Nadil Fantáziatáborok
Nadil Fantáziatáborok
Tábor típusa
Bentlakásos
Cím
HUMagyarország 3659 Sáta, Külterület 1.
Kategóriák
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+702792942
Bentlakásos ár
112 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, Banki átutalás
Ajánlott életkor
10-18
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
Naszin Nadil fantáziatáborát 2011-ben alapítottuk, akkor még hat szeniorral (táborvezetővel). A szeniorok közül többen is egy hasonló táborban nőttünk fel és döntöttük el, hogy saját tábort szeretnénk szervezni. Az első évek a tanulással, egymás megismerésével és játékkal teltek, őrületes gyorsasággal. Már az első években tudtuk, hogy szeretnénk magunk mellé egy testvértábort és ez 2015-ben meg is történt. Nadil Naen becsatlakozott hozzánk, sokkal inkább ikertáborként, hisz egy hatalmas kertben vagyunk két külön, de mégis sok szempontból egy nagy tábor, most már 18 szenior vezetésével és 60 táborlakó részvételével. Ez lesz a nyolcadik évünk, a szeniorok egy része kifejezetten a táborból szerzett motivációból pedagógia - drámapedagógia szakirányokon tanult tovább, de van köztünk egészségügyi dolgozótól kezdve grafikuson, burkolón és szakácson át mindenféle szerzet. A gyerekek 10 - 18 év közöttiek, ami hatalmas korkülönbség, így ez a játékra és a mindennapi életünkre is hatással van. A közös együttélés, ami a három hét során kialakul egy nagyon erős közösséggé kovácsol minket, hisz azon túl, hogy folyamatosan játszunk, együtt eszünk, alszunk, nevetünk, sírunk és álmodunk. AS táborvezetőket itt ismerheted meg: https://www.naszinnadil.org/szeniorok
Leírás
A táborról: A táborban hatalmas szabadságuk van a gyerekeknek (és a felnőtteknek is), amiknek a keretét (a fantázián túl) a napirend és a játék szabályai adják. Ez a pontos keret biztosítja a gyerekeknek, hogy egy rendszeresség kialakulhasson, hogy fejlődhessenek és játszhassanak együtt a szeniorok folyamatos támogatásával. A gyerekek (testi és lelki) biztonsága számunkra abszolút prioritás a tábor és maga a játék folyamán. Folyamatosan dolgozunk és képezzük magunkat, hogy lehetőleg mindenre felkészüljünk, amire emberieg fel lehet készülni.

A három hét során két fantáziaország életét éljük: Naszin Nadil és Nadil Naenét. A táborozók és szeniorok az ország lakóit alkotják, a második naptól kezdve karakterben, ami lehet egy kovácstól kezdve, katonákon át, mágus, gyógyító, tünde nyomolvasó, álmodó, bányász, kereskedő, tényleg bármi, ami ebbe a fantázia-középkori világba beleillik. A karakterek különböző öltözetekben, tárgyakkal felszerelve élnek együtt. Interakcióba lépnek egymással vagy az ország környékén élő népekkel, de itt történik meg az a csoda, amit nehéz leírni. A játéknak nincs végcélja vagy egy egyértelmű kimenetele, minden szereplő hatással van az eseményekre. Egy információ csepp, amit valaki kihall egy beszélgetésből befolyásolhatja egy ország életét. Háború törhet ki, kereskedő utak nyílhatnak meg, árulás, politikai intrika, szerelem, bájitalfőzés csaphat össze a mindennapok hullámaiban. Sokan előre készülnek kisebb-nagyobb játékokkal, egyedül vagy másokkal összefogva, vannak akik csak megfigyelnek, vannak, akik a táborban reagálnak az eseményekre. Nincs megszabott jó, vagy rossz, események és döntések vannak, amiket mi hozunk meg közösen.

A játék a nap 24 órájában történhet, de arra is van lehetőség, hogy valaki egy kicsit kilépjen és kipihenje az izgalmakat. Az ország lakói meg is halhatnak vagy elvándorolhatnak és egy kis idő elteltével egy másik karakter bőrébe bújva új szálat kezdhetnek. Így fonódik össze a sok-sok szál egy nagy, közös történetté. Természetesen ennek rengeteg finomságát és részletét nehéz bemutatni, de remélem már ez is segíthet, hogy egy teljesebb képet kapjatok, hogy mi is történik ebben a fantázia világban.

Rövid történelem: Naszin Nadil fantáziatáborát 2011-ben alapítottuk, akkor még hat szeniorral (táborvezetővel). A szeniorok közül többen is egy hasonló táborban nőttünk fel és döntöttük el, hogy saját tábort szeretnénk szervezni. Az első évek a tanulással, egymás megismerésével és játékkal teltek, őrületes gyorsasággal. Már az első években tudtuk, hogy szeretnénk magunk mellé egy testvértábort és ez 2015-ben meg is történt. Nadil Naen becsatlakozott hozzánk, sokkal inkább ikertáborként, hisz egy hatalmas kertben vagyunk két külön, de mégis sok szempontból egy nagy tábor, most már 18 szenior vezetésével és 60 táborlakó részvételével.

Általános információk:
Helyszín: A táborunkat az erdő közepén, egy hatalmas kertben tartjuk, ahol a gyerekeknek van lehetősége nem csak velünk együtt játszani, de sportolni, kirándulni és kisebb-nagyobb zugokban kreatív időt tölteni együtt. A táborhely 2 km-re van Sáta és Borsodbóta falvaktól és nagyjából 15 km-re Ózd városától, ahova rendszeresen járunk eszközöket és alapvetéseket bevásárolni.

Tábor ára: A táborunk 99.000 Forintba kerül, ami fedezi a három heti szállást, teljes ellátást (napi háromszoros bőséges étkezés), eszközöket, programokat és leutazást.

Mit hozzatok: Erről részletes leírást küldünk minden családnak az indulást megelőző hetekben.

További részletekre van szükséged? Keresd meg a honlapunkat (http:///naszinnadil.org), ahol minden információt megtalálsz, vagy írj nekünk emailt (nadilfantaziataborok@gmail.com), ahol minden kérdésedre szívesen válaszolunk!

A mihamarabbi találkozásunk reményében üdvözöl:
A nadili szenioritás
Videók
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés