Színházi napközis tábor a Bajor Gizi Színészmúzeumban
Színházi napközis tábor a Bajor Gizi Színészmúzeumban
Tábor típusa
Napközis
Cím
HUMagyarország 1124 Budapest, Stromfeld Aurél út 16.
Kategóriák
Címkék
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+3613751184
Napközis ár
30 000 Ft
Fizetési mód
Banki átutalás
Testvér kedvezmény
15% testvérkedvezmény a teljes árból
Ajánlott életkor
7-12
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A Bajor Gizi Színészmúzeum 1952-ben Gobbi Hilda kezdeményezésére alakult, ma az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet kiállítóhelye. Az eredetileg földszintes neobarokk házat Beyer Rudolf, Bajor Gizi fivére vásárolta meg 1928-ban, a művésznő alakíttatta át nagystílű villává Országh Béla építészmérnök terve alapján. Bajor Gizi 1933 elején költözött ide, majd harmadik férjével, Germán Tibor fül- és gégeorvossal osztotta meg emeleti lakrészét. A színésznő halálának első évfordulóján nyílt meg a Bajor Gizi Színészmúzeum. Az évek során a villa többi helyisége is felszabadult, így időről időre új múzeumi termeket alakítottak ki. A múzeum az ezredforduló után teljesen átalakult: 2002-ben az emeleten, majd 2010-ben a földszinten nyílt új tárlat: a „Szép ház, nagy park közepén…” című állandó kiállítás a ház egykori tulajdonosának, Bajor Gizinek és a múzeumot alapító Gobbi Hildának állít emléket. A múzeum földszintjén a színháztörténeti múzeum gyűjteményéből összeállított időszaki tárlatok jeles színházi eseményekről emlékeznek meg, kiemelkedő színházművészek pályafutását mutatják be. Az emeleten a Kulisszák között című állandó kiállítás a színházi alkotófolyamatot bemutatva vezeti végig a látogatót a magyar színháztörténet kiemelkedő pillanatain, idézi fel a színházművészet felejthetetlen alkotóit.
Leírás
A Bajor Gizi Színészmúzeumot, a színésznő egykori villaépületét és kertjét vesszük birtokba, hogy a színházi világ megannyi kulisszatitkával ismerkedjenek a gyerekek. A múzeum dráma- és színházpedagógusaiból, valamint színháztörténészeiből álló csapat szeretettel várja az érdeklődőket!
Téma: a színház világa A-tól Z-ig  (jelmez/maszk/díszlet/bábkészítés, meseföldolgozás, kreatív és fejlesztő drámajátékok)
Helyszín: Bajor Gizi Színészmúzeum, 1124 Budapest Stromfeld Aurél u. 16.
Turnusok:
I. 2018. július 9-13.
II. 2018. augusztus 27-31.

Napi időtartam: 7. 30 óra-17.30 óra között. A foglalkozások 9-16 óra között zajlanak.
Korosztály: 7 (az első osztályt elvégzettek) - 12 év

Részvételi díj: 30 000 Ft/fő turnusonként (programok, tízórai, ebéd és uzsonna)
Befizetés két részletben lehetséges:
1. részlet határideje: 2018. május 15-ig (20 000 Ft)
2. részlet határideje: 2018. június 12-ig (10 000 Ft)

A táborok naponta 2 fő színháztörténész, drámapedagógus valamint 1 fő táborvezető részvételével zajlanak, továbbá rendszeres segítőink lesznek középiskolás diákok az iskolai közösségi szolgálat keretében.

További információ és jelentkezés:
Szebényi Ágnes 1 375 1184/105.
szebenyi.agnes@oszmi.hu
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés