Láblógatós tábor a Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkban
Láblógatós tábor a Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkban
Tábor típusa
Bentlakásos
Cím
HUMagyarország 8445 Városlőd, Fenyves utca 10-11.
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36303512642
Bentlakásos ár
59 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, Banki átutalás
Testvér kedvezmény
Testvérkedvezmény 3.000 Ft, Láblógatós kedvezmény 1.500 Ft, Csapatkedvezmény 1.500 Ft
Ajánlott életkor
9-14
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
Bácskai Zsuzsanna vagyok, a nemesvámosi Waldorf iskolában dolgozom. Végzettségemet tekintve szociálpedagógus, okleveles játék- és szabadidő-szervező tanár vagyok. Mint táborvezető, már közel 10 éve foglalkozom gyermektáborok szervezésével. Kezdetben napközis, majd az utóbbi években inkább ottalvós, és nomád jellegű táborokat, vándortáborokat szerveztem. Ezekben a táborokban a gyermekek egész nap a szabadban, a friss levegőn vannak, teljesen átélve az erdőt, a mezőt, a fákat, a közös élményeket, és társaikkal együtt valójában részesei lesznek a természetnek. Számomra ez nagy öröm, és arra inspirál hogy minél több gyermeknek mutassam meg hogyan is lehet együtt élni a természettel. A tábortüzek hangulata, egy izgalmas számháború, a közös étkezések, egy kalandos túra utáni uzsonna, vagy éppen a hűs fák árnyékában elhangzó mese minden korosztály számára kellemes emlék marad. A napot is közösen zárjuk le, vidám játékokkal vagy tábortűzzel, ahol mindenki elmondhatja milyen volt a napja, hogyan érezte magát.
Leírás
Láblógatós Tábor 2021.

Nyári Láblógatós kalandtábor 9-14 éves gyermekek részére teljes ellátással a városlődi Iglauer Parkban, valamint egésznapos programokkal a szomszédos Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkban, korlátlan játékhasználattal és strandolással.

HELYSZÍNEK
Iglauer Park – Városlőd
Láblógatós táborunk Veszprémtől 20 kilométerre, a 8-as számú főút mellett lévő Városlődön kap helyet, a mesebeli szépségű Üveg-hegy oldalában elhelyezkedő Iglauer Parkban. Az arborétumszerű árnyas parkban hatalmas platánok, ősi kínai páfrány- és égig nyúló amerikai duglaszfenyők tövében kaptak helyet a szálláshelyül szolgáló bungalók – ahonnan a lépcsőzés helyett a csúszdán való lecsúszást is lehet választani :)

Sobri Jóska Bakonyi Kalandpark – Kislőd
Táborhelyünk szomszédságában található az alig 2 Km-es erdei ösvényen megközelíthető, Kislőd település mellett elterülő Bakonyi Kalandpark, ahol a kalandok földön, vízen és levegőben várnak ránk. Közel 50 játékelemet, megannyi élményt és szórakozási lehetőséget kínál a kalandvágyóknak. Ezek közül legnépszerűbbek a Drótkötélpályák, Airbike, Extrém hinta, Hófánk, Hajócsúszda, Bob pálya, Ejtőgép, 3D karika és természetesen a vízi akadálypályák. Időnk nagy részét itt fogjuk eltölteni, strandolással és korlátlan játékhasználattal. A Sobri Jóska Bakonyi Kalandpark játék-térképe honlapunkon megtalálható.

SZÁLLÁS
Láblógatós táborunk bázisa az Iglauer Park hatalmas fái között megbúvó, hegyoldalban sorakozó bungalókban lesz. A tábor maximális létszáma 20 fő /turnus. A szálláshelyek 4 személyesek, 2-2 emeletes ággyal, ruhásszekrénnyel és egy kis asztallal, székekkel. A szálláshoz ágyneműt biztosítunk (lepedő, paplan, párna + huzat), tisztálkodás a modern, közös vizesblokkban lehetséges.
A hely klímája nyáron rendkívül kellemes, a bungalókból pedig gyönyörű panoráma nyílik a hegyoldalra és a táborra. A fiúk és a lányok külön bungalókban lesznek elhelyezve (testvérek esetén is). Koedukált elhelyezés csak a Csapatkedvezménnyel, 4 fő részére lefoglalt bungalókban lehetséges, szülői beleegyezéssel.

ELLÁTÁS, ÉTKEZÉS
Napi ötszöri étkezést biztosítunk (meleg ebéd vagy vacsora, reggeli, tízórai, uzsonna). A menza jellegű meleg ételt a helyi étteremből hozatjuk (leves + főétel), melyet kiadagolva kapnak a gyerekek. Előzetes megbeszélés alapján az egyedi étkezési igényeket is figyelembe tudják venni (pl. ételallergia, vegetáriánus, diabetikus étrend).
A meleg ebédhez vagy vacsorához az evőeszköz biztosított, de a többi étkezéshez a táborlakók az otthonról hozott saját evőeszközeiket használják (tányér, villa, kanál, kenőkés, pohár), kérjük ezeket hozzák magukkal.

LÁBLÓGATÓS PROGRAMOK
- ismerkedés, beszélgetések
- játékok földön, vízen, levegőben és strandolás a Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkban
- számháború az erdőben
- csocsó, társasjátékok
- erdei gyalogtúra – pihenőkkel
- éjszakai csillagnézős túra
- tábortűz, közös sütögetés
- láblógatás, jókedv és vidámság :)

A Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkban a játékokat a gyermekek szabad időbeosztásban, önállóan (nem csoportosan megyünk egy-egy játékhoz), de folyamatos felügyelettel és segítséggel vehetik igénybe, viszont egyes játékelemek használata magassághoz, illetve testsúlyhoz kötött:

Drótkötélpálya: a felnőtt pályák 150 cm-es magasságtól használhatóak, a tócsúszó pálya 50 kg és 150 cm felett használható. Használat előtt egy rövid képzést kapnak, kesztyű ajánlott.
Airbike: a játék 150 cm felett és min. 35 kg testsúlytól használható.
Bob pálya: használata önállóan 10 éves kor felett lehetséges. A karszalag a bob pálya használatát sajnos nem tartalmazza, azt külön kell fizetni.
Megazipline (lecsúszó) pálya: a karszalag a megazipline pálya használatát nem tartalmazza, viszont ezt a játékelemet a táborlakók nem is vehetik igénybe.
Egyes játékok használathoz Felelősségvállalási nyilatkozat szükséges, ezt a táborvezetők teszik meg.

ÁRAK ÉS KEDVEZMÉNYEK
A Láblógatós tábor díja: 59.000 Ft /fő /turnus

Testvérkedvezménnyel: 56.000 Ft /fő /turnus
A kedvezményes ár csak testvérekre vonatkozik, legalább két testvér esetén.

Láblógatós kedvezménnyel: 57.500 Ft /fő /turnus
Azok vehetik igénybe, akik a tavalyi évben is részt vettek valamelyik Láblógatós táborunkban Kislődön, a Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkban.

Csapatkedvezménnyel: 57.500 Ft /fő /turnus
Amennyiben egy teljes 4 fős bungalót egy 4 fős csapat foglal le magának (barátok, osztálytársak közös elhelyezése – koedukáltan is lehet, szülői beleegyezéssel).

A kedvezmények nem összevonhatók, minden esetben a nagyobb mértékű kedvezményt vesszük figyelembe. Egy bungalóban maximum 4 főt tudunk elhelyezni, a tábor díja Csapatkedvezmény esetén is egyénileg fizetendő. A tábor ára tartalmazza a szállást, teljes ellátást, felügyeletet, szabadidős programokat, valamint a Sobri Jóska Bakonyi Kalandpark belépőinek az árát is, mellyel az ott található játékok és a strand korlátlanul használható.

JELENTKEZÉS A LÁBLÓGATÓS TÁBORBA
Jelentkezési határidő: 2021. június 06-ig.

Az egyes turnusok maximális létszáma 20 fő, így a helyek előbb is betelhetnek. Kérjük, hogy részvételi szándékukat mielőbb jelezzék, mert csak a szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani (5 bungalónk lesz) – különös tekintettel a közös elhelyezést kérőkre, és a teljes bungalót lefoglaló 4 fős csapatokra.

A jelentkezés a Jelentkezési lap elküldése és az előleg befizetése után válik véglegessé.
Az előleg összege 20.000 Ft.

Előleg helyett a tábor teljes díja is kifizethető egyösszegben – vis maior esetén a befizetett összeg viszajár. Átutalás előtt kérjük várja meg a visszaigazoló email-t.

DÍJBEFIZETÉS
Kedvezményezett: Bácskai Zsuzsanna
Bankszámlaszám: 10205000-03215289-00000000
Összeg: 20.000 Ft előleg – vagy a tábor teljes díja.
Megjegyzés: gyermek neve + Láblógatós tábor + választott turnus száma (I. II. III. IV.)
(például: Nagy István, Láblógatós tábor III.)

Az összeg megérkezését igyekszünk néhány napon belül email-ben visszaigazolni, ami a jelentkezés véglegesítését is jelenti. A fennmaradó összeget legkésőbb 2021. június 20-ig kérjük átutalni a fenti számlaszámra, illetve a tábor kezdetekor készpénzben is kifizethető (ez utóbbit kérjük külön jelezni).

ÉRKEZÉS, TÁVOZÁS
Minden turnus vasárnap 16 órakor kezdődik és pénteken 12 órakor ér véget (5 éjszaka).
Érkezés, regisztráció, szálláshely elfoglalása vasárnap 16-18 óra között. Este vacsora, közös sütögetés a tábortűznél, ismerkedés.
Táborzárás péntek 12 óra. Reggelit és tízórait kapnak a gyerekek.
Kérjük a szülőket, hogy az érkezési és a távozási időpontokat lehetőség szerint igyekezzenek betartani.

ZSEBPÉNZ
Habár a tábor ideje alatt a gyermekek teljes ellátást kapnak, javasoljuk hogy valamennyi zsebpénz legyen náluk.
A szülőknek felkínálunk egy olyan segítséget, hogy a tábor kezdetekor a fele zsebpénzt a gyermek nevével ellátott borítékban a táborvezetőknek odaadhatják, amit csak a turnus felénél (szerda reggel) adunk a gyermeknek oda. Így nem fog előfordulni, hogy az egész hétre kapott zsebpénz már az első napon elfogy. Ez a lehetőség nem kötelező, a szülők belátására bízzuk.

VÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉG
Egy szolídabb büfé az Iglauer Park területén is működik, valamint pizzéria és büfé a Bakonyi Kalandparkban. Szállásunktól nem messze található egy ABC is, ahol szervezett keretek között, egy alkalommal lehetőség lesz a vásárlásra.

ORVOSI ELLÁTÁS
Az Iglauer Park és a Sobri Jóska Bakonyi Kalandpark területén az elősegély ellátás biztosított, valamint az erdei gyalogtúránkon is lesz nálunk elsősegély csomag. A játék közben előforduló kisebb baleseteket helyben el tudjuk látni (pl. horzsolások fertőtlenítése, bekötözése). Orvosi ellátást igénylő esetekben a városlődi és az ajkai rendelőintézetekkel kapcsolatban állunk, a nap bármely szakában tudnak segíteni. Bármilyen probléma esetén a szülőt értesítjük.
A rendszeres gyógyszerszedést kérjük jelezzék, hogy azt a táborvezetők – ha szükséges – felügyelni tudják.

AJÁNLOTT FELSZERELÉSEK A TÁBORBA
- 5-6 napra való ruházat (melegebb ruha is: melegítő, hosszú nadrág, pulcsi)
- cipő és váltócipő (túrázáshoz bakancs vagy sportcipő!)
- papucs
- tisztálkodó felszerelés
- 2 törölköző (strandoláshoz is)
- fürdőruha
- naptej
- esőkabát
- zseblámpa vagy fejlámpa
- napellenzős sapka
- zsebpénz
- kulacs vagy műanyag flakon
- kisebb hátizsák kiránduáshoz
- evőeszközök: tányér, villa, kanál, kenőkés, pohár
- kullancs- és szúnyogriasztó, saját gyógyszer ha szükséges, adagolási útmutatóval
- kedvenc nasi, kedvenc könyv

SZÜLŐI NYILATKOZATOK
A Láblógatós tábor kezdetekor a szülőnek írásban kell nyilatkoznia az alábbiakról:

EGÉSZSÉGÜGYI NYILATKOZAT – a gyermek megfelelő egészségügyi állapotáról.
HÁZIREND ELFOGADÁSA – a tábor résztvevőire az Iglauer Park házirendje, valamint ottlétünk alatt a Sobri Jóska Bakonyi Kalandpark házirendje érvényes, ami kiegészül a tábor saját házirendjével.
JÁTÉKOK HASZNÁLATA – a Kalandparkban található játékok használatához való beleegyezés.
GDPR HOZZÁJÁRULÁS – a tábor ideje alatt kép és hangfelvétel készülhessen.
A fenti nyilatkozatokat a tábor kezdete előtt nyomtatható formában emailben elküldjük, de a tábor kezdetekor a helyszínen is ki lehet majd tölteni.

Kérjük látogasson el a Láblógatós tábor honlapjára, ahol minden tudnivalót megtalál - sőt, még egy kicsit többet is :)
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés