Viharsarok szörf- és vízi tábor

Tábor típusa
Bentlakásos, Napközis
Cím
HUMagyarország 8623 Balatonföldvár, Keleti strand Somogyi Béla u
Kategóriák
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36702654156
Bentlakásos ár
62 000 Ft
Napközis ár
35 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, SZÉP-kártya, Banki átutalás
Testvér kedvezmény
10% testvérkedvezmény
Ajánlott életkor
8-99
Első tábor éve
2010
Jelentkezési lap
Turnusok
2018. jún 17, vasárnap - 2018. jún 22, péntek (6 nap)
2018. jún 24, vasárnap - 2018. jún 29, péntek (6 nap)
2018. júl 1, vasárnap - 2018. júl 6, péntek (6 nap)
2018. júl 15, vasárnap - 2018. júl 20, péntek (6 nap)
2018. júl 22, vasárnap - 2018. júl 27, péntek (6 nap)
2018. aug 26, vasárnap - 2018. aug 31, péntek (6 nap)
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A tábor szervezője még nem töltött fel bemutatkozást. Nyomd meg a gombot, ha szeretnéd megismerni kik fognak vigyázni a gyerekekre a táborban! Bemutatkozás kérése
Leírás
A balatonföldvári Viharsarok Vitorlás Központ oktatói csapatával 10. éve foglalkozunk szörfoktatással és szervezünk táborokat gyerekeknek és felnőtteknek. A táborokban azon dolgozunk, hogy mindenki már az első naptól kezdve a csapat részének érezze magát, és napról napra ügyesebben mozogjon a szörfön. Tapasztalataink szerint a szörfözés az a sport, ami a gyerekek érdeklődését azonnal felkelti, biztonságos, és megfelelően nagy kihívást jelent az egyhetes tábor során. A szörfözés fizikai fejlettségtől függően kb. 8 éves kortól kezdhető el. A sport alapjait viszonylag könnyen meg lehet tanulni, általában a második napra már önállóan tudnak navigálni a tanítványok. A tábor alatt végig a biztonságos, derékig érő vízmélységben maradunk, a teljes időtartam alatt mentőmellény van rajtunk, kb. 5 tanítványra jut egy oktató. A szörfözés elég intenzív sport, így általában napi 2x1,5 órás foglalkozást szoktunk tartani, de a kisebbek általában korábban elfáradnak.  A szörfözés mellett számos más vízisport kipróbálására is lehetőség van a táborban: SUP (Stand Up Paddling), kajakozás, vitorlázás, illetve a gyönyörű környezetben lévő strand összes szolgáltatását (homokos sportpályák, fövenyes partszakasz, füvesített, árnyas park) élvezhetjük. Célunk, hogy a gyerekek egy felejthetetlen élmény mellett olyan tudással gazdagodjanak, amit hétköznapi életükben is felhasználhatnak. A foglalkozásokhoz főleg a tapasztalati tanulás eszköztárát használjuk.

Magunkról
Oktatóink több éves tapasztalattal rendelkeznek a szörftábor-vezetés és a - még kevésbé ismert - kalandpedagógiai foglalkozások terén. Szörfiskolánk vezetője Szakács Péter, aki vitorlás versenyzői karrierjét a szörfözés szenvedélyével egészítette ki. Táborvezetőnk, Szirony Szabolcs korábban a Bátor Tábor cimborájaként támogatta a gyerekek bátorkodását. Hölgy oktatóink: Nagy Kinga, rekreáció-szervező diplomáját a TF-en szerezte, Outward Bound Outdoor Tréner, síoktatóként is nagy tapasztalattal rendelkezik a gyerekek oktatásában és Ludvig Bettina, aki a szörfözés mellett táncversenyzőként is megméretteti magát és a gyerekek nagy barátjaként erősíti csapatunkat. Lelkes ifjú oktatónk továbbá Gilicze Kristóf, aki imádja a robotikát, szörfversenyzői sikereit áldozta be azért, hogy Veletek lehessen és Geicsnek Máté, aki a windsurf-ön kívül imád katamaránozást és vitorlázást is oktatni.

Élménypedagógia
Tisztában vagyunk vele, hogy a szülőknek nagy kihívást jelent a digitális eszközök, okostelefonok mellől elcsábítani a fiatalokat még a nyári szünidőben is. Másrészt, hogy számos, az ÉLETben fontos kompentenciát nem tudnak az iskolában megtanítani nekik a hagyományos pedagógiai módszerekkel. Ennek érdekében táborainkban a szörfözés technikai képességeinek átadásán kívül az élménypedagógia módszerét alkalmazzuk, ami a közvetlen élményt, tapasztalatot használja alapként a tanuláshoz. Ennek keretében strukturált gyakorlatok által nyílik lehetőség bizonyos szociális kompetenciáik fejlesztésére. Tudnak-e olyan kézikönyvet átnyújtani gyereküknek, ami megtanítja nekik, hogy mi a bizalom, a problémamegoldás, az együttműködés, az eredményes vezetés? Nem? Ez nem az Önök és nem is a tankönyvírók hibája. Ezek az életben való boldoguláshoz szükséges kompetenciák azonban a szabadtéri élménypedagógia játékaival kiválóan fejleszthetők. A ciklikusság és a visszacsatolás ad rendszert a tábor szinte összes tevékenységéhez. A tábor első pillanatától kezdve odafigyelünk arra, hogy a gyerekek megismerjék és elfogadják egymást. Velük együtt, közösen alakítjuk ki a tábor alatt betartandó szabályokat, figyelembe vesszük a személyes célokat, amihez utána mindenki tartja magát.

Más vízisportok kipróbálása
A szörfözés mellett más vízisportokhoz is adottak a lehetőségek,  vitorlázás, katamaránozás, kajak, SUP (szörfdeszkán állva evezés), és minden labdás és labda nélküli strandjáték kipróbálható.

Csomózós - kézműves foglalkozások
Pihenésképpen vagy rossz idő esetén szörfözéshez/vitorlázáshoz kapcsolódó kézműves foglalkozásokat tartunk, például a vitorlás csomók és kötéltechnikák tanulása, vitorlás karkötő készítés, szörf vitorla makett készítés, nádhajó építés és úsztatás, palackposta készítés. A tábor során gyűjtött élményeket a búcsúzás során szó szerint „bepalackozzuk” és palackpostába sűrítve postára adjuk… a Balatonon. Ezek azok a pillanatok, amikor eldől, hogy ennek a történetnek lesz még folytatása.

Helyszín
Vízisport Központunk a balatonföldvári Keleti strandon, a Riviéra Park Hotel és a szántódi vasútállomás között félúton található. A strand saját parkolóval rendelkezik. Vonattal érkezve a balatonföldvári vasútállomástól 10 perc sétával közelíthető meg, a kerékpárút mentén.
Videók
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés