Tisza-tavi evezős tábor

Tábor típusa
Bentlakásos
Cím
HUMagyarország 5350 Tiszafüred, Holt-Tiszapart, Albatrosz Kikötő
Címkék
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Bentlakásos ár
27 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz
Ajánlott életkor
8-14
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A tábor szervezője még nem töltött fel bemutatkozást. Nyomd meg a gombot, ha szeretnéd megismerni kik fognak vigyázni a gyerekekre a táborban! Bemutatkozás kérése
Leírás
Program:
Minden nap kenuba szállunk és a tavalyi  szakképzett vezetőnkkel , Tamással  barangolunk a nádasok – gyékényesek közt vezető vízi utakon. Útközben az öblítőcsatornák beömlésénél kialakuló homokpadnál is megállunk, ahol szintén fürdési és ugrálási lehetőség van.
Egy este motoros csónakkal kimegyünk a szőke Tiszára és megcsodáljuk a nyári naplementét.

Amikor nem evezünk, akkor fürdünk a tiszafüredi szabad strandon, ahol röplabdázni, focizni is lehet,  utolsó nap vízibiciklizünk.

Természetismeret:
A Tisza-tó egy izgalmakkal teli, szigetekkel, nádasokkal, tündérrózsamezőkkel tarkított hatalmas vízfelület, rejtelmes partok, víz fölé nyúló fákkal, de ezt már évek óta mi is tapasztaljuk a vizeket  járva.

Evezés közben  megcsodálhatjuk a fecskék ügyességét, ahogy reptükben isznak a Tisza vízéből, az ágakon gubbasztó bakcsókat-vakvarjút, a fejüket vízbe dugó tőkés récéket, megleshetjük amint a szürke gém vízben állva halra vadászik, megnézhetjük a szárcsa komikus futását a vízen, azt hogy a búbos vöcsök a kenunk közeledtére víz alá bukva mennyi ideig bírja ki egy levegővétellel, megcsodálhatjuk a nádasok felett ügyesen imbolygó barna rétihéja reptét, csendben haladva egy fordulóban megláthatjuk az éppen szárnyra kelő vörös gémet, és ha igazán szerencsénk van akkor jégmadárral – repülő drágakőnek is szoktak nevezni- is találkozhatunk. Mindeközben a víz felületét beborító szúrós termésű sulyommezőkön, fehér tavirózsák, és a hatalmas sárga szőnyeget alkotó tündérfátyol között evezünk.
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés