Döbröntei Gitártábor 26.
Döbröntei Gitártábor 26.
Tábor típusa
Bentlakásos
Cím
HUMagyarország 8597 Döbrönte
Kategóriák
Címkék
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36203253590
+36205265452
Bentlakásos ár
63 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, Banki átutalás
Ajánlott életkor
9-99
Turnusok
A tábor szervezője még nem adott meg erre az évre turnusokat
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
Leírás
Gitártábor teljesen kezdők, kezdők és haladók számára.

Tanulható műfajok:
Spanyol és európai gitárzene (reneszánsztól a XX.századig), flamenco alapjai, latin-amerikai zenék, blues, jazz-blues és a rockzene alapjai...

Tanulható hangszerek:
Kalsszikus, más néven spanyol gitár (nylon húros), egyéb akusztikus, elektroakusztikus gitárok (nylon és fém húros), elektromos gitár, basszus gitár

A mielőbbi jelentkezésre azért van szükség, mert a tábor előtt hetekkel, hónapokkal zenét írunk, feldolgozunk, átírunk az érdeklődők képzettségének megfelelően, hogy kezdőktől a haladókig mindenki részt vehessen a nagyzenekarban, vagy egyéb formációkban. Több darabbal kell készülnünk, mint amennyit a táborban megtanulunk. A művek végleges kiválasztására a tényleges tudásszint felmérése után, az első napon kerül sor.
A hangeszerkezelési gyakorlatokat, az általunk összeállított zeneműveknek minden szólamát többféle változatban mindenki számára sokszorosítjuk, és az első nap kiosztjuk.
A tábor résztvevői legkevesebb 22 alkalommal irányított hangszeres foglalkozáson - egyéni,kiscsoportos és zenekari formában - vesznek részt. A kezdők akár több foglalkozást is kaphatnak.
Külön hangsúlyt fordítunk a ritmusfejlesztésre, latin-amerikai, és egyéb ritmusok tanulására. Igyekszünk ütős hangszereket is használni.
A táborban haladóbb gitárosokkal kis koncertekre készülünk. Lehetőséget biztosítunk egyéni formációk létrehozására, ezek saját ötleteinek megvalósítására, kidolgozására és előadására.

Helszín, elhelyezés:
A tábor helyszíne Döbrönte, Pápától dél-nyugatra fekvő festői szépségű falucska. Szállásunk a falu határában, erdős, ligetes környezetben, a Bitva patak partján található. A hozzá tartozó tágas udvar, terasz, rét, lehetőséget ad a rendszeres sportolásra, (asztalitenisz, tollas, labdarúgás, kosárlabda, íjászat, íjászverseny), közös játékokra. Az elhelyezés 3-4 ágyas földszinti, tetőtéri szobákban történik, mindkét szinten hideg-meleg vizes ellátással. A nagy légterű társalgó alkalmas a zenei rendezvények, próbák, egyéni és kamara órák, az étkeztetés lebonyolítására.

A tábor lakói az elmúlt 22 év során  vegyes korosztályból - 5 évestől a felnőttekig -  kerültek ki,  17-46 fő között. Az elhelyezésük során figyelünk egységes közösségek kialakítására - kisfiúk, kislányok, nagyfiúk, nagylányok.  

Napi órabeosztás:

7.50 ébresztő
8.00 hangszerkezelési gyakorlastok, kb. 45 perc
9.00 reggeli - zenehallgatás - reneszánsz, barokk zene
10.00 órabeosztás szerinti foglalkozások - gyakorlás időszaka
13.30 ebéd - zenehallgatás
14.00 pihenő, szabad foglalkozás, íjászat...
16.00, 16.30 kiselőadások, közös órák, zenekari szólampróbák, zenekari összpróbák, ütőzés, kézműveskedés
18.00 közös sport, játék
19.30 vacsora - zenehallgatás
20.30 koncertek, fellépési lehetőség a tábor lakói számára, közös éneklés, ütőzés
Videók
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
De jó!! 1991-2007ig minden évben voltam, tulajdonképpen itt nőttem fel :) minden korosztálynak csak ajánlani tudom! Nagyon jó, hogy ilyen vegyes az összetétel, mind zeneileg, mind életkorilag. A környezet gyönyörű, évente többször visszajárunk (még most is), a falusiak is jó arcok.

Bélus mind emberileg, mind szakmailag kiváló. Nem csak azt tudja, hogy hogyan, hanem azt is hogy miért, teljesen érthető, hogy mi miért úgy van, ahogy. És nem csak technikailag, de zeneileg is kivételes tudással rendelkezik.

húú..
-gitározás reggeltől, kora délutánig
-hatalmas kajálások remek hangulatban
-nap végén pedig sport utolsó leheletig :)
-kirándulás
-kártyázás, ping-pong, csocsó, tollas, kutyafüle
-koncert
-előadások

azért 10 napos, mert a 7. nap után még senki nem akart hazamenni (szerintem a 10nap sem elég, de azért jobb mint a 7)

100 csillag! :D