Madárvonulás kutató tábor

Tábor típusa
Bentlakásos
Cím
HUMagyarország 3756 Perkupa, .
Kategóriák
Weboldal linkje
Email
Telefonszám
+3648506000
+36306375149
Bentlakásos ár
17 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, Banki átutalás
Ajánlott életkor
14-18
Turnusok
A tábor idén nem indít turnust
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A tábor szervezője még nem töltött fel bemutatkozást. Nyomd meg a gombot, ha szeretnéd megismerni kik fognak vigyázni a gyerekekre a táborban! Bemutatkozás kérése
Leírás
A tábor díja 500 Ft/nap

Megközelítés:

A tábor Szalonna és Perkupa községek között, a Bódva partján található. Megközelítése Perkupa felől lényegesen egyszerűbb. A település vasúton és távolsági autóbuszjáratokkal is elérhető. A jelentkezőknek egyeztetés után részletes térképet biztosítunk, amely megkönnyíti a tábor megtalálását. A Perkupától a táborba vezető földút meglehetősen rossz minőségű, személygépkocsival nem járható!

Program:

Alapvető program a madárgyűrűzés és madármegfigyelés, emellett madárhatározás, madártani és természetvédelmi ismeretszerzés, botanikai és zoológiai előadások. Faunisztikázás, távcsöves madármegfigyelés. Lehetőség a nemzeti parkban való kirándulásra és egyéb fakultatív programokra is. Megfelelő számú érdeklődő esetén kisebb csoportokban természetvédelmi munkák (denevér- és gyöngybagoly-élőhelyek karbantartása, invázív növényfajok irtása, stb.)

Ellátás:

A táborban „terepbiológus képző” feltételek vannak. Elhelyezés 3-4 személyes sátrakban, legalább napi 3X étkezés biztosított (bográcsos és szabad tűzön készülő ételek). Tisztálkodási lehetőség a karsztforrásnál vagy a Bódvánál. A részvétel díja 500Ft/fő/nap, ami magába foglalja az ellátást is. Részvételi díj csak augusztus hónapban van, a tábor utána ingyenes!

Szükséges felszerelés:

Hálózsákról, elemlámpáról, evőeszközökről mindenki maga gondoskodik. Sátraink vannak, de aki tud, a biztonság kedvéért hozzon magával. Hideg éjszakákra vannak tartalék pokrócok a táborban, amelyek igénybe vehetők. Polifoamot, esőkabátot, bakancsot/gumicsizmát, távcsövet, fényképezőgépet érdemes hozni. Szívesen látunk olyan zeneszerszámokat, amelyekkel az esti tábortüzeknél fokozni lehet a hangulatot.

További szempontok, amiket érdemes figyelembe venni: Augusztusban éjjel 5-10 °C -ra is lehűlhet a levegő, napközben 30 °C felé is emelkedhet a hőmérséklet. Október végén a hőmérséklet fagypont alá eshet. Olyan ruházatot érdemes hozni, amelyért nem kár, ha a madarak “lepotyogtatják” vagy a bokrok szétszaggatják.

A jelentkezés feltételei:

- A táborban a résztvevők számára nincsenek kötött turnusok, tetszőleges időpontban és tetszőleges időtartamra lehet jönni.

- Egyedül érkezők esetén az alsó korhatár 14 év! Felnőtt kísérő esetén fiatalabbak is érkezhetnek.

- Saját érdekében az érkezés előtt legkésőbb egy héttel egyeztetni kell a szervezőkkel. Ebben az esetben van még idő arra is, hogy a táborral kapcsolatos részletes és aktuális információkat, valamint a menetrendeket és a térképet el lehessen juttatni a jelentkezőknek.

- A táborba kutyát hozni tilos!

- A részvételhez előzetes természetvédelmi, madártani ismeretek NEM szükségesek!
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés