A koronázási ajándék rejtélye - történelmi szerepjáték tábor
A koronázási ajándék rejtélye - történelmi szerepjáték tábor
Tábor típusa
Bentlakásos
Cím
HUMagyarország 3240 Parád, Kristály Út. 91.
Kategóriák
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36209623221
Bentlakásos ár
54 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, Bankkártya, SZÉP-kártya, Banki átutalás
Testvér kedvezmény
Gerida rendfokozati kedvezmény,
Ajánlott életkor
7-14
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A GERIDA LOVAGREND Céljai, Tervei és Küldetése. A GERIDA LOVAGREND 2000 év nyarán a Rendőr Kulturális és Hagyományőrző Egyesület ifjúsági tagozataként jött létre. Jogelődei 1991-től szerveznek és rendeznek bűn és baleset-megelőzési történelmi szerepjáték táborokat, amelyeknek célja, hogy a gyerekek felé kalandos formában, történelmi ismereteket adva, játékos úton közvetítsük a rendőrség alaprendeltetéséből adódó bűn és baleset-megelőzési üzeneteket. GERIDA Lovagrendet, tehát nem más, mint egy időutazó képességekkel rendelkező rendőri egység, amely a szintén időutazó képességekkel rendelkező intergalaktikus bűnelkövetőket a történelmi idők kalandos korszakain keresztül üldözi aztán többnyire el is kapja, és méltó helyére a „Börtönbolygóra” szállítja. Egy-egy tábor egy-egy küldetésnek, egy-egy különleges bűneset nyomozásának felel meg. A program célcsoportja az egyik legveszélyeztetettebb korosztály, az általános iskolások (6-14 éves gyermekek), akik életkori sajátosságukból adódóan fogékonyak minden újra, a jóra, de ugyanígy a rossz dolgokra is. Közösségformáló törekvéseink egyik fő eszköze történelmi szerepjáték táboraink, ahol amellett, hogy egy érdekes, kalandos, izgalmas nyomozásban vehetnek részt, történelmet, hagyományokat, földrajzot, biológiát, kézműves mesterséget és még sok más hasznos dolgot tanulnak. Miután egy szintén jól bejáratott időutazó szertartás keretében eljutunk a kiszemelt történelmi korba, megismerhetik az adott kor öltözködési szokásait, kultúráját, játékait, találkozhatnak a kor mindaddig csak a tankönyvekből, regényekből vagy filmekből ismert szereplőivel. Játszva, kockázat nélkül ismerhetik az önmagukért való felelősségvállalás érzését és tanulhatják meg a pénz használatát, hiszen megérkezésünk után a kor lehetőségeinek figyelembe vételével „munkát” kell vállalniuk, - pl. a kislányok udvarhölgyek lehetnek a királyné mellett, a fiúk pedig testőrök a király védelmében stb. - és ezen munkavégzésért a nap végén fizetést kapnak.
Leírás
Kedves Szülők!


A Rendőr Kulturális és Hagyományőrző Egyesület több mint 15. éve szervez rendkívül látványos, tartalmas és vidám kosztümös történelmi és fantasy szerepjáték táborokat. A " SZEREPJÁTÉK " táboroknak az a lényege, hogy a gyermekek az első perctől az utolsóig, egy kitalált, meseszerű - kalandokkal teletűzdelt - történetbe csöppennek - jelmezben az adott kor díszletei között -, és az összes program ennek a történetnek a jegyében zajlik. Az elmúlt pár évben feldolgoztunk egy-két népszerű mesét, a Karib tenger kalózait, jó pár Disney történetet, vagy Asterix és Obelix kalandjait, de idén visszatérünk egy régi Gerida hagyományhoz, és így a rendíthetetlenül népszerű Harry Potter történetek mellett egy valódi történelmi témával várjuk a gyerekeket

A táborok célja - amellett, hogy a gyermekeknek tartalmas és emlékezetes programot biztosítsunk - elsősorban az, hogy játékos formában tanulhassanak, hiszen történelmi, irodalmi, kultúrtörténeti, sőt még pénzkezelési - gazdálkodási ismereteket is kapnak. Mindezt természetesen úgy, hogy a játék, a sport a kirándulások, a vetélkedők, a tábortüzek és a vidám hangulatú bulik elmaradhatatlan eszközei  táborainknak.

Táborainkra általános iskolás korú gyermekek jelentkezését várjuk. Alsó korhatár az első osztály befejezése, felső korhatár, aki idén végzi a nyolcadik osztályt.


A tábor címe: A koronázási ajándék rejtélye                           

A táborba jövő gyerekek - GERIDA apródok - egy rejtélyes régészeti lelet után kutatva izgalmas időutazást hajtanak végre, az Ó-kori Egyiptomba, I. Szethi fáraó birodalmába. Nem kis nehézségek legyőzésével, izgalmas kalandok átélése után végül megtörik a fáraót és a családját sújtó átkot. A kalandos történet eljátszása mellett a gyerekek megismerkednek a történelem egy nagyon érdekes és rejtélyes szeletével, betekintést nyerhettek a kor szokásaiba, játékaiba.


A tábor helyszíne: Parádfürdő – Zöld Övezet Vendégház
A tábor ideje: 2017. július 21 - 30.
Elhelyezés: Kőházban, 6, 8, és 10 ágyas szobákban
Étkezés: napi négyszer, a tábor étkezdéjében
Utazás: autóbusszal
Jelentkezési korhatár: 7 - 14 év

Az alábbiakban feltüntetett ár tartalmazza az utazás, a szállás és a napi négyszeri étkezés a jelmezek, a díszletek és a program egyéb költségeit.

Tábori hozzájárulás: 54.000 Ft.-  (5400 Ft/nap)


Részletfizetés lehetséges!!!

SZÉP kártyát és Erzsébet utalványt elfogadunk!!!

Ha a szülők a tábor indulásáig jelzik, hogy a gyermek a táborozástól visszalép,  a teljes, addig befizetett pénzt visszafizetjük!!!


Kérem, hogy a gyermekek jelentkezési szándékát minél előbb jelezzék a Rendőr Kulturális és Hagyományőrző Egyesület titkárságán, vagy a mellékelt Jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével.

Mikó László városi tel/fax: 06-1/788 4153
       Mobil: 06-20-962 3221
e-mail: titkar@rkhe.hu
gerida.lovagrend@gmail.com
Honlap:         www.rkhe.hu
                         facebook:   https://www.facebook.com/gerida.lovagrend


A fenti telefonszámon szívesen adunk bővebb felvilágosítást is.


Budapest, 2017. január     Tisztelettel:  Mikó László nyá r. alezredes
                táborvezető
Videók
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Voltam a korábbi években több Gerida táborban. Legutóbb tavaly nyáron a Túl az Óperencián voltam, ami a mesék birodalmába vitt el minket. Nagyon jó hangulatban telt az a 10 nap, már nagyon várom, hogy megtudjam, idén mi fog történni Asterix korában, falujában.
Nagyon jó tábor, gyerekek nyelvén beszélő tanárokkal, lelkes fiatalokkal. Szeretettel ajánlom! Egy életre szóló élmény volt gyermekemnek, már alig várja az idei kalandokat. Külön élmény volt, hogy nemcsak felnőtt tanárok, hanem korban közelebb álló fiatalok is foglalkoztak velük.
Gyermekeim egészen kicsi koruk óta (első osztály után azonnal) járnak Gerida táborokba. Minden évben hatalmas lelkesedéssel indulnak és hihetetlen élményekkel jönnek haza. Szeretik a téli táborokat is. Külön jó pont a vezetésnek, hogy kor szerint felmenő rendszerben képzik a saját vezetői gárdájukat, akik a pedagógusokkal együtt varázsolják feledhetetlenné a tábori napokat.
Két gyerekem jár a Gerida táboraiba, és minden évben ünnep, amikor közeledik az időpont. Csodás szervezés, izgalmas programok, remek tanárok, akik mindent megtesznek, hogy a gyerekek otthon érezzék magukat, és sokat tanuljanak. Alig várjuk az ideit! Köszönjük!
A kisfiam jár évről-évre Gerida táborba. Mindenkinek bátran merem ajánlani szülőként. Tényleg azon van a szervezők mindegyike, hogy élményt adjon a gyereknek. A legelső kellemes meglepetés a tábor előtti kb egy hétben ért, amikor (figyelve arra, hogy a gyerek ráhangolódjon a táborra) levél érkezett a gyereknek címezve, melyből pontosan kiderült, hogy a tábor ideje alatt rengeteg érdekes és izgalmas élmény vár majd rá. A többit nem mondom el. Jelentkezzetek a táborra és meglátjátok.
Kislányom már a négyszer táborozott a Gerida csapattal. Minden alkalommal nagyon jól érezte magát. Már várja az idei táborokat is. A geridák mindkét táborába menni fog. AJÁNLOM MINDEN SZÜLŐNEK ÉS GYEREKNEK!!!
A Gerida Lovagrend által szervezett táborok mindig hatalmas élményt, több napi mesélnivalót adnak a gyermekeimnek.
De a legfontosabb: a táborban GYEREKEK lehetnek!!!
Itt senki nem néz rád furcsán, nem csúfolódik, ha egész nap rajtad a varázslósüveg, ha hátad mögött lobog futás közben a varázslóköpenyed, vagy furcsa szavakat mormolva, a saját magad által készített varázslópálcáddal hadonászol. Visszaadja a hitet a mesékbe, a csodákba, engedi szárnyalni a fantáziát! Nem ciki JÁTSZANI, nem ciki belebújni egy SZEREPBE...
Csak aztán nagyon nehéz letenni a süveget, hazamenni és várni a következő tábort... :)
Büszkeség tölt el, hogy a nagyobbik gyermekem a megtisztelő Palánta sorba léphetett már idén.
A Gerida tábor = szabadság, játék, fantázia, tartás, önbizalom, erő.
És egy csupaszív, csodálatos, szabad gyermeklelkű vezető, mindenki Lacibácsija...!!!
Néhány évvel ezelőtt pszichológus hallgatóként, egy kreativitással foglalkozó kutatómunkám apropójaként vendégeskedtem a táborban. Ez idő alatt bepillanthattam a gyerekek mindennapjaiba: mindenki büszkén viselte jelmezét, az aktuális keret történet teljesen magával ragadta a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt. Kis időre én is a mesék birodalmába kerülhettem.... Azt tapasztaltam, hogy mindez nagyon sok élményt és feltöltődést adhat a gyerekeknek.
A kislányom évek óta lelkesen vesz részt a Gerida táborokban. Minden tábor után órákat mesél itthon nekünk a programokról és az ott szerzett barátairól. Vezetőivel nagyon jó kapcsolatot ápol év közben is. A jókedvű élménybeszámolók alapján igazán sajnálom, hogy szülők nem vehetnek részt a táborokban! :)
Nagyon szeretek a Gerida táborokba járni, mert ott sok barátommal találkozhatok, miközben csomó jó programon veszünk részt. A Harry Potter táborokban a kedvenc programom a délelőtt tartott varázslatos órák, ahol varázspálcával varázsolunk és bájitalokat kotyvasztunk. Szeretem a kviddics meccseket is, én hajtó vagyok a csapatomban. Hajrá Markedár!!! :)
Gyermekem évek óta jár a Gerida táborokba. Mindig fantasztikus élményekkel tér haza, és napokig másról se beszél. Annyira szereti ezeket a táborokat, hogy később középiskolásként már a tábori munkában szeretne részt venni, mint palánta. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Lányomat küldtem el 4 éve először egy Gerida táborba, s azóta minden évben lelkesenvárja, vajon milyen történetbe csöppem majd az adott évben. A tavalyi mesés tábor különösen közel állt a szívéhez, de mostanában már az Asterix képregényeket olvasgatja a számítógépen. Mindenkinek csak javasolni tudom, hihetetlenül jó élményekkel jön haza évről évre
Fiaim pár évvel ezelőtt csatlakoztak a Geridásokhoz. Eleinte tartottam tőle, hogy korukból kifolyólag (6 és 12 évesek) kevésbé fogják élvezni a tábort, mert Gábornak, a kisebbik fiamnak az volt az első tábora, a nagyobbik (Zoli) meg kamasz nagyfiú volt. De Gábort olyannyira magával ragadta a tábor varázslatos világa, hogy 10 nap alatt alig telefonált haza, szinte megfeledkezett rólunk. Zoli pedig hamar barátokra talált és megtalálta élete sportját, a kviddicset. Büszke védőként állta a sarat a mérkőzéseken. :)
Biztosan ott leszünk a nyári táborban! A fiúk nagyon izgatottak az Asterix és a druidák éjszakája téma miatt. Táborig minden Asterix és Obelix filmet kötelezően meg kell néznünk a családdal. :)
Gyermekeimnek minden évben hatalmas élményt ad a tábor! Lilla lányom imádja az ott megismert barátait és a rengeteg fantasztikus, kreatív, színes programot! Másik lányom Gabriella a tábori sportért a Graballaszért (Quiddicsért) van oda! Már hónapokkal a tábor előtt készül, hogy ő legyen a legjobb játékos!
Csak ajánlani tudom mindenkinek!
2006 telén volt az első táborom itt. Onnantól kezdve minden egyes táborba el mentem legyen az téli vagy nyári, 1-2kivételével kéztőrés miatt. A sztorik és a megvalósítás valami szemetkápráztató ha minden egyes virgonc kölyköt le fárasztanak én egy örökmozgó voltam és már 8 körül mozdulni sem bírtam. Az emberek a közösségfantasztikus a régebbi táborozók nagyon jól ismerik egymást, programok szórakoztatók és mindenki megtalálja a magának való elfoglaltágot szabadidőben (bár garantálom hogy ilyen nem lesz "szabadidő") Tökéletes kikapcsolódáskicsiknek és nagyoknak , csak ajánlani tudom! Voltamm ár nőnek öltözött katona, cowboy, vitéz, merész spártai, magyar huszár, varázsló, detektív, rendőr, töröktáborba beszivárgott ellenálló és még napestig sorolhatnám minden egyes szerepben / szituációban jóléreztem magam. Mindenkinek csak ajánlom!
Sokszor voltam már a Geridában. Az első táboromban még kicsi voltam és nagyon rossz volt távol lennem a szüleimtől. A tábor vezetősége mindent megtett hogy jól bevonjon a programokba és hogy jól érezzem magam. Ez a kedvesség,családias légkör és a programok érdekessége és intenzivitása annyira megfogott hogy azóta is rendszeresen járok ide táborozni. A keretmese segít elmerülni a táborozás élményében és ez a mese szorosan összefügg a táborprogramokkal is. Alig várom hogy visszamehessek Parádra és a Geridába.
Minden évben eljárok ide, mert annyira jó a társaság, a tábor, a programok, hogy nem bírom kihagyni! Rengeteget játszunk, tanulunk, új embereket ismerünk meg, sokat kézműveskedünk, és rengeteget bulizunk! Gyertek, mert sose fogjátok elfelejteni, annyira jóóóó!
Gyerekként minden nyáron mentem a GERIDA táborokba és mindig hatalmas kaland volt. Mátyás király udvarától a vadnyugatig kalandoztunk, hatalmasakat buliztunk és tűbortűznél énekeltünk - és persze rengeteget játszottunk. Nagyon sok barátot szereztem, pedig először senkit nem ismertem. Azóta egy kicsit más csapat dolgozik a táboron, de legalább akkora lelkesedéssel és eltökéltséggel dolgoznak a gyerekekért. :)
Az első táborom eme egyesülettel volt 1996-ban, akkoriban még Nőtincsen. A tábor címe Fekete Tulipán volt és XIV. Lajos udvarában játszódott. Hét éves voltam és azóta folyamatosan minden táborban ott vagyok. Most már vezetőként próbálom ugyanazokat, vagy legalább is ugyanannyira hasonló fantasztikus élményeket nyújtani a gyerekeknek, melyeket én is kaptam a Lovagrendtől és végig kísérte a gyerekkorom, majd a felnőtté válásom. Minden ami ma vagyok nem csak a családomnak, hanem a rengeteg izgalmas átélt táboroknak is köszönhető! Történelmi, fantasy és szerepjáték táborról van szó, mely által játékosan, nem tudatosan tanul a gyermek. Itt nem csak a történelemre kell gondolni, hanem az életre is. Rengeteg olyan dolog van amit a szerető család mellett csak ebben a közegben lehet megtapasztalni, megtanulni. Például a feltétel nélküli elfogadás, szeretet, barátság, összetartás, őszinteség, tisztelet, segítőkészség, megbecsülés, kreativitás, egyéniség fejlődés, csapatmunka..... Minden olyan személyiség sziget, melyek a legértékesebb és hiányozhatatlan dolgok az ember értékrendjében! Itt életre szóló barátságok köttetnek és élmények alakulnak ki táborról táborra bármilyen témájú legyen is az. Emlékszem mikor először voltam és esténként a tábortűz mellett összegyűlve együtt énekeltük a dalokat, melyeket a vezetők gitár kísérettel adtak elő és varázslatos hangulatot teremtettek. Ez a varázs a mai napig sem kopott meg és időtlen maradt. Emellett a gyermek az adott korban élhet a tábor ideje alatt, korabeli ruhában járhat, átélheti és megtapasztalhatja a kor sajátosságait, mindezt játékosan. Fantasy táborainkban pedig ezt kibővítve, ötvözve a gyermeki kreatív fantáziával csodálatos dolgokat lehet létrehozni. Így nem csak a történelmi témájú táboraink olyan sikeresek, hanem a fantasy-k is, mint a Harry Potter tábor sorozatunk, Metronom 77 vagy a Kobra Barlang Kincse című kalóz tábor, melyek helyszíne már több mint 10 éve a mesebeli Parádfürdő. Tapasztalatom és visszajelzések alapján a mai gyerekek akik elutaznak velünk az időben ezekben az egyedi táborokban, hazatérve ugyanúgy mint hogyan én régen, egész évben csak erről tudnak beszélni és mesélik mindig, mindenhol a rengeteg élményt amelyeket velünk éltek meg egészen a következő táborig, ahol új élményekkel gazdagodva hazatérve ugyanezt teszi! Büszkék rá, hogy Geridák és egy olyan közösséghez tartoznak ahol mindig lesz helyük és rengeteg szép élménnyel - melyeket a szívükben őrizve - cseperednek fel egy igazi gyermekkort hagyva maguk mögött. Szerintem ezek az igazán fontos és nagy dolgok, hiszen nincs annál szebb és jobb érzés mikor látod a boldogságot a gyermek szemében, amely őszinte széles mosollyal párosul az arcán, melyet te okoztál neki! Szeretném ha még sokáig tovább adhatnánk ezt a csodát! Remélem a jövőben egyre több és több gyermeknek hozhatunk boldog pillanatokat táborainkkal és év közbeni rendezvényeinkkel. Ez maga a Gerida Lovagrend, mely gyerekek nélkül nem létezik, hiszen értük vagyunk!
Kislányom tavaly volt először a Harry Potter táborban és fantasztikusan érezte magát! Idén is jelentkeztünk, mindenkinek tudom ajánlani aki szeretne a mesék világába eltölteni egy hetet és újra és újra átélni a fantasztikusabbnál fantasztikusabb élményeket! 5*****-ra tudnám értékelni és köszönet a szervezőknek és a tanároknak :)
Kislányom már több alaklommal is volt a Gerida Lovagrend által rendezett táborokban.Az idén sem fogja kihagyni!!Nagyon szuper,fantasztikus hangulatban telik el az a 1,5 hét.Rengeteg élmény,új barátságokat szerez.Köszönjük a szervezőknek a lelkiismeretes ,profi munkájukat!!Találkozunk nyáron:))
Táborértékelő:
Gerida Lovagrend

A Gerida táborok számomra mindig a nyár fénypontját jelentették. Mindig alig vártam és most is várom, hogy kezdetét vegye.
A táborok szó szerint páratlanok, legalábbis én még hasonlót nem láttam. A tábornak van egy keretmeséje, ami köré épülnek a programok, a megoldásra váró rejtélyek, feladatok.
A tábor helyszíne: Parádfürdő, meseszép erdővel körülvett területe.
Legutóbbi tábor, a „Túl az Óperencián” címet viselte, amelyben Hófehérkének kellett segítenünk megtalálni a törpéit, akiket a gonosz boszorkány más mesékbe száműzött. így alakult, hogy a 10 nap mindegyike más-más mesében játszódott kezdve az Aladdintól, Alice csoda országán át, Herkules kalandjaiig.
A táborokban persze előfordulnak visszatérő programok, amelyek beváltak. A legnépszerűbbek között van az éjszakai bátorságpróba, téli táborokban a szilveszteri nagy buli, a tábortűz körüli gitáros éneklés. Az, ami még a tábor egyediségét adja, egy a Harry Potter könyvekben szereplő Quidiccs megvalósulása, ami a kosár- kézilabda valamint a kidobós egy keverékéből áll.
A táborok arra is tanítanak, hogy hogyan kell gazdálkodnunk a pénzzel. Különböző munkahelyekre kell jelentkeznünk. Lehetünk akár őr, bankár, kocsmáros, masszőr, újságíró stb. A munkánkért, csak a tábor területén használatos fizetést kapunk, játékpénzt. Amivel vásárolhatunk a tábor saját boltjában, az IVC-ben.
A Gerida táborok mindig izgalmas, szórakoztató és vidám élményeket adnak, minden évben és az év közbeni programjaikon is.
Három gyermekem van, és mind a három járt kiskoruktól a Gerida táboraiba. A két nagyobbik gyermekem már sajnos kinőtte ezt, de a kisebbik fiam még mindig rendszeresen jár és imádja őket. Minden évben új kalandokkal és színes programokkal készülnek a gyerekeknek, minden évben izgatottan várja a fiam, vajon milyen meglepetés érheti őt a következő táborban.
A gyerekeim 5 éve járnak GERIDA-táborba. Az első évtől kezdve stabil nyári és a második évtől már téli (szilveszteri) program is a számukra. Minden évben nyugodt szívvel engedem el őket, mert tudom, hogy „jó kezekben” vannak!
Kiválóak a programok, jó a társaság és miután évről-évre visszajárnak a gyerekek, már régi ismerősökként találkoznak a táborok kezdetekor.
Talán a legjobban jellemzi a tábort, hogy még soha nem akartak közben hazajönni, illetve a buszról leszállva az első mondatok között szerepel:
-Ugye szólsz Lap-Top-nak (Lacinak), hogy a következő táborba is megyünk! :)
Kisfiam kétszer vett már részt Gerida táborban. Mindkét alkalommal rengeteg élménnyel tért haza. Nem győztük hallgatni a beszámolóit!
Soha egy percig sem unatkozott, rengeteg kalandban volt része.
A táborvezetők nagyon kedves, csupaszív emberek, könnyű őket megszeretni.
Az idén induló táborokba is már jelentkeztünk és nagyon várjuk az indulást.
Jó szívvel ajánlom minden gyereknek!
Két gyermekem összesen 25 Gerida-táborban vett részt! (Mert Gerida-tábor a téli szünetben is szokott lenni!) Azt hiszem ezzel mindent elmondtam... Ők már gimnazisták, kinőtték a Gerida-tábort, de rendkívül nagy szeretettel és köszönettel emlegetjük azokat a jól sikerült táborozásokat, amiken általános iskolás korukban részt vettek. A tábor csodálatos környezetben van, az erdő szélén, jó levegőn. Nincs internetezés, mobiltelefon nyomkodás, van helyette egy egész más világ, játék, szórakozás egész nap. A táborvezetők hosszú évek óta szánják rá az idejüket erre a táborra, ajánlom mindenkinek, aki színvonalas, biztonságos, hangulatos nyári (illetve majd téli) szüneti tábort keres!
Pörgős, fiatalos csapat, akikre bármikor nyugodt szívvel bíznám gyermekeimet. Amióta a nagyobbik lányom (10 éves) a Gerida Lovagrenddel táborozik, a nyarak másról sem szólnak csak a táborokról.
Volt már Harry Potteres táborban, kalózosban, és utoljára mese táborban mindegyik tábor végén úgy jött haza, hogy „Anya ez volt a legjobb táborom”. Új barátokat ismert meg, akikkel év közben is tartja a kapcsolatot, a Geridák által szervezett év közbeni programokon.
Mindenkinek csak ajánlani tudom! Már nagyon várjuk az idei táborokat is!
Szuper tábor! Kisfiam és a barátai imádják, 3.éve járnak ide. Hozzáértő csapat, fiatal segítők. Itt tényleg a gyerek a legfontosabb, egésznapos szerepjátékos elfoglaltságuk van. A gyerekek felhőtlenül élvezik, hazaérve nem győznek mesélni az élményekről. Amíg tehetjük, járunk ide :)
Itt mindent megkaptam amire egy gyereknek szüksége van. Mindig van valamit történés, kaland ,izgalom. Soha nem unatkozunk és az lehetek aki akarok. Testőr, Szuperhős, Harry Potter, Indián, Kalóz, Szellem vagy akár Király is. Olyan csodákat éltem itt át melyeket máshol nem is láttam. Annyi figyelmet és szeretetet kaptam, hogy nem kérdés, hogy megint akarok táborozni a Geridákkal. Itt mindig szívesen látnak. A vezetőim és a tábort szervezők, nem csupán felügyelnek, de a barátaink is. Én Gerida vagyok és az is maradok, mert Geridának lenni jó!
Minden Kedves Gyermeknek és Szülőnek a legjobb szívvel ajánlom :) !
Már 8 éves korom óta táborozok, de 10 éves koromban talált rá édesanyám a táborra.
Éppen spenót volt az ebéd, amit nem szerettem/szeretek, és azt mondta, hogy ha megeszem akkor elmehetek a táborba. Ez a tábor egy Harry Potteres tábor volt, és akkor nagyon a HP világában akartam élni. Én kaptam az alkalmon. Mikor a táborba értem Pár palánta odajött hozzám, és üdvözölt. :) A tábor alatt hiányoltam a családom, de izgalmas volt nagyon, a tanórák, a kviddics meccsek stb. Mikor hazaértem már tudtam, hogy van téli tábor is amelyet szilveszter környékén tartanak meg. Én azóta is járok nyáron, télen. Azonban sajnos 2015-2016 szilveszterén nem tarthatták meg a tábort, mert nem volt meg a kellő létszám :(
A tábrok nagyon izgalmasan telnek, jó a történet, és a tábornak saját fizetőeszköze van, amit a gyerekek különböző munkákkal kaphatnak. Ez a fizetőeszköz a "geri" . Nagyon kreatív, hogy mivel a reggeliért, ebédért, vacsoráért is fizetni kell gerivel, ezért a gyerekek megtanulják használni a pénzt.
A munkák nagyon jók, ilyen pl. : Bankáros, Újságíró, eladó stb.
Emellett általában van a tábor ideje alatt egy "bátorságpróba" melyet a palánták, vezetők szerveznek. Itt eldönthetik a gyermekek, hogy szeretnének-e jönni avagy nem.
Minden estét tábortűzzel, énekléssel, különböző játékokkal ( esetlegesen bulival) zárjuk.
A Gerida Lovagrendről csak jót lehet mondani :)
Legalább 10 táborban voltam itt még egészen kisgyerek korom óta. A vezetők hihetetlenül segítőkészek és mindenben odafigyelnek a gyerekekre. Nincs olyan probléma, amit ne tudnának megoldani :) Még a legextrémebb esetek sem jelenthetnek kihívást. Nos én is az voltam ;) A tábor kerettörténete nagyon színes, rengeteg izgalmas és érdekes program díszíti, emellett rendkívül interaktív is, tehát a gyerekek nem csak figyelik az eseményt, hanem maguk is a részévé válhatnak és alakíthatják, befolyásolhatják. Viszont mégsincs túlzsúfolva a program, mivel jut bőven szabadidő, ahol kedvük szerint szórakozhatnak, pihenhetnek.

A tábor helyszíne egy nyugodt, szép táj. Itt mindenki hihetetlenül kedves és közvetlen és mindenki ismer mindenkit :) Nincs kirekesztés, nincs közömbösség a másik iránt. Csak ajánlani tudom mindenkinek !
Sokszor voltam már a Gerida táborokban. 6 éves koromtól nyáron és télen is (most leszek 11). Nagyon jól éreztem magam, sok barátom van és amikor újra találkozunk olyan mintha hazamennék. A helyszin nagyon jó a kaja is, a táborok érdekesek. Már két osztálytársam is jár ide mert annyit meséltem nekik a programokról. általában a táborok végén kapunk pólót amin a tábor főszereplői vannak rajta. A suliban is szoktam hordani és megszokták kérdezni mi ez az egész. Olyankor próbálom röviden elmondani azt a sok kalandot amit már átéltem velük. A táborokban mindig vannak játékos munkahelyek amivel pénzt lehet keresni. ezt mindig nagyon várjuk. (Gerit, ezt a tábor saját pénze) Tök jók szoktak lenni, én általában a fogadóban dolgozok ahol fincsi italokat keverünk. Az a legjobb, hogy mindig teljesen a mesében élünk. A jelmezeket kapunk mi gyerekek is amit mindig hordunk nemcsak a programokon. Nem kényszerből hanem mert buli és mert mindenki a felnöttek is hordják. Rengeteg dalt tanultam amit a tábortűznél szoktunk énekelni és van saját gerida himnusz is. Itt a gyerekek jó barátai egymásnak nem szokott verekedés lenni és senki sem cikizi a másikat. Hiába vannak külön külön csapatok akik versengenek egymással balhé nincs és csak a verseny ideje alatt "ellenfelek" utána a legnagyobb cimborák. épp ezért akkor sincs baj ha épp nem a haveroddal vagy egy csoportban mert a munkahelyen a szabadidőben a szobában ettől még lehettek együtt. az is jó hogy a vezetők mindenben segitenek. Nem lehet olyan probléma amire ne keresnének megoldást legyen az bármilyen kicsi dolog nyugodtan lehet hozzájuk fordulni. tudom hogy aki már középiskolás csatlakozhat hozzájuk segitőnek, remélem én is lehetek palánta majd! tényleg ajánlom mindenkinek, aki szeretné olyan helyre küldeni a gyerekét, ahol jó közösség van és igazán törődnek vele és nagyon jó élményeket szerezhet.
Nagyon szeretem a Gerida táborokat. Minden évben visszajárok, és évről évre sokkal jobb. Nagyon jó a hangulat, a társaság, és maga a mese is amibe belecsöppenünk. Minden éven várom a táborokat, mert itt olyan barátságokat köthettem, akikkel szerintem egy életen át fogom tartani a kapcsolatot. :)
Iskolás korom legkedvesebb emlékei a Gerida táborokhoz köthetőek. Az ottani vezetők és gyerekek voltak a második családom. Hihetetlen élmény volt mindig, hogy 10 napig egy "másik világban" léteztünk és játszottunk reggeltől estig - szünet nélkül. Csak egy dolgot sajnálok nagyon: hogy kinőttem belőle. ♥♥♥