'Kaland a múltban' történelem másképp
'Kaland a múltban' történelem másképp
Tábor típusa
Napközis, Egynapos
Cím
HUMagyarország Budapest, Múzeum krt. 4.
Címkék
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36305200765
Napközis ár
45 000 Ft
Napi tábor ár
10 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, Banki átutalás
Ajánlott életkor
7-18
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A megálmodó: Szabó Zita 1989-ben szereztem történelem–ének szakos diplomát. Általános iskolában tanítottam. Sok-sok nyáron táboroztattam gyerekeket Magyarország különböző helyein. Volt vándortábor, balatoni sport tábor, bicajos túra szervezés és vezetés és még cserediákok patronálásával is foglalkoztam. Az évek során mindig nyitott voltam az újdonságokra, foglalkoztatott, hogyan tudok a gyerekeknek többet és nagyobb minőséget nyújtani az együtt létünk során. Ennek érdekében különböző terápiákat sajátítottam el. A történelem, a múlt iránti vonzalmam mai napig jelen van életemben. Elvégeztem az idegenvezetői tanfolyamot a középkori Budai Vár történelméből, hogy a kutatóktól, régészektől tanulva minél hitelesebb információt, tudást adhassak át a gyerekek részére. Jelenleg egy speciális terápiával kognitív fejlesztéssel és tehetséggondozással foglalkozom, mint magántanár. Olyan családok keresnek meg, akik gyerekeinek több kell, mint a mai iskolarendszerben megszerezhető foglalkozás és tudás. Akiknek kell a személyes törődés, a mosolygós visszajelzés gyermekük fejlődéséhez.
Leírás
A szabadság vagy a szabadidő értékes, élménnyel teli kitöltése felnőttnek, gyereknek egyaránt fontos.
A sok sport, kaland és angol nyelvű tábor mellett egy hiánypótló tábort ajánlok, ahol olyan izgalmas dolgokat ismerhet meg a gyermeked, amit egész eddig nem tett meg. Később nagy haszna lesz ebből töri órán (is).
A táboromat úgy képzeld el, mintha egész héten egy kis turistacsoportot kalauzolnék Budapesten.
Kihasználva a főváros nívós múzeumait, minden nap más-más múzeumba látogatunk el – nem szokványos múzeum nézegetésre. Több száz éves tárgyak között fesztelenül sétálgatva, nézelődve, kérdezősködve kerülhet közel a múlt rejtelmeihez szakemberek segítségével. Pl.: Volt már a kezében mamut fog? Fogott-e már magához Mátyás korabeli pajzsot? Volt-e már a kezében törökkori szablya? És I. világháborús puska? A „Kaland a múltban” táborban ilyen és ehhez hasonló élményekben lesz része.
Történelmi korokhoz kapcsolódó kézműves foglalkozásokon vehet részt.
A táborlakókkal együtt térképen áttekintjük és jártasságot szerezünk Budapest tömegközlekedésében (HÉV, villamos, troli, vízibusz), amit néhány év múlva egyedül kell használnia.
Megismerhet néhány gyönyörű budapesti közparkot, közteret, ahol használhatja a játékokat, sporteszközöket. Itt a gyerekek csapattá érnek. Mind e közben mesélek Budapest történetéről, a régen itt élt emberekről. Furcsa szokásokról, melyek ma szinte elképzelhetetlenek.
Minden nap étteremben ebédelünk, ahol pincérek szolgálnak ki.
Szóval, ha szeretnél gyermekednek egy különleges nyári élményt és közben különleges ismeretet….várom a „Kaland a múltban” táborba!
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés