Tündék völgye - kalandjáték tábor
Tündék völgye - kalandjáték tábor
Tábor típusa
Bentlakásos
Cím
HUMagyarország 8066 Pusztavám, Vértes Tájvédelmi Körzet
Weboldal linkje
Email
Telefonszám
+36302363021
Bentlakásos ár
49 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, Banki átutalás
Testvér kedvezmény
10% testvérkedvezmény
Ajánlott életkor
9-12
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A Tündék völgye kalandjáték-tábort Rákos Péter vezeti, aki 1981-ben, gyermekírói és -pedagógusi munkássága idején indította az akkor két évtizeden átívelő gyerektábor-projektjét. Ebben az óvodás korosztály számára a Tealand-mesetáborok, a kisiskolás és középiskolás korosztály számára a Gyűrűk ura táborok játékpedagógiai koncepcióját dolgozta ki. Ez utóbbi azóta mozgalommá nőtt, és 19 utódtábor őrzi és adja tovább az eredeti kalandjáték hagyományait. Rákos Péter 2017 nyarán új koncepciójú – a korábbi minta szerint a visszatérő gyerekek által évről évre épülő, gazdagodó – játékot indított, amelyről egy cikkében ezt írja: „Sokat gondolkodtam azon, ha már van működő módszerünk egy kicsiny, alternatív világ megalkotására, akkor alkossunk olyat, ahol helyet kap minden, ami tapasztalatom szerint a lélek számára kedves: irodalmi és népzenei kincseink, a természet mint élő és intelligens rendszer szemlélete, a nem hatalmi elven működő döntéshozatal és közösségi szerveződés, s az erőszakmentes kommunikáció. Vagyis egy olyan mikrokozmosz, életforma (világkép, kultúra, szokásrendszer, társadalmi működés), amelyik lehetőséget ad azoknak, akik hiányolják a csodát és varázslatot a világban, hogy egy nyári együttlét során megtapasztalják azt.” A tábor vezetői között van pszichológus, óvodapedagógus, növénydoktor és gyógypedagógus.
Leírás
E nyári kalandjáték a tündék világának felfedezéséről szól, vagyis a természet láthatatlan és mesés erőivel való kapcsolatteremtésről. Azoknak a különleges élményeknek – csodáknak – megtapasztalásáról, amelyektől a városi életforma, a hétköznapi gondolkodás és érzékelés elszigetel bennünket.
2017 nyarán, a tábor első fordulójában, megelevenedett a tündék völgye; a résztvevők csodás kalandokat éltek át, s részesei lettek egy – reményeink szerint – hosszú-hosszú éveket átívelő kalandjátéknak. Most, e játékot kibővítve, új turnust szervezünk azok számára, akik belépnének a tündék varázsos világába.
Helyszín a Vértes Tábor nevet viselő turistaház egy erdő közepén – zuhanyzós szobákkal, nagy közösségi térrel, röplabda-, tollaslabda és focipályával, pingpong-asztallal és hatalmas bicikliparkkal felszerelve.
Videók
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Nagy öröm nekem, hogy Lóci Veletek indulhatott el a saját útján, ebben a táborban, mert – úgy gondolom – rengeteg erőt tud majd meríteni a későbbiekben is az ott átélt csodákból. Igazán rendkívüli élményben volt részük a gyerekeknek, biztosan ott lesz jövőre is mindenki, aki csak teheti! Lócival azóta is minden nap ki kell mennünk a természetbe, ha mást nem, legalább biciklizni. Kis bányatavak vannak a környékünkön, az most a kedvence; vagy csak a csillagokat nézi esténként a határban, de mindenképpen mennie kell...
Boróka a táborból hazatérve teli volt élménnyel! Hetekig-hónapokig csak mesélt, mesélt, mesélt,és írta, írta az élményeit. Azt látom rajta, hogy nagyon mélyen megérintették őt a tábori élmények: az a sok csoda, amit általatok megtapasztalhatott, az mind benne él. Örülök, hogy Veletek zajlott le Boróka első önálló táborozása. Még sosem tapasztaltam ennyi empátiát, megértést, segítőkészséget, kreativitást – és még sorolhatnám – egy helyen! Nem is lehetett volna jobb kezekben a lányunk!Nagyon várjuk a folytatást!
Eszter nagyon jól érezte magát és már készül, hogy jövő évben is menjen a táborba... Amit én, mint szülő tapasztaltam a tábor után: Eszter sokkal nyugodtabb, mintha szilárdabban állna a lábán, magabiztosabb lett. Nagyon elkezdett érdeklődni minden iránt, de jóval mélyebben, megértés szinten. Az önbizalma, illetve inkább az önmagába vetett hite megerősödött. Ez remélem, majd a suliban is erősíteni fogja őt. Így mi is, mint szülők, részesültünk valami pozitív változásban.