Úrhidai Gazda Tábor
Úrhidai Gazda Tábor
Tábor típusa
Bentlakásos, Napközis
Cím
HUMagyarország 8142 Úrhida, Petőfi Sándor utca 57.
Kategóriák
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36309404316
Bentlakásos ár
45 000 Ft
Napközis ár
38 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, SZÉP-kártya, Banki átutalás
Testvér kedvezmény
testvérkedvezmény, visszatérő táborozó
Ajánlott életkor
7-11
Első tábor éve
2015
Jelentkezési lap
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
Leírás
Vidék – Élmény – Egészség
Vidék tematikájú szünidei tábor alsó tagozatos általános iskolásoknak

Szereted a kisállatokat? Érdekel, hogy miből és hogyan fejlődik a paradicsom, az uborka? Megnéznél egy igazi csibefutamot? Akarsz hamuban sült pogácsát enni vagy madárijesztőt építeni? Szeretnél 1 hétig sátorban aludni? Nálunk a helyed!

Táborlakóként megismerkedhettek a mezőgazdasággal és az élelmiszer készítéssel úgy, ahogyan azt otthon anya és a nagyi is csinálja.
A zöldséges kertben kertészkedhettek, megtanuljuk, hogy mikor, melyik növényt hogyan kell öntözni, növekedését elősegíteni, és persze „szüretelni”. Aztán megnézzük, hogy melyik növényt hogyan lehet elfogyasztani, mit lehet belőle készíteni. Kiderítheted, hogy a barackot hogy is szereted? A fáról leszedve roppanósan, vagy esetleg kenyérre kenve lekvárként; kiderül, hogy a dunszt sem nagy kunszt. Sütünk kemencében kenyeret és langallót, pogácsát készítünk tésztát, főzünk lekvárt, teszünk el savanyút, amiket haza is vihetsz kóstolóba anyuéknak.

Gazdaságunkban a gondoskodásodat és figyelmedet az apró jószágok is lekötik majd. Összeszedheted a tyúkok alól a rántottának valót, terelgethetsz barikat, vagy süttetheted a hasad a fűben ugráló nyuszik között is. Persze az etetés és tisztán tartás csínját-bínját is eláruljuk Neked. Elmegyünk lovagolni és lovas kocsikázni is, megtanulhatod, hogy a pacik szőrét hogyan kell tisztán, fényesen tartani, és hogy jó-e a kockacukor a lovaknak?!

Kikapcsolódásként focizunk, tollasozunk, vagy éppen megismerkedünk egyes népi kismesterségekkel. Készítünk madárijesztőt és lesz „rovar-szafari”. De van magasles is, ha az őzikéket akarod meglesni a mezőn.

Hallottad már azt a mondást, hogy a „kakasokkal kel”? Meg is tapasztalhatod, hiszen a tyúkok ura jelezni fog Neked is! A nappal és az éjszaka falusi neszei veled lesznek egész héten. Tábori sátrakban alhatsz a kis barátaiddal emeletes ágyakon, miután az általunk jól megrakott tábortüzünk fényei is kialszanak. De utána ott a zseblámpa!

Várunk Táborunkban, ha hasznosan, játékosan, új tudással gazdagodva szeretnél egy hetet eltölteni a nyáron!

Kedves Szülők!

Az alábbiakban be szeretnénk mutatni táborunkat, hiszen gyermekes szülőként a szervezők is jól tudják, hogy mennyire fontos dolog gyermekek idejének hasznos tartalommal való megtöltése, a tapasztalatszerzés, a (játékos) tanulás és a biztonság. A nyári tábornak sokkal többnek kell lennie, mint gyerekmegőrző.

Az 35 férőhelyes Úrhidai Gazda Tábor 6 nap, 5 éjszaka hosszúságú programmal készül a nyárra, melyben egyszerre van jelen a gyakorlati tevékenység, az élményszerzés és a tanulás, az ismeretek bővítése. Ez egy agrár tematikájú szünidei tábor. A tábor 2015-ben már működött, összességében 143 kisgyermek volt a vendégünk.
A gyerekek sátrakban laknak majd. A szülők mindannyian tudják, hogy nincs olyan gyerkőc, aki ne épített volna sátrat, vagy „bunkert”. Azonban az élménybe mi vegyítettünk egy kis minőséget is. Az 5 db 40 nm alapterületű, 2,8 méter gerinc magasságú, beton padlózatú 6-10 férőhelyes sátrak mindegyikében van villany és víz (kézmosó). A sátrakat IKEA emeletes ágyakkal rendeztük be, minden lakónknak külön szekrénye van. A sátrak Németországból érkeztek, tűz, szél és vízállóak. A 2015. évi három nagy nyári vihart különösebb gond nélkül átélte a tábor, így az életben is bizonyítottak a sátrak. Tehát a tábor csak annyira nomád, hogy a „sátor hangulat” megmaradjon, amúgy komfortos, biztonságos és mentes a sátorozás minden kellemetlenségétől.
A tábor összességében 8000 nm bekerített területen fekszik. Itt vannak a kiszolgáló épületek, a szabadidős tevékenységre alkalmas terület, 2000 nm zöldségeskert és 600 nm állatsimogató.
A kertben a szüleink, nagyszüleink házi zöldségeskertjéhez hasonlóan hagyományos technológiával, elsősorban mechanikai gyomirtásra és szerves trágyázásra alapuló termelés zajlik. A kertben megtermelt zöldségek, bár papír nincs róla, de minőségükben lényegében bio minőségűek.
A tábor biztonságos üzemeltetése külön figyelmet kapott az építkezés során. Így a területet erős, vadhálós kerítés védi és kamera rendszer figyeli. A kiszolgáló épületek alkalmasak arra, hogy szélsőséges időjárás esetén a tábor összes lakóját azokban is el lehet átmenetileg szállásolni.
A tábornak helyet adó település zsákfalu, az utca a település egyik szélső utcája, kimondottan csendes, gyakorlatilag átmenő forgalom nincs arrafelé A település infrastruktúrája, közmű rendszere teljes, a víz-, csatorna-, gáz-, áram-, internet hálózat kiépített, a tábor ezekre csatlakozik.
A tábor két szakmai programmal készül a nyárra: Az „Olyan, mint a falusi nagyinál!” programot 2015-ben dolgoztuk ki, és indítottuk el. Ebben hangsúlyos a falusi életmód mellett a környezet és természet ismerete. A 2016. évi új fejlesztésű program, a „Fűben, fában az orvosság!” a falusi életmód mellett a helyes táplálkozást, a gyógynövények ismeretét, feldolgozását helyezi a középpontba, természetesen úgy, ahogyan a gyerekeknek élvezetes. Mindkét program téma-napokra épül, így lesz pl. lekvár-nap, lovas-nap, tésztakészítő-nap (Garfield-nap) is. A tábor napi bontású tematikáját a Facebook oldalunkon (www.facebook.com/gazdatabor) vagy a www.gazdatabor.hu weboldalunkon olvashatják.
A gyerekek részére naponta négy alkalommal biztosítunk étkezést, sok zöldséggel és gyümölccsel. Torkoskodni a kertben lehet majd!

A gyerekeket Budapestről kérésre, külön díjazás mellett utaztatjuk szervezetten a táborba és vissza. Egyebekben a szülőknek önállóan kell megoldania az utaztatást.

A további technikai részletekről, a napi tábori tematikáról, valamint a 2015. évi tábori eseményekről és az idei nyárra történő készülődésről a Facebook oldalunkon talál információkat. Érdemes időről időre visszatérni, így látni lehet, hogyan alakul, csinosodik a gyermek nyári táborának helyszíne, hogyan fejlődnek a növények a zöldségeskertben!

Kizárólag alsó tagozatos általános iskolás gyerekeket fogadunk. Tehát olyan kisgyereket, aki a 2016/2017-es tanévben legfeljebb a 4. osztályt végezte el!
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés