk. Mind Pozsonyban, mind Bukarestben és Barcelonában tanítottam táncot, vagy részt vettem a magyar diaszpóra kulturális életének szervezésében. Legfontosabbnak a gyerekek magyar kultúrához való hozzáférését tartom, a multikulturalizmus fényében. MORVAY PETRA Angol-magyar tanári diplomámmal hét évet dolgoztam a közoktatásban, kislányaim születése után cukrászvállalkozást kezdtem, melyet TortaBolt néven nyolc éve vezetek. Sütni, főzni, beszélgetni, énekelni, olvasni, utazni, gyerekekkel, emberekkel, állatokkal foglalkozni mind nagyon szeretek.
Leírás
Nyári tábor elsősorban külföldön élő magyar gyerekek számára. Szeretettel várunk Magyarországon élő külföldi gyerekeket is, illetve olyan vegyes családból származó gyerekeket, ahol segíthetünk a magyar kultúra és nyelv elsajátításának élménnyé tételében.

A tábor különböző témájú rejtélyek köré szerveződik, az együtt töltött hét során rejtélyről rejtélyre csak a résztvevők találékonyságának a segítségével tudunk eljutni. A tábor végére, reméljük, a helyére kerül egy képzeletbeli kirakó minden darabja.

ÍZELÍTŐ A PROGRAMBÓL:
• Forgassuk vissza az idő kerekét! - Népi hagyományok felelevenítése- zene, tánc, kézművesség
• Töltsük meg a bendőnket! - Gasztronómiai barangolás- ételek, közös főzés, ételbemutató
• Egy kicsi mozgás mindenkinek kell! - A résztvevők kedvenc sportjainak és régi, hagyományos magyar ügyességi játékok (méta, íjászat, botozás) kipróbálása.
• Egy ifjú magyar Mátyás király udvarában.- Történelmi kalandozás a visegrádi várban.
• A pont, pont vesszőcskén túl...- Képzőművészeti foglalkozás.
• Állatok és növények körülöttünk. - Természetismereti programok.
• Home, sweet home. - Magyar gyerekként/fiatalként külföldön élni. Nyílt program családtagoknak

A tábor fő eszméje a többkultúrájúság, az ezzel való együttélés, és a magyar kultúra egyes elemeinek megélése, tudatosítása, mélyítése. A tábor a résztvevőknek rengeteg személyes élményt ad, kapcsolatokat, barátságokat tudnak szerezni. Lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek és fiatalok megéljék a magyar kultúrát, elgondolkozzanak azon, hogy ennek ők mennyire részesei, illetve az ő életükben a (részben) magyarságuk mekkora fontosságú. Kiderül majd, hogy az (valószínűsíthetőleg nagy többségében) első generációs külföldi magyar gyerekek hogyan viszonyulnak Magyarországhoz, mennyire merül fel bennük Magyarország a jövőbeni életük potenciális helyszíneként. A tábor gerjesztheti a résztvevőkben azt az igényt, hogy keressék a magyar közösségi, kulturális kapcsolódási pontokat (többi magyarral való kapcsolattartás, magyar rendezvényekre való ellátogatás).

A táborhely a Madas László Erdei Iskola táborhelye Visegrádon. Az elhelyezés 12 fős faházakban (2-4 fős szobákban) lesz. Faházanként egy tágas fürdőszoba, kis hűtő áll rendelkezésre. A táborhelyen található egy új épület a közös programok lebonyolítására, és találunk tűzrakó helyet is. Az étkezés a közeli Mogyoróhegy vendéglőben lesz. Ételérzékenységet tudnak kezelni. A tábor előtti tágas, védett mezőről csodálatos dunai panoráma tárul elénk, illetve itt található a szomszédos Erdei Művelődés Háza is. A táborhely autóval megközelíthető. Szükség esetén az utazást Budapestről megszervezzük.
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés