Magyar rejtélyek nyomában - Hungarian camp
Magyar rejtélyek nyomában - Hungarian camp
Tábor típusa
Bentlakásos
Cím
HUMagyarország 2481 Velence, Tó u. 58.
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36304541406
Bentlakásos ár
85 000 Ft
Fizetési mód
Banki átutalás
Ajánlott életkor
7-14
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
SZŐKE ANNA Gyermekkorom óta civil szervezetek tagjaként, ill. vezetőjeként aktívan vettem részt programok, rendezvények szervezésében, amelyeknek a résztvevői elsősorban gyermekek, illetve fiatalok voltak. Ezek közt félnapos, egynapos rendezvények és táborok is ugyanúgy megtalálhatóak voltak. Az évek múlásával a kisebb-nagyobb rendezvények szervezése HR-esként a napi munkám része maradt. A gyermekekkel és fiatalokkal való közös tevékenységet pedig szabadidőmben, önkéntesként folytattam. MORVAY PETRA Angol-magyar tanári diplomámmal hét évet dolgoztam a közoktatásban, kislányaim születése után cukrászvállalkozást kezdtem, melyet TortaBolt néven nyolc éve vezetek. Sütni, főzni, beszélgetni, énekelni, olvasni, utazni, gyerekekkel, emberekkel, állatokkal foglalkozni mind nagyon szeretek. PAPP ZSUZSA Közösségszerető és közösségépítő attitűdjeim kibontakozása életem egész korai szakaszára nyúlik vissza. Kezdetben még csak nyári táborok résztvevőjeként, majd segítőként, később szervezőként és lebonyolítóként vettem (veszem) ki részem a gyermekeknek, fiataloknak megálmodott különféle hasznos elfoglaltságokból. Végzettségemet tekintve tanító vagyok és gyógypedagógus, 14 év közoktatásban eltöltött idő áll mögöttem. Érdeklődési köröm meglehetősen szerteágazó: nagyon szeretek fotózni, kortárs magyar irodalmat olvasni. Imádom a természetet, a hegyeket és a madarakat. Jelenleg webdesign-t tanulok.
Leírás
A tábor specialitását az adja, hogy kifejezetten külföldön élő magyar gyerekek számára szervezzük. Emellett szeretettel várunk Magyarországon élő külföldi gyerekeket is, illetve olyan vegyes családból származó gyerekeket, ahol segíthetünk a magyar kultúra és nyelv elsajátításának élménnyé tételében.

A tábor különböző témájú rejtélyek köré szerveződik, az együtt töltött hét során rejtélyről rejtélyre csak a résztvevők találékonyságának a segítségével tudunk eljutni. A tábor végére, reméljük, a helyére kerül egy képzeletbeli kirakó minden darabja.

ÍZELÍTŐ A PROGRAMBÓL:
• Forgassuk vissza az idő kerekét! - Népi hagyományok felelevenítése- zene, tánc, kézművesség
• Töltsük meg a bendőnket! - Gasztronómiai barangolás- ételek, közös főzés, ételbemutató
• Egy kicsi mozgás mindenkinek kell! - A résztvevők kedvenc sportjainak és régi, hagyományos magyar ügyességi játékok (méta, íjászat) kipróbálása.
• Határtalan Történelem- történelmi kalandozások.
• A pont, pont vesszőcskén túl...- Képzőművészeti foglalkozás.
• Állatok és növények körülöttünk. - Természetismereti programok.
• Home, sweet home. - Magyar gyerekként/fiatalként külföldön élni. Nyílt program családtagoknak

A tábor fő eszméje a többkultúrájúság, az ezzel való együttélés, és a magyar kultúra egyes elemeinek megélése, tudatosítása, mélyítése. A tábor a résztvevőknek rengeteg személyes élményt ad, kapcsolatokat, barátságokat tudnak szerezni. Lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek és fiatalok megéljék a magyar kultúrát, elgondolkozzanak azon, hogy ennek ők mennyire részesei, illetve az ő életükben a (részben) magyarságuk mekkora fontosságú. Kiderül majd, hogy az (valószínűsíthetőleg nagy többségében) első generációs külföldi magyar gyerekek hogyan viszonyulnak Magyarországhoz, mennyire merül fel bennük Magyarország a jövőbeni életük potenciális helyszíneként. A tábor gerjesztheti a résztvevőkben azt az igényt, hogy keressék a magyar közösségi, kulturális kapcsolódási pontokat (többi magyarral való kapcsolattartás, magyar rendezvényekre való ellátogatás).

A táborhely a IV. kerület táborhelye Velencén. Az elhelyezés 4 fős faházakban lesz. A táborhelyen található több épület a közös programok lebonyolítására, vannak sportpályák és tűzrakó hely is. Az étkezés a tábor étkezőjében lesz, a táborhellyel szerződött konyha biztosítja. Ételérzékenységet tudnak kezelni. A táborhely a Velencei-tó partjától nem messze található, a tó adta lehetőségeket (strand, kajak/kenu, élővilág) igyekszünk a legjobban kihasználni. A táborhely autóval megközelíthető. Szükség esetén az utazást Budapestről megszervezzük.
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés