LEGO Robotprogramozó nyári tábor a Széll Kálmán téren
LEGO Robotprogramozó nyári tábor a Széll Kálmán téren
Tábor típusa
Napközis
Cím
HUMagyarország 1024 Budapest, Vérmező út 8, Budapest 1012 (Széll Kálmán tér)
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36703850365
Napközis ár
40 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, SZÉP-kártya, Banki átutalás
Testvér kedvezmény
Kedvezmények: – testvéreknek 10%, – több turnusba jelentkezőknek 10% a második turnustól. A kedvezmények nem összevonhatók.
Ajánlott életkor
7-15
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
RÓLUNK A Gyerekakadémia 2014-ben alakult azzal a céllal hogy segítse gyermekeinket felzárkóztatni a rohamosan fejlődő informatika világába. Oktatási Intézményünk 7-14 éves gyermekek részére szervez programozói, robotprogramozói tanfolyamokat. Az oktatás szükségessége nehezen vitatható a XXI. század legmeghatározóbb fejlődése a robotika terén mutatkozik. Bár a programozás kétségtelenül elengedhetetlen képesség a ma és a jövő világában, elvont jellegénél fogva a gyermekek érdeklődését tipikusan nehéz volt felkelteni iránta, pedig ez a készség lehet későbbi boldogulásuk alappillére. Az algoritmikus gondolkodás a tudatos tevékenységvégzés elengedhetetlen eszköze. Elsődleges cél a tanulókban tudatosítani, hogy minden probléma megoldásához egy algoritmus vezet, amelyet megalkotva és azt követve, a munkájukat siker övezi majd. Mindennapi tevékenységeinket is meghatározott, rögzült, algoritmusok szerint hajtjuk végre, melyek biztonságot, stabilitást, állandóságot visznek életünkbe. Az oktatás során fontos tudatosítani az elemi eljárásokat, elemi részeire bontott algoritmusokat a tanulókban, melyek tanulás útján rögzülnek, és azok megfelelő kombinációja elvezet a feladatok megoldáshoz. Az algoritmusok fejlesztik a kognitív képességet, rávezetnek a tudatos tevékenység végzésre, a problémák tervszerű megoldására. Rendezett tevékenység végzésre késztet, elősegíti az intuitív, kreatív gondolkodást. Mára a tudás fejlesztése, egy játék bőrébe bújtatva biztosít gyors és egyszerű belépést a robotok világába, és ezáltal az algoritmikus gondolkodás elsajátításában. Célunk, hogy minél több olyan diákunkat akik kellő érdeklődést és kitartást mutatnak, indítani tudjunk a Magyarországon megrendezésre kerülő robotprogramozó versenyeken. Üdvözlettel, Gyerekakadémia csapata
Leírás
► Írd meg életed első programját! ◄

A programozás nem csak érthetetlen szavak és szimbólumok kavalkádja, komoly logikai és strukturált gondolkodást igényel, ami elengedhetetlen a mai technológiával túlfűtött világunkban.

Ennek elsajátítására kínál lehetőséget a robot programozással foglalkozó nyári táborunk, ahol játszva sajátíthatják el a gyerekek ezt a mindennapi életben fontos és hasznos készséget. És mindez a LEGO education által kifejlesztett Mindstorms EV3 típusú robotokkal játszva történik!

Az összeszerelés segíti a gyerekek térlátását,  mechanikai érzékét és finom motorikáját, leköti kreatív energiájukat és olyan robotot tudnak készíteni, amik képesek lesznek járni, beszélni és gondolkodni, amelyek teljesítenek bármilyen parancsot, amit a robot főnöke és irányítója csak el tud képzelni. Az irányítás egyszerű ikon alapú programozói felületen történik, így az informatikai világban járatlanok is könnyen és gyorsan el tudják sajátítani a szoftverfejlesztés alapjait.

Az érdeklődő gyerekek megtanulhatják, hogy néhány egyszerű alkatrészből hogyan alkothatnak egy számítógéppel vagy telefonnal irányítható robotot, autót, mozgásérzékelőt vagy akár egy szélerőművet.

A táborban nem csak programozni fog megtanulni a résztvevő lurkó, hanem megismerkedhet a robotika alapjaival, így szuper képességek birtokába kerül! A szellemi aktivitás mellett fontosnak tartjuk a fizikai mozgást is, így a programozások szüneteiben lehetősséget biztosítunk a Millenáris parkban szabadtéri játékokra. Ezzel a finom egyensúllyal a gyermeknek egy óriási élményben lehet része a nyár folyamán!

▀▄ Program: ▄▀

Reggel 8 órától lehet érkezni, a foglalkozás 9 órától kezdődik.
Élelmet és innivalót nem szükséges hozni, mert ezeket biztosítjuk.
A tábor ideje alatt 10-12 főre egy oktató felügyel.

▀▄ A tábor napirendje: ▄▀
8:00-9:00 Reggeli, szabadfoglalkozás
9:00-12:00 LEGO robotika
12:15-13:00 Ebéd a Mammut Bowling Club éttermében
13:30-14:30 Szabadtéri játék a Millenáris Parkban
15:00-16:00 LEGO robotika/mobil app készítés/Kodu
16:00-17:00 Uzsonna, szabadfoglalkozás

A gyermekekért délután 4 órától lehet jönni, de 5 óráig nyitva
vagyunk. A szülők érkezéséig beltéri játékok biztosítottak.

Az egy hetes foglalkozás ára tartalmazza napi 4 óra programozáshoz a számítógépek és a robotok használatát, az oktatás díját, a napi háromszori étkezést, napi 2 órás szabadtéri játékokat, az egész nap elérhető ásványvizet. ☼
Videók
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés