ÁSZ tábor
ÁSZ tábor
Cím
HUMagyarország 2015 Szigetmonostor - Horány, Parti utca 16.
Kategóriák
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36309449079
+36703107184
Fizetési mód
Banki átutalás
Ajánlott életkor
10-99
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
Táborvezető: Balázs Ágnes - írónő, színésznő. Balázs Ágnes színésznőként diplomázott, majd számos színházi szerep és saját gyártású előadás után írni kezdett színdarabokat és könyveket. "Andersen, avagy a mesék meséje" című műve jelenleg is szerepel a Pesti Magyar Színház repertoárján. A Móra könyvkiadónál sorra jelennek meg könyvei. "Lufi és Szamóca" című könyve és a "Lufi- sorozat" számos iskolában része az iskolai tananyagnak. Balázs Ágnes az ÁSZ DRÁMAISKOLA vezetője. www.balazsagnes.hu Művészeti vezető: Gáspár András. Gáspár András színészként és drámatanárként dolgozik. A S.Ö.R (Shakespeare Összes Rövidítve) előadás alkotója és szereplője, mely előadás több, mint húsz éve szerepel különböző színházak repertoárján, jelen pillanatban a Centrál Színházban. Hangját kölcsönzi rendszeresen Jamie Olivernek és a Kung Fu pandának. Az RTL KLUB Barátok közt sorozatában a szélhámos ügyvéd, Petrik Gedeon személyében borzolja a kedélyeket. Színjátszó csoportokat vezet a budapesti Árpád Gimnáziumban. Az ÁSZ DRÁMAISKOLA tanára.
Leírás
Az ÁSZ IFJÚSÁGI SZÍNJÁTSZÓ TÁBOR először 2008 augusztusában nyitotta meg kapuit a 10-13 és a 14-22 éves korosztályok számára.

2015 júliusában  immáron a

12. ÁSZ TÁBORT

(ÁSZ CLASSIC 8.1)

és az első

ÁSZ CHALLENGE TÁBORT


rendezzük meg!

A ÁSZ CLASSIC tábor programkínálatának fókuszában a színjátszás áll, de a szakmai órák mellett változatos szabadidős programok is várják a táborozókat. A tapasztalat azt mutatja, hogy a késő délutáni és esti szabadidős programok jelentős szerepet játszanak abban, hogy a táborozás 10 napja alatt összetartó és hatékonyan alkotó teamek alakuljanak ki.
A 10-14 éves korosztály egy csoportban (max. 22 fő), míg a 14-22 éves korosztály 4 csoportban (max. 22 fő/csoport) folytatja a munkát színésztanárok vezetésével. Az első napon a táborozóknak lehetőségük van arra, hogy minden tanárral együtt dolgozzanak. A napot lezáró esti tábortűznél kerül sor a táborozók csapatokba sorolására. A 2. naptól kezdve a csoportok tanáruk vezetésével dolgoznak egy színházi projekten. Színésztréningeken, kreatív- és önismereti játékokon, színészmesterség és beszédtechnika órákon keresztül jutnak el a csoportok a bemutatóig, az ÁSZ GÁLÁIG, amelynek helyszíne a 2013 nyaráig a dorogi József Attila Művelődési Ház volt, 2014-ben Szentenrén a PMK.  (Terveink szerint, 2015-ben újra a Szentendrei Nyár programjában szerepel majd az ÁSZ GÁLA.) A bemutató után minden táborozó írásbeli értékelést kap teljesítményéről, s a tanárok a jövőre vonatkozó szakmai tanácsokkal is ellátják a diákokat. Ahogy már említettük, a színjátszó kurzusok után, délutánonként, seniorok irányításával, különféle szabadidős tevékenységekre is nyílik lehetőség: pl. sportversenyek, fürdőzés, teázó, "játék- barlang", disco, koncert, színházi előadás, szakmai beszélgetések meghívott művészekkel, szinkrongyakorlat  és filmklub színesítik az ÁSZ napokat. A versenyek, kalandjátékok során a csapatok pontokat gyűjtenek és a pontverseny eredményeként, az utolsó estén kihirdetésre kerül, hogy ki nyerte az ÁSZOK ÁSZA vándorserleget...

Az ÁSZ CHALLENGE a legvagányabb drámatábor, a kihívások tábora. Az ÁSZ CHALLENGE tábort elsősorban az elszánt színjátszóknak ajánljuk: azoknak, akik már évek óta foglalkoznak színjátszással. (Persze jelentkezz akkor is, ha felpörgetnek a kihívások!) Az ÁSZ CHALLENGE egy kaland-színjátszó tábor, ahol kétnaponta kell magas szakmai színvonalon előadást gyártani a csapatoknak, kalandos körülmények között. Hogy milyen kellékekkel, milyen témában és milyen műfajban kell dolgoznod, csak a KIHÍVÁS NAPJAIN dől el! Három KIHÍVÁS, HÁROM ELŐADÁS! Amikor elindul az óra, elindul a visszaszámlálás. Küzdelem, alkotás és siker: ez az ÁSZ CHALLENGE!

A nyári táborokkal, természetesen, az ÁSZ NAPOK nem érnek véget. Diákjaink év közben is tartják a kapcsolatot. Nem csak az interneten :-) Az ÁSZ közösség munkáját színjátszó fesztiválon nyert arany minősítés is fémjelzi.

A rendszeres teázások, bulik mellett, az ÁSZ színjátszó kurzusok, és szombatonként az ÁSZ DRÁMAISKOLA is biztosítja, hogy a nyár elmúltával is legyenek diákjainknak ÁSZ napjaik...

Az ÁSZ DRÁMAISKOLÁNAK immáron kilenc tanítványa a budapesti és a kaposvári Színművészeti Egyetem hallgatója. A munka folytatódik! Várunk!
Videók
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés