Kerekerdő nyári tábor
Kerekerdő nyári tábor
Tábor típusa
Bentlakásos
Cím
HUMagyarország 7681 Hetvehely, Nyáras-forrás
Kategóriák
Címkék
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36305509482
+36303268690
Bentlakásos ár
59 000 Ft
Fizetési mód
Banki átutalás
Ajánlott életkor
7-17
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A Kerekerdő Egyesület 2000-ben bejegyzett, országos működésű, non-profit civil szervezet. Célja a 7 és 17 év közötti korosztály számára környezet- és természetismereti programokat, elsősorban nomád sátortáborokat szervezni és lebonyolítani. Amellett, hogy közösséget épít, az egyesület küldetése, hogy a visszajáró gyermekekben fokozatosan kialakuljon a felelős, környezettudatos gondolkodás "génje", amelyet néhány év elteltével lehetőségeik szerint továbbörökíteni igyekeznek a Kerekerdő Egyesület missziójának folytatásával -akár annak keretein belül, akár azokon kívül. A Kerekerdő Egyesület tevékenységének legfontosabb darabja a minden év júliusában-augusztusában megrendezett természetismereti tábor. A Kerekerdő tábor nomád jellegű: lakói az erdő közepén, a legközelebbi településtől néhány kilométerre töltik el az évnek ezen bűvös tíz napját harmonikus közelségben a természettel. A sátorban alvás, a patakvízben fürdés, a csillagos égbolt és a tábortűz melege mind-mind hozzájárulnak ahhoz a különleges élményhez, amely magával ragad mindenkit, és évről-évre visszacsábít. További részletekért, önkénteseink bemutatkozásáért kérjük keresse fel honlapunkat a www.kerekerdo.net internet címen!
Leírás
Kistábor

A tíz nap tengelyét az úgynevezett szakmai napok jelentik, amelyek rögtön a második reggel indulnak. A túrák programjáért és hosszának megválasztásáért a szakik felelősek. A gyermekek (családjaikba osztva) forgószínpadszerűen haladnak végig az öt természettudományos, a néprajzi és a konyhás szakmai napon. Ezek közül az előbbi hat folyamán az adott tématerület köré szervezett kiránduláson vesznek részt.
A délutánokat közös játékokkal, foglalkozásokkal töltik a gyerekek. Ezek többségükben nagy mozgásigényű csapatjátékok. Kora este, a vacsorát követően számolnak be a csoportok az aznap tanultakról egy előadás formájában, amely lehet színdarab, árnyjáték, versírás, népdalátköltés vagy éppen szoborkészítés. Ezeket a délutáni feladatokat a szakmai nap folyamán kapják meg a gyerekek, és közösen, gyakran a szakik segítségével oldják meg azokat. A családok előadásait követi minden este a felnőtteké, mely általában a keretmese kibontása. Esténként a tábortűz körül népdalokat éneklünk, beszélgetünk.

8:00 - Reggeli
9:00 - Túra
14:00 - Visszaérkezés a táborhelyre
14:30 - Ebéd
15:00 - Délutáni foglalkozások, játékok, készülés az esti előadásra
19:00 - Vacsora
20:00 - Esti előadások, keretmese, közös éneklés


Nagytábor

Míg a kistáborban minden nap ugyanolyan “hosszú”, addig a nagytáborban rövid és hosszú napok váltogatják egymást. Az előbbi folyamán a túrák 14 órakor, az utóbbinál pedig 17 órakor érnek véget, amely nagyobb távolságok (akár 20 km-es útvonalak) bejárását is lehetővé teszi. A rövid napok délutánján a kistáboriakhoz hasonlatos csapatjátékokat játszunk, melyek kiegészülnek az evolúciós és telepes játékkal — ezek bonyolultabb szabályrendszerű, “gondolkodós” játékok. A kora estéken irányított beszélgetéseket és előadásokat tartunk különböző aktuális témákról (például a globális felmelegedésről, alternatív energiaforrásokról vagy éppen a génmanipulációról), illetve játékos problémafeladatokat adunk a gyerekeknek. A szituációs játékokban egymással vitázunk az előre kiosztott szerepeknek megfelelően pro és kontra olyan témákban, mint például az autópálya-építés vagy lakópark-létesítés a közeli erdő helyén.

8:00 - Reggeli
9:00 - Túra
14:00 / 17:00 - Visszaérkezés a táborhelyre (rövid nap / hosszú nap)
14:30 - Ebéd
15:00 - Délutáni foglalkozások, játékok, készülés az esti előadásra
19:00 - Vacsora
20:00 - Beszélgetés, vita, előadások, közös éneklés
Videók
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Szuper jó sátras tábor, ahova 7 évig jártam és elmondhatom hogy a legszuperebb gyerekkori élményeim közé tartoznak azok amiket ebben a táborban szereztem. Csak hogy néhányat említsek, a tábortűz körül éneklős esték, izzasztó, de fantasztikus túrák Magyarország különböző tájegységein, lázas készülődés az esti előadásokra, a csillagok alatt alvás, méta, zászlós, krimi és a többi délutáni játék. Egy olyan igazi, testes, életszagú tábori élmény ami a mai napig velem van.:)
A nyári táborok közül az egyik legszínesebb, amivel valaha találkoztam. Különleges hangulata a természet közelségéből és az önkéntes szervezőgárda lelkességéből adódik össze.
Az én kedvenc programjaim a bioháború és a tábor végi genya gombóc, amitől még ma is elmosolyodok minden alkalommal, ha rágondolok. Szuper nyári tábor, mindenkinek szeretettel ajánlom!
10 napos csodavilág, amely egész évre elég élményt nyújt! Évekig táboroztam, majd táboroztattam itt, és most alig várom, hogy belenőjenek a gyerekeim. :-)

Nagyon szerettem a délelőtti szakmai túrákat, a délutáni játékokat (a bioháborút, a sportversenyt, a krimit...), az esti előadásokat, beszélgetéseket és éneklést a tábortűz körül. Különleges élmény volt számomra továbbá a hatalmas kondérban főzés, a "kint alvás" a csillagos ég alatt, a hajnali vadles vagy a kézműveskedés is.

Mindenkinek szívből ajánlom a tábort!