TERMIK nomád tábor
TERMIK nomád tábor
Tábor típusa
Bentlakásos
Cím
HUMagyarország 2639 Bernecebaráti, Nagy-völgy
Kategóriák
Címkék
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36204690512
Bentlakásos ár
42 500 Ft
Fizetési mód
Bankkártya, Banki átutalás
Ajánlott életkor
10-15
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
Kik vagyunk? Lelkes fiatalok és fiatalos felnőttek, akik a szabadidejüket szívesen töltik természetjárással, környezeti és társadalmi ügyek tanulmányozásával vagy éppen megoldásával, és tudásunkat szívesen használjuk a következő generációk nevelésére, fejlődésük elősegítésére. Éppen ezért hoztuk létre 2008-ban a Magonc Alapítványt, ami idén tizenharmadik éve foglalkozik környezeti neveléssel. Az elmúlt több mint egy évtizedben kisebb-nagyobb táborokban ismertettük meg gyerekekkel hazánk jellegzetes tájait. Bár 2017 és 2019 között alacsonyabb létszámú és részben más jellegű táborokat szerveztünk, de 2020-tól kezdve, igy idén is ismét egy valódi, hamisítatlan TERMIK Táborba várjuk az érdeklődők jelentkezését :). Az egyes szervezők bemutatkozása itt található: https://www.magonc.org/termik-tabor/tabori-informaciok/szervezok-es-segitok/
Leírás
Célunk egy olyan tábor megvalósítása, ahol a táborozó gyermekek és a szervezők együttesen, a nagyvárosi környezettől távol ismerhetik meg a táborhely környékének élővilágát, a helyi népszokásokat és mesterségeket, megtanulják nem kártékony módon hasznosítani a természeti adottságokat és erőforrásokat, elsajátítják a tájékozódási ismereteket, mindeközben pedig egy jól működő, összetartó, szociális közösséget alakítanak ki.

Feladatunknak tartjuk, hogy tevékenységünk során egyaránt rávilágítsunk az önálló munka és felelősségvállalás, valamint a közösségi együttműködés szükségességére és értékeire.

A résztvevőket egy természetközeli, de reális keretek között megvalósítható és a mai kor kihívásainak is megfelelő életvitelre kívánjuk nevelni. Olyan életre, amelyet szabadon, de felelősségteljesen és önállóan irányítanak.
A nomád tábor azt jelenti, hogy egy, a civilizációtól elzárt réten, sátorban alszunk, magunknak főzünk a szervezők és segítők által előre megépített bronzkori tűzhelyekben, „pottyantós” wc-ink lesznek, és egy fürdősátrunk, ahol a nap melegítette vízzel, lavórok segítségével – vagy a patakban – mosakodhatunk.

A 10-14 éves (általános iskolás, felső tagozatos) diákok tehát délelőttönként „családi” keretek között járják végig a 7 napos szakmai forgószínpadot, így a tábor végére átfogó képet kapnak az őket körülvevő természeti, épített és kulturális környezetről.

A táborban résztvevőként 12 fős „családokba” lesztek beosztva, ezek a családok (természetesen egy családfővel kiegészítve) járják végig délelőttönként forgószínpadszerűen a különböző programokat. Ezeken a táborozó gyermekek és a szervezők együttesen ismerhetik meg a táborhely környékének élővilágát, a helyi népszokásokat és mesterségeket, elsajátítják a tájékozódási ismereteket és a főzés fortélyait is.

A délután során kötetlenebb, de a délelőttiekhez hasonlóan színes és változatos elfoglaltságok várnak a táborozókra: a jó hangulatú közösség kialakulását segítő csapatépítő programok, játékos vetélkedők, vagy akár a teljes tábor népét bevonó nagy csapatjátékok. Napnyugtakor közös, tábortűz körüli énekléssel, mesehallgatással és színdarabbal zárjuk a tábor napjait.
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés