Csikószelídítő tábor
Csikószelídítő tábor
Tábor típusa
Bentlakásos
Cím
HUMagyarország 7478 Bárdudvarnok, Visnyeszéplak tanya 9
Kategóriák
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Telefonszám
+36304215595
Bentlakásos ár
15 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz
Ajánlott életkor
4-10
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A tábor szervezője még nem töltött fel bemutatkozást. Nyomd meg a gombot, ha szeretnéd megismerni kik fognak vigyázni a gyerekekre a táborban! Bemutatkozás kérése
Leírás
Egy másik megközelítésből, természetes élőhelyükön szeretném bemutatni a lovakat. Persze nem a Szibériában élő utolsó vadlovakat, hanem a zselicszéplaki  huculokat, akik születésüktől kezdve érintetlenül, szabadon élnek.
Hogyan lehet szelíd módszerekkel rávenni a lovakat, hogy ne féljenek tőlünk, amikor még pár száz évvel ezelőtt az ember vadászott rájuk, és szinte a teljes vadló állományt kiirtotta a világból, a többit meg háziasította, és azóta kötélen tartja őket, pedig egy ló helyigénye 5 négyzetkilométer?
Hogyan lehet elérni, hogy az ember ne féljen a lótól, miközben a ló, nagy testű félénk állat, a jelentéktelen dologtól is megugrik, közben hátrarúg, hogy egérutat nyerjen. Nem beszél idegen nyelveket, csak egy nyelven ért, a sajátján.
A lovakat egy dologra tanítom meg, arra, hogy az embertől nem kell félni. Hogy ezt elhiggye, az embernek olyanná kell válni, mint ő. A lovak nyelvén kell beszélni, gondolkodni, érezni. Együtt kell élni vele.
De hogy milyenek is a lovak valójában?
10 év összegyűjtött tapasztalatát adom át azoknak, akik részt vesznek a csikószelídítő lovas táborban.
10 éve még én is féltem tőlük. Mivel nem akartam, hogy a gyerekeim is így járjanak, lovakkal kezdtem foglalkozni, és lépésről lépésre közelítettem hozzájuk.
A képeken 4-10 éves gyerekek láthatók, amiből lehet érzékelni a lovastábor jellegét. A táborba minden korosztályt várunk, még a nyugdíjasokat is. Soha nem késő megismerni a lovakat, és megbarátkozni velük. A lovakhoz való szelíd közeledés semmiben nem különbözik attól, ahogy embertársainkhoz kellene közelednünk.
A táborban naponta kb. 6 órát leszünk lovak között.
A lovastáborba összesen 12 főt tudunk fogadni.
A tábor részvételi díja 15.000 Ft/ hét
Igény esetén étkezéssel és szállással kapcsolatban segítséget nyújtunk.
A tábor az én otthonom, tanyám. 5 szoba 12 fő, vendégház 14 fő fogadására. 3 fürdőszoba, egy kerti zuhany, mindegyik hideg – meleg víz. Az udvaron 5 komposzt wc. 3 működő, felszerelt konyha. 3 hűtőszekrény, 2 pince, fonóház, egyéb műhelyek, melléképületek, istálló pajta, ménes.
A tábor területén, szállás pihe-puha ágyban 2500 Ft/ fő/éj, saját sátorban 1000 Ft/fő/éj.
Az étkezést elegendő a helyszínen megbeszélni a főzőasszonyokkal, a vegetáriánust  is ( reggeli 500, ebéd 1000, vacsora 500 Ft).  10 év alatti gyereknek minden fél áron. 3 év alatt ingyenes az egész tábor.
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés