LOBOGÓ TŰZ - indiántáborok
LOBOGÓ TŰZ - indiántáborok
Tábor típusa
Bentlakásos
Cím
HUMagyarország 8426 Pénzesgyőr, Béke út 57.
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36305948327
Bentlakásos ár
68 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, SZÉP-kártya, Banki átutalás
Ajánlott életkor
10-14
Turnusok
2024. ápr 3, szerda - 2024. ápr 5, péntek (3 nap) HADI-ÖSVÉNY - indián kalandjáték a tavaszi szünetben
2024. júl 8, hétfő - 2024. júl 12, péntek (5 nap) LOBOGÓ TŰZ 1. - indiántábor a hegyekben (Vértes)
2024. aug 5, hétfő - 2024. aug 9, péntek (5 nap) LOBOGÓ TŰZ 2. - indiántábor a hegyekben (Bakony)
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
Szünidei tábort találni sokszor nem könnyű feladat. Szülőként nekem is fontos, hogy a gyermekem megbízható, jó társaságban töltse szabadidejét. Olyan helyen, ahol figyelnek rá, és ahonnan megerősítő élményekkel telve érkezik haza. Táborainkat, kirándulásainkat, túráinkat ezzel a gondossággal szervezzük, hogy Ön nyugodt szívvel bízhassa ránk csemetéjét. Rogovszky Zoltán szakmai vezető A velünk tartó gyerekek szülei így látják: „Nem kell különleges dolog ahhoz, hogy egy gyermek jól érezze magát: figyelem, törődés, beszélgetés, meghallgatás.” „Lányom nagyon sok élménnyel gazdagodott, sok új dolgot ismert meg, és tanított meg nekem is.” „Jó érzéssel bíztam rátok a gyermekem, és nem csalódtam.” Az ÖSVÉNY Oktatóközpont táborai és kirándulásai egész évben elérhetőek baráti kapcsolatokat és feltöltődést nyújtó izgalmas programokkal. A szabad levegőn való aktív mozgás kiszakít a mindennapi keretek közül, hozzájárul a gondolkodás frissen tartásához, javítja az erőnlétet, miközben a résztvevők játszva tanulnak, gondtalanul kikapcsolódnak.
Leírás
ÖSVÉNY - "LOBOGÓ TŰZ" - indiántáborok

Turnusok és helyszínek
• 2024. április 3-5. a tavaszi szünetben HADI-ÖSVÉNY - Indián kalandjáték a Bakonyban
• 2024. július 8-12. Vértes, Csákányospuszta
• 2024. augusztus 5-9. Bakony, Pénzesgyőr

Szállásunk jól felszerelt kulcsosházakban van.

Táborajánló

Nesztelen léptek, büszke harcosok, gyógyító erők, titkok és játékok

Mit tanítanak nekünk Amerika őslakosai életükről, múlhatatlan természetszeretetükről? Táborainkban megidézzük az indián létforma izgalmát és a hangulatát, letűnt idők harcosait és gondolatikat. A tábor lakói elkészítik használati tárgyaikat és fegyvereiket, harci játékokban mérik fel erejüket és ügyességüket, ismerkednek dalokkal, ősi jelekkel, gyógynövényekkel, nyomolvasással. Vadat lesve, kunyhót építve, visszhangos sziklafalak alatt kalandozva élhetik át a természethez tartozás harmóniáját.

Kíváncsi vagy, milyen lehetett az élet egy indián törzs tagjaként?
Szeretnéd tudni, hogyan olvastak nyomot, hogyan vadásztak és milyen jeleket használtak üzeneteikhez a törzsek?
Szeretnél többet megtudni legendáikról, énekeikről és titkaikról?

A tábor programjából:
... vadles ...
... gyöngyszövés, fegyverkészítés ...
... totemoszlop, fejdísz készítése ...
... éjszakai kalandok ...
... csillagok, csillagképek megismerése ...
... tájékozódás az égbolton és a "széles égbolt alatt" ...
... kincskeresés ...
... harci játékok, arcfestés ...
... íjászat ...
... nyomolvasás ...
... gyógynövények megismerése és gyűjtése ...
... éneklés tábortűz mellett, dobkísérettel ...
... hőstettek és névadás, indián rítusok megismerése ...

Erősítsd meg a szíved, és kövesd az álmaid!

Korosztály
vegyes, általában (8)10-14(16) évesek

Ár
38.000,- Ft/fő - 3 nap a tavaszi szünetben
68.000,- Ft/fő - 5 nap a nyári szünetben

Általános tájékoztató

Táboraink egész évben elérhetőek a hozzánk fordulók gyermekei számára. A nagyobb iskolai szünetekhez kapcsolódóan, minden évszakban elvisszük őket 3-5 napos időtartamra, kikapcsolódni, feltöltődni, barátokat és élményeket gyűjteni.

Résztvevők, létszámok
Táboraink kis létszámú - 15-20 fős - közösséget fogadnak egyszerre, ahol 2-3 fő felnőtt vigyáz a gyerekekre. Bensőséges hangulatúak, ahol a hozzánk újonnan érkező és az évről évre visszatérő gyerekeket is egyénre szabott figyelemmel és személyiségüket fejlesztő ötletekkel vesszük körbe. Az első táborozókat külön odafigyeléssel vezetjük be a táborozás örömeibe, és segítjük át őket az otthoni, megszokott környezetüktől eltérő helyzetek kezdeti nehézségein. Vegyes korosztállyal dolgozunk, ahol a nagyobbak - velünk szerzett tábori tapasztalataikat felhasználva - segítőszándékkal támogatják tapasztalatlanabb táborlakókat.

Szokások, személyes figyelem
A tábor ideje alatt mi, felnőttek együtt létezünk a gyerekekkel, miközben meghagyjuk számukra azt a személyes teret amiben kibontakozhatnak és másokat sem zavarnak. Éjjel, nappal elérhetőek vagyunk számukra, hogy ügyes-bajos dolgaikkal hozzánk fordulhassanak. Esetleges konfliktusaikat mediációs (békítő) technikákkal, az érintetteket bevonva és mindenkit meghallgatva rendezzük.
A táborok szerves részét képezik - napról napra, esetenként többször is - azok, a felnőttek között zajló konzultációk, ahol minden egyes táborlakónkról személyiség térképet rajzolunk fel, és figyeljük, szükség szerint segítjük ottléte alatti fejlődését, beilleszkedését és egyéni értékeinek kibontakozását.

Szabályok
A tábori szabályokat a résztvevőkkel közösen fogadjuk el, amik sohasem a felesleges korlátozásokról, hanem a biztonságos és békés egymás mellett létezésről szólnak. Baleset az utóbbi 10 évben - az is a résztvevők pillanatnyi figyelmetlenségből adódóan - mindössze három esetben fordult csak elő, és egyik sem okozott hosszútávú vagy maradandó károsodást. A sérültek gyors és szakszerű ellátást kaptak, és a diagnózist követően a szülőket is értesítettük, de még idő előtt hazavinni se kellett a pórul jártakat.

Táborhelyek és megközelítésük
A táborainkat általában régről ismert és bevált helyszíneken rendezzük meg, legtöbbször együttműködő szálláspartnereinknél. A szálláshelyek kőépülete vizesblokkal, konyhával, étkezővel, és hálóval felszerelt, és az alapvető szükségletek komfortos kiszolgálására alkalmasak. A kalandvágyók kedvéért a sátorverés is megoldható szokott lenni. Az épület körüli kerített udvarról a gyerekek nem "kallódnak el, önállóan is használhatják.
A táborhelyet izgalmas természeti környezet veszi körül, ami nélkülözhetetlen színtere a programoknak és a felfedezéseknek. Megközelítésük személyautóval és tömegközlekedéssel is lehetséges.
SZÉP kártya a résztvevőkkel egyeztetett formában a szálláshelyen keresztül felhasználható.

Étkezés, ellátás, egyéb körülmények
Az étkezéseket (kevés kivételtől eltekintve) a táborlakókkal együtt közösen biztosítjuk a környéken beszerezhető alapanyagokból. Az ennivalót nem kiporciózott formában, hanem a korosztályok és az egyéni szükségletek szerint bőségesen biztosítjuk. Meleg étel, zöldség, gyümölcs minden nap kerül az asztalra. A táborhely, a ház és a konyha rendben tartása, és a tábor végi rendbe tétele közös feladatunk, amiben mindenki részt vesz.

Kövessétek az ÖSVÉNY-t! A természet titkaihoz vezet.
Videók
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés