META művészeti táborok
META művészeti táborok
Tábor típusa
Napközis, Egynapos
Cím
HUMagyarország 1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca 97/C
Weboldal linkje
Facebook oldal linkje
Email
Telefonszám
+36304092718
Napközis ár
40 000 Ft
Napi tábor ár
8 000 Ft
Fizetési mód
Készpénz, Banki átutalás
Testvér kedvezmény
Testvéreknek, és további turnusokra 38.000Ft
Ajánlott életkor
6-16
Turnusok
2023. jún 19, hétfő - 2023. jún 23, péntek (5 nap) Zene és kézműves tábor
2023. jún 26, hétfő - 2023. jún 30, péntek (5 nap) Kézműves tábor
2023. jún 26, hétfő - 2023. jún 30, péntek (5 nap) Zenei tábor
2023. júl 10, hétfő - 2023. júl 14, péntek (5 nap) Színjátszó/báb és zenei tábor
2023. júl 17, hétfő - 2023. júl 21, péntek (5 nap) Színjátszó/báb/ zsonglőr és Film-fotó tábor
2023. júl 24, hétfő - 2023. júl 28, péntek (5 nap) Film-fotó és Színjátszó/báb/zsonglőr tábor
Kedvencekhez adomVoltam itt, értékelem A szervező bemutatkozik
Bemutatkozás
A Cilinder Színház és Iskola Alapítványt 1991-ben hozták létre művészek és művészetpedagógusok, máig szervezeti keretet ad, a sokszínű tevékenységünknek. Az alapítók többsége, azóta is együtt dolgozik, gyermekeik és tanítványaik közül mára már sokan sikeres diplomás művészek és idejük egy részében gyerekeket, fiatalokat is tanítanak. 2002-ben megalapítottuk a Cilinder Alapfokú Művészeti Iskolát, mely színjáték-bábjáték, képző-és ipar, tánc, valamint zeneművészeti ágon folytat képzést 6-22 éves korosztálynak. Az iskola állami támogatással, a közoktatási rendszerbe illeszkedve működik, de saját fejlesztésű pedagógiai programjaira alapoz. Alapítványunk 2016 óta a XIII. kerület Hegedűs Gyula utca 97/C-ben bérel az Önkormányzattól egy 360 nm-es helységegyüttest, amit Mesterek és Tanítványok Művészeti Központ-nak, röviden META-nak neveztünk el. Ebben működik iskolánk székhelye, kávézónk, irodánk, jelmeztárunk, könyvtárunk, kézműves műhelyünk és több zeneterem is. Időközben iskolánk is, META Mesterek és Tanítványok AMI nevet vette fel. Kamaratermünkben bábszínházi, színházi előadásokat, koncerteket tartunk. A tanítási szünetekben művészeti központunk ad otthont a META Művészeti Táboroknak. Tanáraink vezetésével minden művészeti ágban szervezünk turnusokat. Játékos formában, családias hangulatban biztosítunk tanulást és kellemes kikapcsolódást a művészeteket kedvelő gyerekeknek.
Leírás
Részvételi díj: 5 napra (hétfőtől-péntekig) 40 000.- Ft/fő. Testvérek, illetve minden további turnusra történő jelentkezés esetén 38 000.- Ft/fő
Étkezés (nem speciális étrend esetén) napi 3 000.- Ft egy meleg ételt, egy tízórait és egy uzsonnát tartalmaz.
Napi program: Érkezés 7:00-tól 9:00-ig, reggeli: 9:00, foglalkozások 9:30-12:30 és 15:00-16:30, ebéd: 12:30, uzsonna: 16:30.
Bentlakásos ellátás, speciális étrend igényelhető

Kézműves tábor
A kézműves tábor során, "Utazás a világ körül, akár az Óperenciás tengerig is” a gyerekek minden nap más-más technikával készítenek egy-egy alkotást. Megismerkedünk a nemezeléssel, festünk, rajzolunk, szögezünk, faragunk, varrunk, papírmasé szobrokat és díszleteket, jelmezeket készítünk. Bármiből lehet bármi, az újrahasznosítás jegyében.

Zenei tábor
A tábor során a gyerekek - hangszeres tanáraink segítségével - együtt hoznak létre egy előadást, amelyben minden gyermek a saját hangszerével és énekhangjával vesz részt, és amit a tábor utolsó napján koncert formájában elő is adnak. A próbák a délelőtti órákban zajlanak, a gyerekek az ebéd utáni szabadtéri programokat követően, a zene és más művészeti ágak bevonásával, olyan foglalkozásokon vehetnek részt, amelyek a relaxációt szolgálják a társas kompetenciákat fejlesztik, de minden esetben élvezetesek. Többféle ütőhangszert, furulyát, gitárt, zongorát próbálhatnak ki. Kezdőknek a program segít a későbbi hangszerválasztásban is.

Fotós-filmes tábor
Napjaink legfontosabb fotós-filmes eszköze a mobil telefon, amit leggyakrabban a gyerekek tartanak a kezükben. A miniatűr számítógépen számtalan funkció és program létezik, amit a felnőttek nem is ismernek. Csodálkozva fedezik fel miket is csinálnak telefonjaikkal a gyerekeik. Táborainkban képző és iparművészek, vizuális oktatásra készülő pedagógusok vezetik a programot, akik megpróbálják a tudatos képalkotást, a kép „üzenetét”, a film tartalmának fontosságát megtanítani. A gyerekek meglévő technikai tudását újabbakkal-elsősorban a vágással bővítik. A vágás segít a hatások, az üzenetek kiemelését. Ha terv azt kívánja, egymást kérik fel szerepekre, rajzokból, tárgyak, bábok mozgatásából animációs filmek készülnek. A hosszabb, rövidebb alkotásokat, hagyományosan péntek délután vetítjük (és magyarázzuk minek kellett volna még benne lenni, mi jött közbe, ami miatt… nem volt elég az 5 nap).  

Színjátszó/báb/zsonglőr tábor                              
Az első napot az ismerkedésre és a további 4 nap programjának kitalálására szánjuk. Már az ismerkedést is improvizációs, játékos színjátszó gyakorlatokra építjük. A játék tere, a jelmezek, bábok megismerésével inspirálódnak a gyerekek és kezd alakulni egy vagy több történet. A nap végére meg kell határozni hány „történetet-jelenetet” állítunk színpadra milyen színházi eszközöket képző és zeneművészeti alkotásokat fogunk felhasználni. A második, harmadik és negyedik napon kisebb nagyobb csapatokban kidolgozzuk a terv egyes részeit, a nap végén bemutatjuk a csoport tagjainak. Az egyes részleteket, megpróbáljuk összecsiszolni. Mindeközben beszélgetésekre, vizes és árnyas játszótéri programokra, mozgásra és cirkuszi zsonglőr mutatványok tanulására is jut idő minden nap A kész programot (színdarabot, műhelymunkákat) pénteken elő is adjuk a META Kamara termében. Nézők a táborozók (a csoporttal párhuzamosan más művészeti ággal foglalkozó gyerekek és tanáraik), a gyerekek meghívott vendégei.
Videók
hirdetés
Voltál már itt? Értékeld!


0 / minimum 200 karakter
Még nem érkezett értékelés