Disputa tábor

Tábor típusa
Bentlakásos
Cím
HUMagyarország 3240 Parád, Sándorrét 090/17. hrsz.
Kategóriák
Címkék
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36304888783
Bentlakásos ár
25 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, SZÉP-kártya, Banki átutalás
Ajánlott életkor
8-18
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A tábor szervezője még nem töltött fel bemutatkozást. Nyomd meg a gombot, ha szeretnéd megismerni kik fognak vigyázni a gyerekekre a táborban! Bemutatkozás kérése
Leírás
A Kecskeméti Ifjúsági Otthon által üzemeltetett Parádfürdői Ifjúsági Tábor és Erdei Iskola az Észak-magyarországi régióban, Heves megyében található. A létesítmény Parádfürdőtől kb. 1 kilométerre, Kecskemét Megyei Jogú város tulajdonában álló területen működik. A környék látnivalói közül kiemelkednek a természeti értékek, amelyek a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság hatósági területeihez, egységileg a Mátrai Tájvédelmi Körzethez tartoznak.
A disputa az angolszász nyelvterületről származó, vitakultúrát fejlesztő játék, amelynek versenyformája is létezik. Eredete az ókori görögöknél kereshető, már ott is a demokrácia velejárója volt, a görög polgárok azt vitatták meg, hogy milyenek legyenek a törvények. A közösségi életben való részvétel megkönnyítésére a vita művészetét a diákoknak is tanították. A középkori európai oktatásnak is része volt a nyilvános beszéd, a disputa. A disputázás mára az egész világon elterjedt, különösen a középiskolákban és a felsőoktatásban. A legtöbb európai országnak van disputa programja. Hazánkban1993-ban indult el a disputa mozgalom. A Kecskeméti Ifjúsági Otthonban 1995 óta működik disputa klub dr. Ujlaky István vezetésével.
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés