Bátor tábor
Bátor tábor
Cím
HUMagyarország 3000 Hatvan, Delelő út Hrsz. 220/1
Kategóriák
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Telefonszám
+3613028808
Ajánlott életkor
8-18
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A tábor szervezője még nem töltött fel bemutatkozást. Nyomd meg a gombot, ha szeretnéd megismerni kik fognak vigyázni a gyerekekre a táborban! Bemutatkozás kérése
Leírás
Táborunkban súlyos beteg gyermekeknek és családjaiknak nyújtunk gyógyító, megerősítő élményterápiát. Programjaink ingyenesek.

Egy szerető családban a gyermek a legfontosabb érték. Ha a gyermeknél súlyos betegséget találnak, a család addigi élete felborul. Az addig mindennaposnak hitt örömök eltűnnek a hétköznapokból. A szorongás, a félelem, a fájdalom lesz az élet középpontja. Ebben az élethelyzetben a gyermek testi-lelki fejlődése megtörik, kortársaival megszakad a kapcsolata, barátai csak nehezen értik meg. A betegség elfogadása, legyőzése sokkal könnyebben megy, ha van egy elfogadó vidám, szerető közeg, ahol a betegséggel kapcsolatos szorongások meghallgatásra találnak és fel is oldódnak. Erről szól a Bátor Tábor.  

Nem hiába mondják, hogy a Bátor Tábor egy eldugott csodavilág, hiszen minden irányból erdők és mezők övezik. A egykori hatvani úttörőtábor épületeit 2007-ben újjáépítettük. A tervezéskor fontos volt, hogy a kialakítandó épületek feleljenek meg a krónikus beteg gyerekek igényeinek és az építkezés közben ne károsodjanak a táborhely adottságai. A Bátor Tábor így megőrizte igazi arborétum jellegét.


Gyerekszállások  
A tábor szívében 7 db egyenként 14 fős házikó helyezkedik el köralakot formázva. Az egyes gyerekházakban 2 db ötágyas és egy négyágyas szoba valamint egy társalgó előtér található. Minden hálószobához külön fürdőszoba tartozik.      

Központi épület és étterem  
A Bátor Tábor központi épületében egy 160 fős étterem, tréningtermek, irodák és raktárak találhatók. Az ebédlőt 3 irányból is üvegfal határolja, így csodálatos kilátás nyílik a tábor tavára és egyéb területeire.  
A Bátor Tábor éttermében főzőkonyha működik, amiben a beteg gyerekek speciális étrendjének megfelelő ételek készülnek. Konyhánk bármilyen igényt ki tud elégíteni.
        
Programhelyszínek  
A tábor parkosított területén minden tábori programnak külön helyszíne van: lovarda és karám, csónakázó tó kis szigettel és stéggel, íjászpálya, magas-kötélpálya, alacsony-kötélpálya, műfüves focipálya, fedett sportcsarnok, rejtek erdő ösvény, zeneterem, kézműves-raktár, zeneterem, színjátszó-terem.  

Magas-kötélpálya
A pálya mind egyéni, mind közösségi szinten rengeteg élményt tartogat. Magas és alacsony-kötélpálya elemek egyaránt megtalálhatók a 15 db, 12 méter magas facölöpre épülő drótkötél-rendszeren. Az ország egyetlen olyan magaskötél-pályája ez, amelyet kerekes-székes emberek is biztonsággal használhatnak.         A Bátor Tábor valóban gyönyörű hely, igazán büszkék vagyunk rá. A közeljövőben azon fogunk dolgozni, hogy újabb álmaink valósuljanak meg ezen táborhelyen: a terveink között szerepel egy színházépület  egy új lovarda felépítése.
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés