Süni tábor
Süni tábor
Tábor típusa
Bentlakásos
Cím
HUMagyarország 8426 Penzesgyor, Béke út 57
Kategóriák
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36209656017
Bentlakásos ár
36 000 Ft
Fizetési mód
Banki átutalás
Testvér kedvezmény
3 000 Ft
Ajánlott életkor
8-12
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A tábor szervezője még nem töltött fel bemutatkozást. Nyomd meg a gombot, ha szeretnéd megismerni kik fognak vigyázni a gyerekekre a táborban! Bemutatkozás kérése
Leírás
A Süni tábor a nyolcvanas évek közepe óta létezik, a Göncöl Szövetség tagszervezeteként a Pangea Egyesület szervezi. Évről évre más középhegységi tisztáson állítjuk fel sátrainkat, ássuk meg bronzkori tűzhelyünket, építjük fel a tábort.

A résztvevők 2-6. osztályos gyerekek, akik különösen érdeklődnek a Természet kincsei iránt. A forgószínpad-szerűen zajló szakmai programokon részt vevő Kissünök teljes képet kaphatnak a tábor környékéről. Napról napra ismerkednek meg a középhegység geológiájával, a környező terület növényeivel, a mezők rovarvilágával, a patakban lakó állatokkal, a vidék madaraival, a környék néprajzával vagy akár a tábori konyha rejtelmeivel.

A gyerekek 10-12 fős családokban élnek, amelyek élén egy Sünmama/papa áll, aki mindenben segíti a hozzá forduló gyerekeket, gondoskodik róluk, megoldja ügyes-bajos dolgaikat. A szakmai programokat olyan Szakik vezetik, akik az adott szakterület alapos ismerői, emellett több éves tapasztalattal rendelkeznek az életkori sajátosságoknak megfelelő ismeretátadásban is. A délelőtti szakmai programot délután mindig nagy, az egész tábort megmozgató játék követi, ahol a gyerekek a játék öröme mellett a közösségi létet, a társakkal való együttműködés fontosságát is megtanulhatják, versenytársak helyett csapattársakat szerezve. Esténként az egész napot lezáró tábortűz mellett beszélgetünk, népdalokat éneklünk, mesét hallgatunk, aki elfárad, nyugovóra tér a sátrába, de jó idő esetén a tábortűz körül is lehet aludni!

A táborokat végigkíséri egy keretmese, amelyben minden alkalommal arra próbáljuk ráébreszteni a táborozó gyerekeket, hogy az őket körülvevő természeti környezet mennyire értékes, megőrzésre méltó és életünk szerves része. Azt is meg szoktuk beszélni velük, hogy a táborból hazatérve mit tudnak tenni környezetük védelméért. A tábort önkéntesek szervezik, akiknek nagy része egykor maga is Kissün volt, most pedig a Pangea Egyesület programjain dolgozik térítés nélkül.
Videók
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés