Nyári Ifjúsági Katonai és Rendvédelmi tábor
Nyári Ifjúsági Katonai és Rendvédelmi tábor
Tábor típusa
Bentlakásos, Egynapos
Cím
HUMagyarország 5820 Mezőhegyes, Komlós-fecskés puszta 1.
Kategóriák
Címkék
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36305344695
Bentlakásos ár
56 000 Ft
Napi tábor ár
4 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, Banki átutalás
Testvér kedvezmény
1testvér 10%, 2. testvér 20% kedvezmény. Iskoláknak, csoportoknak, ballagóknak erdei és gólya táboroknak külön megállapodás szerint.
Ajánlott életkor
14-18
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A szakmai munkáért Novák István, (nyugalmazott alezredes) táborparancsnok felel. A rendvédelmi szakmában nagy tapasztalatú és munkabírású, türelmes, gyermek centrikus ember. Hamar kivívja a gyermekek és a szülők tiszteletét és elismerését. Több iskolában jelenleg is óraadó tanár. Ifjú kollégája, Kovács Viktor Ákos,testnevelő tanár. Ő állítja össze az erőnléti feladatokat és vezényli, korosztályoknak megfelelően. Erénye hogy nem tűri a lazsálást, viszont mindezt úgy oldja meg, hogy a táborlakó mindebből alig vesz észre valamit. Hasonlóan parancsnok úrhoz, neki is nagy türelme van,jól kommunikál és fiatal korának köszönhetően, nála "vigasztalódnak" a katonák! Van a táborunknak egy felcsere. Vidám, kedves bájos teremtmény. A katonák kedvence. A tábor "doktornénije". Hála a figyelmes parancsnokoknak, szakmai okból sérülés nem történt. A legtöbb kezelés a 33 kilométeres menetgyakorlat után volt. A bakancsok feltörték a lábakat. Volt még kettő rajparancsnok akik az Orosházi Rendvédelmi iskolából jöttek. Korukhoz kellő komolyság párosult, és jól oldották meg a rájuk bízott feladatot. És vagyok én, aki a logisztikáért felel, és csendes szemlélője vagyok a kéthetes eseményeknek.
Leírás
Koedukált, nyári, ifjúsági, katonai tábor


Fiatal lányok és fiúk részére szervezett rendészeti és katonai pályára irányító, erőnléti és állóképességet fejlesztő tábor.

Korhatár: 14 -20 év között.


12-14 év közötti érdeklődők alapkiképzést előkészítő kiképzésen vehetnek részt, 1 hetes idő tartamban, rácsatlakozva a tábor 2 hetes programjára vagy megfelelő számú jelentkező esetén (20-fő) külön 2 hetes turnusban.
20 év feletti korosztály nosztalgia vagy csapatépítő tréningeken vehet részt előre egyeztetett hétvégeken megfelelő számú jelentkező esetén (10 fő) Ezen kívül várunk minden olyan jelentkezőt, aki ki szeretné próbálni, hogy mire képes, és elfogadja, hogy a 2 hét a szabályokról és a fegyelemről szól.

A nyári szabadidőben szeretnénk olyan programokat nyújtani a táborlakóknak, ahol sok mozgással, játékos formában ismerkedhetnek meg a katonai és rendvédelmi kötelezettségekkel, és az ezzel járó feladatokkal. A programok összeállítását és végrehajtását hivatásos állományban lévő vagy onnan nyugállományba vonult kiképzők állítják össze és vezénylik le.

A tábor ideje 2 hét. A tábor kiképzési programjai elősegítik a Magyar Honvédség, a Rendőrség és a Katasztrófavédelem állományba kerülés feltételeinek, a rendszeresített fegyverzeti és egyéb technikai eszközök megismerését.

A tábor ideje alatt ragaszkodunk a formaruha (nevezzük egyenruhának) egységes viseléséhez, hiszen ezzel is kifejezzük az egy csapathoz tartozást. Leszünk koszosak sárosak és vizesek, és lesznek nehéz fogcsikorgató percek, ahol egymásra leszünk utalva, és nem fogjuk cserbenhagyni a másikat. Kicsi a nagyot, fiú a lányt segítheti, vagy fordítva. A lényeg az együvé tartozás. Sokat fogunk nevetni és közösen szenvedni, de a célt elérjük. Kibírjuk és büszkék leszünk az együtt töltött két hétre.

Erőd a hagyománytisztelet, a parancsnokaidhoz, a fegyelemhez és a bajtársiassághoz való ragaszkodás, erényeid a bátorság és a lojalitás.

(légiós becsületkódex)

Ne habozz, lépj be közénk és garantált, hogy életre
szóló emlékeket és barátságokat kapsz cserébe!
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Életem egyik legnagyobb élménye volt, több okból is. Az egyik hogy a tábor hangulata tökéletes, a programok (kiképzés) néha kemény néha kalandos de mindig szórakoztató. A másik ami hihetetlenül jó volt azok az emberek akiket megismertem. Nemcsak a táborlakók de a szervezők és a segédeik is. Olyan jó volt a tábor hogy itt döntöttem el végül, hogy a Közszolgálati egyetemre jelentkezem. Szerintem ez mindent elmond. :)
Mivel hivatásos katona szeretnék lenni, ezért gondoltam hogy jelentkezem a táborba, és jobban belekóstoljak ebbe az életbe. A tábor időtartama alatt egyszer sem unatkoztam, sok nagyon jó program volt, és nagyon jó barátokat szereztem, akikkel remélem még találkozni fogok. Aki úgy érzi, hogy megtapasztalná milyen ez a hivatás, vagy csak ki szeretné próbálni hogy neki való-e, az nyugodtan jelentkezzen, nem fog csalódni. "Erős akarat, minden akadályt legyőz!"
Nagyon megörültem amikor felkértek a tábor vezetői, hogy én legyek az egyik rajparancsnok. Minden segítséget megkaptam ehhez a feladathoz. Nagyon jól felszerelt hely , a kis katonák egyik kedvence volt az akadálypálya. De nagyon élvezték az airsoftot, a fegyvereket és mászófalat is. Feledhetetlen élményt nyújtott a 33 km- es menetgyakorlat.A szülők nagy biztonságban érezték gyermekeiket mert különösen oda figyeltünk rájuk. Sok tehetséges és kitartó fiatalt ismertem meg. Jelentkezz! Próbáld ki magad! Légy része a csapatnak!
Szülőként elmondhatom, hogy a legjobb választás volt ez a tábor tavaly nyáron! Tizennégy éves fiam kicsi kora óta a katonaság iránt érdeklődik, ebben az irányban fog továbbtanulni is. Hatalmas élmény volt neki az a két hét, amit a táborban töltött. Minden este izgalmas élményekről számolt be, vagy éppen arról, hogy miként készülnek a többiekkel a másnapi feladatra. Édesanyaként nyugodt lehettem, mert jó körülmények között, gazdag programok és katonás felügyelet mellett volt a kamasz gyerekem. Mai napig meséli a kalandokat, tartja a kapcsolatot az ott megismert többi fiatallal, illetve a táborvezetőkkel is. Természetesen várja az idei tábort és készül rá! Bátran ajánlom mindenkinek!
Nemrégiben beszélgettünk, kinek mikor volt élete legjobb időszaka, mikor érezte magát legjobban… A fiam két rövid időszakot említett, amikor a legjobban érezte magát,ebből az egyik a mezőhegyesi Katonai Tábor volt.Mindenkinek ajánlom remek kikapcsolódás élményekkel teli 2 hét gyermekeink részére.Sőt nyáron mi is szívesen töltünk el délutánokat az igényesen rendezett tábor területén ami visszaadja a természet szépségét,nyugalmát.Maximális pontot adok 5!!!!mindenért gyermek felügyeletre.étkezésre,programokra,kiképzésre.a tábor felszereltségére és az ott dolgozók oda adó magatartásáért.Tisztelettel Köszönöm Fodor Ildikó szülő