Fantasy és történelmi szerepjáték táborok
Fantasy és történelmi szerepjáték táborok
Tábor típusa
Bentlakásos
Cím
HUMagyarország 3244 Parád, Kristály u. 91.
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36209623221
Bentlakásos ár
49 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, Bankkártya, SZÉP-kártya, Banki átutalás
Testvér kedvezmény
Gerida rendfokozati kedvezmény
Ajánlott életkor
6-15
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A GERIDA LOVAGREND 2000 év nyarán a Rendőr Kulturális és Hagyományőrző Egyesület ifjúsági tagozataként jött létre. A GERIDA Lovagrend jogelődei 1991-től szerveznek és rendeznek bűn és baleset-megelőzési történelmi és fantasy szerepjáték táborokat, amelyeknek célja, hogy a gyerekek felé kalandos formában, történelmi ismereteket adva, játékos úton közvetítsük a rendőrség alaprendeltetéséből adódó bűn és baleset-megelőzési üzeneteket. Egy-egy tábor egy-egy küldetésnek, egy-egy különleges bűneset nyomozásának felel meg. Táborainkba a gyermekek jelentős többsége visszajár, és így évek során egy valódi közösség alakult ki. A nyolcadik osztály elvégzése után is lehetőség van a GERIDA Lovagrendben „szolgálni”. Az a gyermek, aki ezen szándékát jelezi a lovagrend vezetése felé, egy tanfolyamon vehet részt, ahol a táborszervezés, programszervezés, játéklevezetés, konfliktuskezelés rejtelmeibe kap betekintést. A tanfolyam sikeres elvégzése után, GERIDA Gyémántapróddá (ifi-vezetőkké) válnak a jelentkezők, és ilyen minőségükben vehetnek részt a küldetésekben. Gyémántapródként egy játékos továbbképzés keretében csillagokat gyűjtenek, és amikor összegyűlik 300 csillag akkor GERIDA Palántává lépnek elő, amely már egy jóval tapasztaltabb ifivezetői fokozat. Az a 20. életévét betöltő Palánta, aki összegyűjt az előzőken felül még 400 csillagot, és a GERIDA Lovagi Tanács is érdemesnek tartja rá az GERIDA Lovaggá, felnőtt vezetővé válik. A csillaggyűjtési program gyakorlatilag egy éveken keresztül tartó célirányos továbbképzés, amelynek a végén a fiatal profi táboroztatóvá válik. Jelenleg, 2021-ben 14 Gerida Lovag 12 Gerida Palánta 27 Gerida Gyémántapród tagja a Gerida Lovagrendnek. Ők azok, akik a Gerida táborokba jövő gyermekekre felügyelnek a táborok alatt.
Leírás
Kedves Szülők!

A koronavírus miatt elmaradt „Kölyökszilveszterünk” után a Rendőr Kulturális és Hagyományőrző Egyesület keretein belül a megrendezés lehetőségébe vetett óriási hittel, megújult erővel, lelkesedéssel és bizalommal hirdetjük meg a Gerida Lovagrend látványos, tartalmas, vidám kosztümös történelmi és fantasy szerepjáték gyermektáborait 2021 nyarára. A " SZEREPJÁTÉK " táboroknak az a lényege, hogy a gyermekek az első perctől az utolsóig, egy kitalált, meseszerű - kalandokkal teletűzdelt - történetbe csöppennek - jelmezben az adott kor díszletei között -, és az összes program ennek a történetnek a jegyében zajlik.

A Harry Potter könyvek első megjelenése után nem sokkal, - 2002-ben - kezdtük a téma tábor formájában való feldolgozását. Az elmúlt években, J. K. Rowling írónő fantáziadús varázslómeséjének tisztelegve megvalósítottuk sok száz kisgyermek azon álmát, hogy hozzájuk is megérkezzen a bagoly a „Roxfortba való felvételt tartalmazó levéllel”. Elvittük őket az Abszol útra beszerezni a varázsló kellékeket, fejükre tettük a Teszlek Süveget, aki beosztotta őket Roxfort valamelyik házába, mágiát és bűbájokat tanulhattak a tanórákon, részt vettek izgalmas trimágus tusa, és kviddics bajnokságokon, és a könyvekből kimaradt, de legalább annyira izgalmas kalandokat élhettek, és élhetnek át mind a mai napig, hiszen a felnövekvő korosztály igényei szerint évről évre újra és újra megrendezzük Harry Potter táborainkat.

A Harry Potter táborok sikerén felbuzdulva, évek óta tervezzük egy a gyermekek között szintén nagy sikernek örvendő téma a Percy Jackson történetek feldolgozását. Idén első alkalommal egy rendkívül izgalmas történettel kezdünk, ahol a gyermekek betekintést nyerhetnek a Görög mitológia varázslatos világába.    

Az elmúlt pár évben feldolgoztunk több magyar és egyetemes történelmi témát, néhány népszerű mesét, a gyermekek átélhették a Karib tenger kalózainak kalandjait, jó pár Walt Disney történetet, részt vehettek Asterix és Obelix rómaiak rovására elkövetett furmányos tréfáiban, de többször belebújhattak Rejtő Jenő hőseinek bőrébe is. Többször voltunk az Ó-kori Egyiptomban és az Ó-kori Rómában sőt pár éve ellátogattunk egy réges-régi, messzi, messzi galaxisba egy Star Wars történet erejéig. Az idei történelmi táborban az ősmagyar történelem egy rendkívül izgalmas rejtélyének, a Bűvös kard legendájának járunk utána. Az ide jelentkező gyermekeket hagyományosan vidám Gerida hangulattal, izgalmakkal teli fordulatos kalandos történetekkel, sok játékkal, sporteseménnyel, vetélkedőkkel, tábortűz melletti énekléssel várjuk.  

A táborok célja - amellett, hogy a gyermekeknek tartalmas és emlékezetes programot és igazi élményt biztosítsunk, - elsősorban az, hogy játékos formában tanulhassanak, hiszen történelmi, irodalmi, kultúrtörténeti, sőt még pénzkezelési - gazdálkodási ismereteket is kapnak. Mindezt természetesen úgy, hogy a játék, a sport a kirándulások, a vetélkedők, a tábortüzek és a vidám hangulatú bulik elmaradhatatlan eszközei táborainknak.

Az előző évekhez képest, alkalmazkodva a szülők által jelzett igényekhez táboraink hossza is változik, amennyiben az eddig gyakorolt 2x6 napos illetve 1x10 napos táborok helyett igény szerinti mennyiségű 7 napos tábor megrendezését tervezzük.

Táborainkra általános iskolás korú gyermekek jelentkezését várjuk. Alsó korhatár az első osztály befejezése, felső korhatár, aki idén végzi a nyolcadik osztályt.

2021 nyarának tervezett Gerida gyermektáborai:

Első táborunk címe:                   Harry Potter és a Hatalom Kesztyűje
                          
Ha volt már gyermeke valamely általunk szervezett Harry Potter táborban akkor tudja, ha nem volt még akkor készüljön fel élete nagy kalandjára, varázslatokra, bűbájokra és átkokra, rejtélyekre legendás lényekre, boszorkányokra, és varázslókra, egyszóval mindenre, amivel a varázsvilágban találkozhat. Az a kis varázsló vagy boszorkány, aki eljön hozzánk, Roxfortos diákként élheti át Harry egy eddig senki által nem ismert, ugyanakkor határozottan legizgalmasabb kalandjainak egyikét...  

A tábor helyszíne: Parádfürdő – Zöld Övezet Vendégház
A táborok ideje: 2021. június 27. – július 03.   BETELT!!!
2021. augusztus 02-08.          BETELT!!!
Elhelyezés: Kőházban, 6, 8, és 10 ágyas szobákban
Étkezés: napi négyszer, a tábor étkezdéjében
Utazás: Budapestről autóbusszal oda és vissza
Jelentkezési korhatár: 7 - 14 év

Az alábbiakban feltüntetett ár tartalmazza az utazás, a szállás és a napi négyszeri étkezés a jelmezek, a díszletek és a program egyéb költségeit.

Tábori hozzájárulás: 49.000 Ft.-

Második táborunk címe: Percy Jackson és Zeusz villáma    

A görög istenek halandó asszonyoktól született gyermekei a félvérek sokszor maguk által sem ismert rendkívüli erővel rendelkeznek, és ezen tulajdonságuk előre nem látható konfliktusokhoz vezethet. Táborunkban Poseidon félvér gyermekének Percy Jacksonnak a kalandjait dolgozzuk fel a Gerida táborokra jellemző mozgalmas, hangulatos, vidám stílusban.  

A tábor helyszíne: Parádfürdő – Zöld Övezet Vendégház
A táborok ideje: 2021. július 09-15.
Elhelyezés: Kőházban, 6, 8, és 10 ágyas szobákban
Étkezés: napi négyszer, a tábor étkezdéjében
Utazás: Budapestről autóbusszal oda és vissza
Jelentkezési korhatár: 7 - 14 év

Az alábbiakban feltüntetett ár tartalmazza az utazás, a szállás és a napi négyszeri étkezés a jelmezek, a díszletek és a program egyéb költségeit.

Tábori hozzájárulás: 49.000 Ft.-

A történelmi tábor címe: A bűvös kard legendája                        

A legenda szerint Attila hun király megálmodta, hogy Isten egy legyőzhetetlen kardot fog neki adni, amivel meghódíthatja az egész világot. Nem sokkal később egy juhász megtalálja a kardot és azonnal a király elé viszi azt. Attila a kard birtokában elkezdi hódító hadjáratait… A kard később több magyar uralkodónál is feltűnik és nyomában mindig győzelem és dicsőség járnak…    

A táborban a rengeteg játék, vetélkedő, sportesemény mind-mind a valós történelemi események izgalmas szálainak mozgatására szolgál, mindez a Gerida táborokra jellemző vidám, önfeledt hangulatban.    

A tábor helyszíne: Parádfürdő – Zöld Övezet Vendégház
A tábor ideje:         2021. július 21 - 27.  
Elhelyezés: Kőházban, 6, 8, és 10 ágyas szobákban
Étkezés: napi négyszer, a tábor étkezdéjében
Utazás:         Budapestről autóbusszal
Jelentkezési korhatár:         7 - 14 évAz alábbiakban feltüntetett ár tartalmazza az utazás, a szállás és a napi négyszeri étkezés a jelmezek, a díszletek és a program egyéb költségeit.

Tábori hozzájárulás: 49.000 Ft.-  

Két meghirdetett Harry Potter táborunk február elejére betelt. Amennyiben tömeges igény lesz egy harmadik Harry Potter tábor megrendezésére, akkor a "Bűvös kard legendája" program helyett Harry Potter tábort renmdezünk.

2021 nyári Gerida táborokra a következő online jelentkezési lapon lehet jelentkezni:

https://forms.gle/P5mLsKC7Hyn5fFJC9

Részletfizetés lehetséges!!!

SZÉP kártyát elfogadunk!!!

Ha a tábor a koronavírus járvány miatt nem rendezhető meg, illetve ha a szülők a tábor indulása előtt legalább 20 nappal jelzik, hogy a gyermek a táborozástól visszalép, akkor a teljes, addig befizetett tábori hozzájárulást visszafizetjük

Kérem, hogy a gyermekek jelentkezési szándékát minél előbb jelezzék a Rendőr Kulturális és Hagyományőrző Egyesület titkárságán, vagy a fenti online Jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével.

Bármely a táborral kapcsolatos kérdéssel kérem, hogy a következő elérhetőségek valamelyikén keressenek:

Mikó László városi tel/fax: 06-1/788 4153
       Mobil: 06-20-962 3221
e-mail: rkhetitkar@gmail.com
gerida.lovagrend@gmail.com
Honlap:         www.geridatabor.hu
                        facebook:   https://www.facebook.com/gerida.lovagrend

Budapest, 2021. február
     Tisztelettel:

                                                              Mikó László nyá r. alezredes
                                                                      táborvezető
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Ez a Harry Pooter tábor a sokadik lesz, amiben rész fogok venni. A korábbiak, a szivárvány, a kőrisfa mind-mind egy új történetet dolgoztak fel Harry Potter világában. Jó volt Roxfortos diáknak lenni, varázsolni, tanulni. Az erdő hangulata, a kviddicsmecsek, a szállás mind hozzájárult ahhoz, hogy ne csak Harry Potter, hanem más a Lovagrend által szervezett táborba is elmenjek és később talán táboroztassak is majd velük.
2015-ben vett részt először kisebbik Fiunk Gerida Lovagrend által szervezett táborban. Az idei nyári táborok tervezésekor egyértelmű volt, hogy ha lehetőség lesz, újra varázslótanoncnak áll a Harry Potter táborban. Gyerekként rengeteg élménnyel, sok új baráttal gazdagodott. Szülőként megnyugtató volt az a gondoskodó, de mégis önfeledt közeg, ami körülvette a Gyerekeket.
A legelső táborom Harry Potter-es volt. Emlékszem, hogy teljesen elragadott a világ és, hogy tényleg varázslók vagyunk és a szereplők tényleg léteznek. Sose unatkoztunk, mindig volt valami amivel el tudtunk magunkat foglalni. A legjobb pedig az volt, hogy olyan barátságok szövődtek köztünk gyerekek között, amik egy életre megmaradnak, mivel én Borsodban lakom, és a legtöbb táboros pesti volt így tényleg csak arra volt lehetőség, hogy ott Parádfürdőn találkozzunk. Mindig vártam a következő tábort, hogy találkozzam a többiekkel, és eltöltsünk egy újabb fantasztikus és élményekkel teli remek hetet.:)
A Gerida Lovagrend Harry Potter táborát tavaly egy könyves rajongói csoportban ajánlották nekem. Óriási meglepetést szeretem vele a fiamnak, ez volt a 11. szülinapi ajándéka! Kicsit izgultam, mert nem ismertünk senkit a táborból, se gyereket, se tanárt, és ez volt élete első ottalvós tábora. A budapesti Rendőrpalota elől indult a társaság külön busszal, és már ott éreztem, hogy jó kezekben lesz. Látszott, hogy összeszokott, vidám csapat. Telefont nem vihettek a gyerekek, de esténként hívhattuk őket a háztanárokon keresztül, és minden este rendkívül lelkes beszámolót hallottam tőle! Lelkendezve és büszkén mesélt a beosztási ceremóniáról; Gábor bácsiról (a mindig vicces háztanáráról) és Hollóhátas társairól; a varázslóórákról; a bátorság próbákról; az esti tábortűzről és a szellem partiról; valamint a Tiltott Rengetegben tett látogatásról. Azt is mindig megjegyezte, hogy nagyon finom ételek voltak, amit igazán meglepődve hallottam, mert sok napközis táborban részt vett már, de az étkezés mindenhol probléma volt. A legnagyobb élményt mégis a kviddics kupa jelentette számára. Mióta hazajött, várja a következő tábort! Csodálatos élményekkel gazdagodott, hálás vagyok érte! Szívből ajánlom ezt a tábort minden élénk fantáziával megáldott gyereknek, aki szereti Harry Potter varázslatos világát!
Kisfiam kétszer vett már részt Gerida táborban. Mindkét alkalommal rengeteg élménnyel tért haza. Nem győztük hallgatni a beszámolóit!
Soha egy percig sem unatkozott, rengeteg kalandban volt része.
A táborvezetők nagyon kedves, csupaszív emberek, könnyű őket megszeretni.
Az idei Harry Potter táborba már jelentkeztünk és nagyon várjuk az indulást.
Jó szívvel ajánlom minden gyereknek!
Kislányom már 2 alkalommal is volt a Gerida Lovagrend által szervezett táborban.Mindkét alaklommal nagyon jól érezte magát,s rengeteg különleges élménnyel gazdagodott,s sok új barátot szerzett.Ajánlom minden szülő figyelmébe ezeket a táborokat,ha tökéletes kikapcsolódást,s fantasztikus élményeket kíván a gyerkőcének!!
3 éve kicsit izgultam, amikor ottalvós táborba küldtem a gyerekeimet. Imádták és azóta is minden évben kihagyhatatlan program a Harry Potter tábor! Egyetlen más tábort sem élveztek ennyire, rengeteg a mesélnivaló amikor hazaérkeznek! A program igazán tartalmas, foglalkoznak, játszanak velük, rengeteg poén van és az sem mindegy, hogy biztonságban tudhatom őket. A táborvezető nagyszerű ember. Lassan egy év telt el, dea gyerekek még mindig táncolják a nyitótáncot itthon, a fiam is.. Ez nem egy egyszerű tábor, ez egy hihetetlen kaland és egy közösség, aminek bármelyik gyerek tagja lehet.

Mindenkinek csak ajánlani tudom!
A Gerida Lovagreng által szervezett táborok mindig jó hangulatban telnek/teltek. Az adott témát a legmesszemenőkig "kiaknázzák", hiszen a tábor nem az indulás napján, hanem már azt megelőzően kezdődik, kis játékos ráhangolódással, előzetes rejtvényekkel, feladatokkal, így az indulás napja rögtön a kaland kezdete. A gyerekekre maximális biztonságban, jó hangulatban és felejthetetlen élményekkel töltik ezeket a napokat. Ezt követően sem szűnik meg a baráti társaság, további, egész évre felölelő programokat szerveznek, erőt nem kímélve, igazi odafigyeléssel, garantált jókedvvel!!!
Három gyermekem van, és mindig nagy gondot fordítottam arra, hogy milyen táborokba írassam a gyermekeimet, mivel eléggé "aggodalmaskodó" anyuka vagyok. Két nagyobbik gyermekem 2004-ben írattam be az első ilyen táborba, onnantól kezdve minden évben mentek táborozni, sőt mikor a kisebbik fiam is elérte azt a kort, őt is küldtem minden évben. A két nagyobbik "gyerek" már kinőtte ezt, azonban a legkisebb nyarainak még mindig szerves része a "Gerida". Nagyon szereti, és mindig rengeteg élménnyel jön haza.
Kislányom már négyszer táborozott a Geridákkal és idén is két táborra jelentkezett. Imád táborozni, ezért nyaranta 4-5 táborba elmegy. Nyár végén mindig megkérdezzük, hogy melyik tetszett a legjobban. Minden évbena Gerida tábor győzött.
Egy ismerős által jutott el hozzánk a Harry Potter- tábor híre. Kislányomat korábban már elvarázsolta Rowling- világa, így nem volt kérdés, hogy megy- e táborozni vagy sem. A jelentkezés első pillanatától megdöbbentett az a kidolgozottság, amivel a szervezők máris bevontak minket Harry történetébe. Nem akarok többet elárulni, röviden csak annyit, hogy egy élményekkel, kalandokkal maximálisan gazdagodott gyerkőc érkezett haza nemrég, aki sokat tanult, barátkozott és kijelentette, hogy 1 hét múlva, az Asterix- táborban is részt akar venni! Azt hiszem, ennél nem kell nagyobb dicséret! Köszönjük Gerida Lovagrend!!! :)
Számomra a Gerida Lovagrend táborai mindig egyet jelentettek a boldogsággal, amit ezek alatt a rövid hetek alatt éreztem. Fantasztikusak a programok, a vezetők, a táborozók és az esti tábortűz melletti éneklést sem szabad kihagynom. Bárkinek szívesen ajánlom, aki egy jó közösségbe akar tartozni és pár hét erejéig kizökkenne a saját világából, hogy úgy szórakozzon, mint azelőtt még soha!

Rozmán Lilla
Ha szeretné, hogy a gyermeke egy élménydús táborban vegyen részt a nyáron, a Gerida Lovagrend táborait ajánlom. Korábban én is részt vettem ezekben a táborokban, és igazán kellemes élményekkel rendelkezem, még 8 év távlatából is. A gyerekek érdekes, élvezetes és változatos programokon vehetnek részt, de még sincsenek megerőltetve, hiszen az egész a gyerekekért van.
Gál Botond