"KREATÍV SZELLEM" - személyiségfejlesztő és közösségépítő tábor

Tábor típusa
Bentlakásos
Cím
HUMagyarország 2890 Tata, Fáklya u. 4.
Kategóriák
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36305948327
Bentlakásos ár
48 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, SZÉP-kártya, Banki átutalás
Ajánlott életkor
8-14
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
Leírás
Hasonló táborunk az ÖSVÉNY - "EGYÜTTZENGŐ" személyközpontú mélyökológiai tábor, és az alábbi linken érhetőek el a részletes információk: https://www.osveny-oktatokozpont.com/esem%C3%89nyek

Csapatszellem, önbizalom, empátia!

Személyiségfejlesztő, közösségépítő táborunkban minden megtalálható a tartalmas időtöltéshez: kortársak, barátok, játékok, sport, alkotás. Különlegességét a programok összeállítása, és a gyerekekkel foglalkozó szakemberek jelenléte adja. Játékokon, gyakorlatokon és tervezett csapathelyzeteken keresztül kísérjük végig a résztvevőinket, és miközben játszva tanulnak önmagukról és egymásról, cselekedeteik és alkotásaik lenyomatából igény szerint elemzést készítünk a szülők számára, hogy gyermekük fejlődése teljesebbé válhasson.    Hogyan érthetjük meg egymást szavak nélkül?

    Milyen érzések és gondolatok kavarognak bennem?

    Miként szerezhetek érvényt a vágyaimnak?

    Mit jelent a pozitív gondolkodás a gyakorlatban?

    Hogyan tudok ellazulva kikapcsolódni, és csak önmagamra figyelni?

    Milyen ereje van a bizalomnak és a közös cselekvésnek?

Bennünk rejlő kérdések ezek, amiket segítünk feltenni, és közelebb kerülni a válaszokhoz, hogy megerősödj, és rátalálj önmagadra!

Néhány cím a tábor programjából:

    Önismereti kerék

    Morse-jelek az éjszakában

    Egyedül nem megy

    Kaland-nap és taktikai játék

    Kincskeresés

    Pólófestés

    Biciklis kirándulás

    Sárkányhajózás

    Utazás a zene szárnyain

... és sok-sok nevetés és játék

Tárd ki a karodat, és öleld át velünk a világot!

Általános tájékoztató

Táboraink egész évben elérhetőek a hozzánk fordulók gyermekei számára. A nagyobb iskolai szünetekhez kapcsolódóan, minden évszakban elvisszük őket 3-5 napos időtartamra, kikapcsolódni, feltöltődni, barátokat és élményeket gyűjteni.

Résztvevők, létszámok

Táboraink kis létszámú - 15-20 fős - közösséget fogadnak egyszerre, ahol 2-3 fő felnőtt vigyáz a gyerekekre. Bensőséges hangulatúak, ahol a hozzánk újonnan érkező és az évről évre visszatérő gyerekeket is egyénre szabott figyelemmel és személyiségüket fejlesztő ötletekkel vesszük körbe. Az első táborozókat külön odafigyeléssel vezetjük be a táborozás örömeibe, és segítjük át őket az otthoni, megszokott környezetüktől eltérő helyzetek kezdeti nehézségein. Vegyes korosztállyal dolgozunk, ahol a nagyobbak - velünk szerzett tábori tapasztalataikat felhasználva - segítőszándékkal támogatják tapasztalatlanabb táborlakókat.

Szokások, személyes figyelem

A tábor ideje alatt mi, felnőttek együtt létezünk a gyerekekkel, miközben meghagyjuk számukra azt a személyes teret amiben kibontakozhatnak és másokat sem zavarnak. Éjjel, nappal elérhetőek vagyunk számukra, hogy ügyes-bajos dolgaikkal hozzánk fordulhassanak. Esetleges konfliktusaikat mediációs (békítő) technikákkal, az érintetteket bevonva és mindenkit meghallgatva rendezzük.
A táborok szerves részét képezik - napról napra, esetenként többször is - azok, a felnőttek között zajló konzultációk, ahol minden egyes táborlakónkról személyiség térképet rajzolunk fel, és figyeljük, szükség szerint segítjük ottléte alatti fejlődését, beilleszkedését és egyéni értékeinek kibontakozását.

Szabályok

A tábori szabályokat a résztvevőkkel közösen fogadjuk el, amik sohasem a felesleges korlátozásokról, hanem a biztonságos és békés egymás mellett létezésről szólnak. Baleset az utóbbi 10 évben - az is a résztvevők pillanatnyi figyelmetlenségből adódóan - mindössze három esetben fordult csak elő, és egyik sem okozott hosszútávú vagy maradandó károsodást. A sérültek gyors és szakszerű ellátást kaptak, és a diagnózist követően a szülőket is értesítettük, de még idő előtt hazavinni se kellett a pórul jártakat.

Táborhelyek és megközelítésük

A táborainkat általában régről ismert és bevált helyszíneken rendezzük meg, legtöbbször együttműködő szálláspartnereinknél. A szálláshelyek kőépülete vizesblokkal, konyhával, étkezővel, és hálóval felszerelt, és az alapvető szükségletek komfortos kiszolgálására alkalmasak. A kalandvágyók kedvéért a sátorverés is megoldható szokott lenni. Az épület körüli kerített udvarról a gyerekek nem "kallódnak el, önállóan is használhatják.
A táborhelyet izgalmas természeti környezet veszi körül, ami nélkülözhetetlen színtere a programoknak és a felfedezéseknek. Megközelítésük személyautóval és tömegközlekedéssel is lehetséges.
SZÉP kártya a résztvevőkkel egyeztetett formában a szálláshelyen keresztül felhasználható.

Étkezés, ellátás, egyéb körülmények

A táborozók ellátását az Öreg-tó Club Hotel és Ifjúsági Tábor étterme biztosítja

Kövessétek az ÖSVÉNY-t! A természet titkaihoz vezet!
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés