Úrhidai Gazda Tábor
Úrhidai Gazda Tábor
Tábor típusa
Bentlakásos, Napközis
Cím
HUMagyarország 8142 Úrhida, Petőfi Sándor utca 57.
Kategóriák
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36309404316
Bentlakásos ár
53 000 Ft
Napközis ár
32 900 Ft
Fizetési mód
SZÉP-kártya, Banki átutalás
Testvér kedvezmény
testvérkedvezmény, visszatérő táborozó, korai jelentkezés
Ajánlott életkor
7-13
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
Leírás
Vidék – Élmény – Egészség
Mezőgazdasági tematikájú szünidei tábor általános iskolásoknak

Szereted a kisállatokat? Érdekel, hogy miből és hogyan fejlődik a paradicsom, az uborka? Megnéznél egy igazi csibefutamot?
Akarsz friss, kemencében sült kenyeret kóstolni vagy madárijesztőt építeni?
Nálunk a helyed!

Táborlakóként megismerkedhettek a mezőgazdasággal és az élelmiszer készítéssel úgy, ahogyan azt otthon anya és a nagyi is csinálja.
A zöldséges kertben kertészkedhettek, megtanuljuk, hogy mikor, melyik növényt hogyan kell öntözni, növekedését segíteni, és persze „szüretelni”. Aztán megnézzük, hogy melyik növényt hogyan lehet elfogyasztani, mit lehet belőle készíteni. Kiderítheted, hogy a barackot hogy is szereted? A fáról leszedve roppanósan, vagy esetleg kenyérre kenve lekvárként; kiderül, hogy a dunszt sem nagy kunszt. Sütünk kemencében kenyeret, készítünk tésztát és kalácsot, főzünk lekvárt, teszünk el savanyút, amiket haza is vihetsz kóstolóba anyuéknak.

Gazdaságunkban a gondoskodásodat és figyelmedet az apró jószágok is lekötik majd. Összeszedheted a tyúkok alól a rántottának valót, terelgethetsz barikat, vagy süttetheted a hasad a fűben ugráló nyuszik között is. Persze az etetés és tisztán tartás csínját-bínját is eláruljuk Neked. Lesz lovaglás és lovas kocsikázás is, megtanulhatod, hogy a pacik szőrét hogyan kell tisztán, fényesen tartani, és hogy jó-e a kockacukor a lovaknak?!

Kikapcsolódásként focizunk, tollasozunk, vagy éppen megismerkedünk egyes népi kismesterségekkel. Készítünk madárijesztőt és lesz „rovar-szafari”. De van magasles is, ha az őzikéket akarod meglesni a mezőn.

A nagyobbakból lehet „DigiFarmer”, megtanulhatják, hogy a számítógépen és az okostelefonon nem csak játszani lehet. Ezek segíthetnek abban is, hogy jobban megismerjük a természetet, a növényeket, a háziállatokat.

Hallottad már azt a mondást, hogy a „kakasokkal kel”? Meg is tapasztalhatod, hiszen a tyúkok ura jelezni fog Neked is! A nappal és az éjszaka falusi neszei veled lesznek egész héten. Lakhatsz korszerű házakban, 2-6 férőhelyes szobákban vagy tábori sátrakban is alhatsz a kis barátaiddal emeletes ágyakon, miután az általunk jól megrakott tábortüzünk fényei is kialszanak. De utána ott a zseblámpa!

Várunk Táborunkban, ha hasznosan, játékosan, új tudással gazdagodva szeretnél egy hetet eltölteni a nyáron!

Kedves Szülők!

Az alábbiakban be szeretnénk mutatni táborunkat, hiszen gyermekes szülőként mi is jól tudjuk, hogy mennyire fontos dolog a gyermekek idejének hasznos tartalommal való megtöltése, a tapasztalatszerzés, a (játékos) tanulás és a biztonság. A nyári tábornak sokkal többnek kell lennie, mint gyerekmegőrző!

A 30+10 férőhelyes Úrhidai Gazda Tábor 6 nap, 5 éjszaka hosszúságú programmal készül a nyárra, melyben egyszerre van jelen a gyakorlati tevékenység, az élményszerzés és a tanulás. Ez egy vidék tematikájú szünidei tábor. A tábor 2015-től működik, de nálunk mindig történik valami! 2018-ra pár sátrunkat korszerű, könnyűszerkezetes házakra cseréltük, melyekben 2-6 férőhelyes szobákban laknak majd a gyerekek. Sok jelentkező estén sátrakban is el tudunk helyezni további 10 gyermeket. A házakban, sátrakban van villany és víz (kézmosó). A szobákat IKEA emeletes ágyakkal rendeztük be, minden lakónknak külön szekrénye van.
A tábor összességében 8000 nm bekerített területen fekszik. Itt vannak a kiszolgáló épületek, a szabadidős tevékenységre alkalmas terület, 2000 nm zöldségeskert és 600 nm állatsimogató.
A kertben a szüleink, nagyszüleink házi zöldségeskertjéhez hasonlóan hagyományos technológián alapuló termelés zajlik.
A tábor biztonságos üzemeltetése külön figyelmet kapott az építkezés során. Így a területet erős, vadhálós kerítés védi és kamera rendszer figyeli.
A tábornak helyet adó település zsákfalu, az utca a település egyik szélső utcája, kimondottan csendes, gyakorlatilag átmenő forgalom nincs arrafelé A település infrastruktúrája, közmű rendszere teljes, a víz-, csatorna-, gáz-, áram-, internet hálózat kiépített, a tábor ezekre csatlakozik.
A tábor három szakmai programmal készül a nyárra: Az „Olyan, mint a falusi nagyinál!” programban hangsúlyos a falusi életmód mellett a környezet és természet ismerete. A gyerekeket várjuk a „Terülj, terülj asztalkám!” érdekes, ínycsiklandozó foglalkozás-sorozatára is. Ebben a falusi életmód mellett a helyes táplálkozás kerül középpontba, természetesen úgy, ahogyan a gyerekeknek élvezetes. Mindkét program téma-napokra épül, így lesz pl. lekvár-nap, lovas-nap, tésztakészítő-nap (Garfield-nap), Lyukas-kalács nap is.
Új programunk a DigiFarmer, melyet az 5-6. osztályt kijárt gyerekeknek indítjuk. A Gazda Tábor szakmai programjának középpontjában a vidéki élet és az állattartás, kertészkedés áll. Ezt mindenképpen szeretnénk megőrizni és ötvözni azzal, ami egy felsős gyermeket már nagyon érdekel, az informatikával és az okos eszközök használatával. Saját tapasztalatink azt mutatják, hogy hiába van a gyerekeknek okos eszköze, számítógépe, ha nincs igazán mire használnia a játékon és a csetelésen kívül. Ebből jött az ötlet, hogy a gyerekek az okos eszközeik segítségével mutassák be egymásnak és a szüleiknek is, hogy hogyan telt a hetük. Emellett dolgozzák fel a látottakat, tanuljanak minél többet a környezetükről, a természetről, ételekről, a falusi életről. Így, hogy lesz rá okuk, bízunk benne, hogy mást is csinálnak majd az informatikai eszközeikkel, nemcsak játszanak rajtuk.
A tábor napi bontású tematikáit a Facebook oldalunkon (www.facebook.com/gazdatabor) és a www.gazdatabor.hu weboldalunkon olvashatják.
A gyerekek részére naponta öt alkalommal biztosítunk étkezést, sok zöldséggel és gyümölccsel. Torkoskodni a kertben lehet majd!

A napi tábori tematikáról, valamint a 2015.-2016.- 2017. évi tábori eseményekről és az idei nyárra történő készülődésről a weboldalunkon és a facebook oldalunkon talál információkat. Érdemes időről időre visszatérni, így látni lehet, hogyan alakul, csinosodik a gyermek nyári táborának helyszíne, hogyan fejlődnek a növények a zöldségeskertben!

Részvételi díj gyermekenként
Az „Olyan, mint a falusi nagyinál!” és a „Terülj, terülj, asztalkám!” programra
bruttó 53.000,- forint (ottalvós részvétel esetében), vagy
bruttó 45.000,- forint (napközis részvétel esetében);
A DigiFarmer programra bruttó 58.000,- forint.
Falusi kukucska napközis program: 32.900,- forint

Kedvezmények
Ottalvós táborozás esetén a korai, március 31. előtti jelentkezés esetén: 3.000,- forint kedvezmény, testvérkedvezmény: 2000,- forint, visszatérő táborozóknak kedvezmény: 3.000,- forint.
A DigiFarmer Program és napközis táborozó esetén a korai jelentkezés kedvezményén (3.000,- forint) túl további kedvezményt nem tudunk adni.

Időpontok, turnusok

A turnusokat abban az esetben indítjuk el, ha van legalább 20 gyermek, aki az adott turnusidőszakra jelentkezik. Csoportos, pl. iskolai csoportos, minimum 25 fős jelentkezés esetén lehetőség van zártkörű tábori programra is. Nagy érdeklődés, igény esetén a július 15-20. időpontban tudunk még tábori turnust indítani. Erről a weboldalon lesz majd információ.

További információ
Mobil: 06 30 9404316, gazdatabor@gmail.com
facebook.com/gazdatabor www.gazdatabor.hu
Videók
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés